- advertentie -

Verkeerscontrole A58 levert boetes en rijverbod op

Verkeerscontrole A58 levert boetes en rijverbod op

RILLAND - Bij een verkeerscontrole op de A58 donderdagmiddag tussen 15.00 uur en 20.00 uur ter hoogte van Rilland heeft de politie verschillende boetes uitgedeeld en een rijverbod opgelegd.


Er werden drie snelheidsovertredingen geconstateerd. Een rijbewijs werd ingenomen omdat de eigenaar met zijn auto 65 kilometer te hard reed. Bij vier personen is in totaal € 1528,01 ingevorderd aan openstaande boetes.
laatste keer aangepast:
vr 03-08-2012, 19:34


regio:
Bevelanden
delen:

Reacties

Met dergelijke controles pak je ook idioten onder invloed, wat dan weer mensenlevens scheelt! Helaas blijkt dit nodig want er zijn nog steeds mensen die er schijt aan hebben wat ze anderen mogelijk aandoen bij een zwaar ongeval als ze gezopen hebben. Ik roep al jaren dat verkeersboetes "naar draagkracht en vermogen" moet. Dat levert de schatkist veel meer op, en het raakt mensen met een dik salaris ook eens een keer in de portemonee waardoor ze wél 2x nadenken voor ze hetzelfde grapje nog eens uithalen. Win-win situatie! Iemand met 1400 euro in de maand tref je diep in zijn ziel met een boete van 350 euro, terwijl iemand die bijvoorbeeld 5.000 per maand verdiend het geen reet interesseert. In de Scandinavische landen (en Zwitserland) hebben ze al zo een systeem, waardoor een multimiljonair een boete kreeg van 720.000 euro wegens te hard rijden (hij reed 290km/h). Kijk, dat zijn bedragen waarmee je ook de big boys en andere mensen die een prima salaris hebben aan het denken zet. Bovendien zouden er veel meer trajectcontroles moeten komen door heel Nederland. Mensen die nu de flitspalen weten te staan die gaan vol in de remmen 50 meter voor de flitspaal en 50 meter verderop gaat het gas er weer op.

Wat levert het op? Te hard rijden kost levens, milieu én onevenredig meer brandstofverbruik. Als tijd geld is, wat ben je dan arm als je geen tijd hebt!

Goede actie van de politie, zolang personen zich niet aan de wet houden moet er vooral heel veel gehandhaafd worden!

De controle's die ze uitvoeren kosten een vermogen! En wat halen ze op? Dit is toch te gek voor woorden! Kan ons overheidsgeld niet beter worden besteed dan aan deze flauwe kul? Waarvan de betreffende agenten zich stoer vinden?

Wat kost dat dan?