- advertentie -

Minder kreeft geveild in Colijnsplaat

Minder kreeft geveild in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Bij de visafslag in Colijnsplaat is dit seizoen minder kreeft geveild dan vorig seizoen. Vanaf de start van het seizoen op 1 april tot en met het seizoenseinde half juli werd er 11.880 kilo kreeft verhandeld, ruim 1300 kilo minder dan in 2011.


Van de gevangen kreeften was 2875 kilo groter dan één kilo. Vorig jaar was dat nog 4314 kilo. Het aantal kleine kreeften dat werd gevangen, nam juist toe met 800 kilo.

De cijfers zeggen niet alles over de totale opbrengst uit de Oosterschelde en het Grevelingenmeer, omdat het niet verplicht is om gevangen kreeften te veilen. De dieren kunnen ook rechtstreeks naar de handel gaan en niet via de visafslag.
laatste keer aangepast:
zo 05-08-2012, 16:29


regio:
Bevelanden
delen:

Reacties

Idd veel zwarte handel in deze beessies. Weet toch iedereen. Ook simpel, je denkt als visser ook aan jezelf. Net als onze regering, die denkt ook alleen aan zichzelf.

Misschien tijd voor plofkreeften? Geniet je er ook wat langer van!

Ja klopt. Heel veel kreeften (de meesten) worden via de achterdeur verkocht (zwart). Gewoon verplichten om te verkopen via de mijn.

Net als met de vis krijgt ook de kreeft niet de kans te groeien. Er wordt te veel gevangen. Ik vind het helemaal een waardeloos iets om die beesten te vangen, de scharen vast te binden en dan af laten wachten tot zij levend in een pan kokend water gegooid worden. Dat alles voor een paar seconden lekkere smaak van sommige mensen. Laat die beesten lekker in de zee. Dat is ook veel beter voor de natuur.