- advertentie -

Sterrenwacht stiekem blij met commotie blikje

Sterrenwacht stiekem blij met commotie blikje

MIDDELBURG - De Volksterrenwacht Philippus Lansbergen wrijft zich stiekem in de handen. Want alle publiciteit van rondom het verdachte blikje op het Hofplein in Middelburg blijkt goede reclame voor de zonnecamera van de sterrenwacht te zijn.

De blikjes zijn camera's die de de baan van de zon langs de hemel vastleggen.

Commotie
De zonnecamera heeft donderdagavond in Middelburg grote onrust veroorzaakt. Rond 20.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een verdacht voorwerp. Het bleek een blikje dat met tape was vastgemaakt aan een verkeersbord op het Hofplein. Uit voorzorg werden de omliggende straten, de Lange en Korte Noordstraat afgezet. Omwonenden moesten binnen blijven en de EOD werd gealarmeerd.


Tips
De politie kreeg in de loop van de avond tips binnen dat het mogelijk zou gaan om een blikje dat door de Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg wordt uitgedeeld. De technische recherche heeft daarop rond 23.00 uur het blikje onderzocht en kwam tot de conclusie dat het daadwerkelijk een zonnecamera was.

laatste keer aangepast:
za 04-08-2012, 10:28


regio:
Walcheren
delen:
Paal of raam gezocht voor zonnecamera Hofplein

Reacties

De Volksterrenwacht is geen bedrijf, het is een stichting!

Mag er dan niets meer? Spijkerbommen, aanslagen, als je zo met angst moet leven. Nou veel plezier nog in je leven dan! Laat de mensen gewoon zo'n blikje op hangen, ongelooflijk dat er uberhaupt gelijk zo'n groot alarm geslagen wordt!

Worden we nou al bang van blikjes? We zijn een laf land. Moet je eens in Israël gaan wonen, daar heb je pas terreur! Oudewijvengezeik! En maar zeuren over kosten terwijl we miljarden naar Europa brengen. En maar opgefokt doen over berichtjes in de media. Pffff.

"De politie ontdekte zelf dat het om een zonnecamera ging" haha, helemaal niet waar. Nadat iemand met verstand van zaken aangaf dat het mogelijk zo'n blikje was ging men zelf kijken en kon de EOD worden afgebeld. De voorlichter van de Gempo kan wel zeggen dat "de burgers hun oren en ogen zijn" maar het blikje hing er al een tijdje en is overdag in bijzijn van een aantal mensen, gewoon, zonder geheimzinnigheid opgehangen. Terecht dat ze het zekere voor het onzekere nemen, maar wees dan wel fair en doe niet alsof de politie het allemaal zo goed weet. En de kosten.... ach, liever mijn belastinggeld aan dit soort zaken dan aan allerlei onzinnige acties van de overheid....

Eennieder dit dit soort dingen doet, moet flink worden aangepakt in deze tijden met onzekerheden over de 'goede bedoelingen' van mensen. Stel voor dat iemand echt een blik met bijvoorbeeld een spijkerbom op zou hangen, maar men denk dat het zo'n camera is, moet er niet aan denken. Ik hoop dan ook dat alle gemaakte kosten op u verhaald zullen worden. Indien u iets wilt vastleggen, kunt u dit ook doen vanaf een eigen terrein of met medeweten van de autoriteiten. In de hoop dat u door deze actie nog vele sterren en zwarte sneeuw zult zien, dit uiteraard in de negatieve zin. Groet René

Ze mogen best blij zijn met deze belangsteling, hoop ook dat ze de overheid een vergoeding aanbieden voor de onodige onkosten die nu gemaakt zijn door de Politie, EOD, mensen die niet hun huis in mochten e.d. ze hadden er best iets beter over na kunnen denken voor ze deze ondoordachte actie inzette dit had je kunnen vewachten in deze tijd! dus wees nu ook sportief trek je beurs en betaal een schade vergoeding!

Onzin? Uit een eerdere ervaring trekt men leerling: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/05_mei/31/binnenland...

Daar gaat weer een hoop belastingsgeld. Kost een hoop brengt niets op, ik dacht zelfs dat de gemeente mee moet betalen. Jammer.

@Leon, de volkssterrenwacht is geen bedrijf, maar een groep zeer enthousiaste vrijwilligers die een sterrenwacht in de lucht houden waar opleiding en cursussen voor iedereen die geïnteresseerd is in de kosmos te volgen zijn, of zomaar voor een vrijdagavond bezoek om iets interessants te zien door één van de telescopen die er staan. Dat de maatschappij volledig overtrokken reageert is niet de schuld van de sterrenwacht. Wellicht dat een logootje erop de volgende keer commotie kan voorkomen. Ga er anders zelf eerst eens kijken voordat je schrijft over een "bedrijf" en "winst". Het is geen bedrijf en ze maken geen winst. Het blikje is verder geen "apparaat", maar gewoon een leeg blikje met een gat erin. Niks bijzonders. Groet Daan.

wat een volstrekt overtrokken reactie. Straten afzetten end het begint aardig op volksgekte te lijken. Dat achterlijke panieken.

Stiekem blij? Als de jeugd zoiets zou uithalen met een nepbom of vernieling, dan begint iedereen ook te roepen dat de kosten verhaald moeten worden bij de ouders etc. Zie ook recent een jongen uit Duitsland van 21 jaar welke 2 ton moet terug betalen. Lijkt mij dat een deel van de winst van dit bedrijf, ten goede moet komen aan de burgers van de stad welke hinder hiervan hebben ondervonden. Er zijn meer bedrijven die graag wel is wat meer aandacht willen, de acties worden dan steeds anders van aard. Dit moet gestopt worden! Dit apparaatje mag niet zomaar meer verkocht worden zonder instructies!

Hahaha!