- advertentie -

Grote brand bij vleesboerderij in Kerkwerve

Grote brand bij vleesboerderij in Kerkwerve

KERKWERVE - Bij vleesboerderij Boot aan de Kievitsweg in Kerkwerve heeft zondagmorgen een grote brand gewoed. De brand brak rond 06.30 uur uit in een schuur met een rieten kap. In de schuur wordt vlees en verpakkingsmateriaal opgeslagen en is een winkeltje gevestigd.

De schuur brandde vrijwel volledig uit. Een deel van het dak is ingestort. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de omliggende schuren en het woonhuis. De woning heeft wel veel rookschade opgelopen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Rook
Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Deze rook was in de wijde omtrek te zien. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is er geen gevaar voor de omgeving geweest.

Groot materiaal
De brandweer heeft direct groot materiaal ingezet. Zo is onder meer een ladderwagen uit Goes opgeroepen en een waterwagen om over grote afstand waterwinning op te bouwen.

Nablussen
Om 08.15 uur is het sein brandmeester gegeven. De oorzaak van de brand is mogelijk kortsluiting in één van de koelcellen van de vleesboerderij.

laatste keer aangepast:
ma 06-08-2012, 11:38


delen:
luister fragment: 

Schuur vleesboerderij Kerkwerve in de as gelegd

brand Kerkwerve
brand Kerkwerve
Javascript is required to view this map.

Reacties

Veel sterkte voor jullie allemaal en het personeel en hopelijk een snelle doorstart.

Beste neven en nichten, erg geschrokken met dit bericht. Wat vreselijk, zo'n mooi bedrijf afgebrand. Gelukkig zijn jullie ongedeerd. Veel sterkte toegewenst met alles wat met zo'n ongeluk te maken heeft. Anne en Tonny

Namens de gasten van Camping De Vliedberg heel veel sterkte toegewenst.

Beste familie Boot, Verschrikkelijk dat dit jullie is overkomen, hopelijk kunnen jullie snel weer de zaak opvangen en heropbouwen. Gelukkig géén persoonlijke ongevallen of personen bij de brand betrokken geraakt, maar echt héél spijtig zo goed bezig en dan deze zware tegenslag. Fam. Manni

Vreselijk, wat een ramp voor jullie allemaal! Wij wensen jullie héél veel sterkte de komende moeilijke tijd.

Heel veel sterkte gewenst.

Jeetje, dat zal schrikken zijn geweest, verschrikkelijk! Gelukkig is het gelukt de brand toch nog "enigzins te beperken" en zijn het woonhuis en de andere schuren gespaard gebleven, maar ondanks dat brengt het toch weer een hoop elende met zich mee... En dat nu het allemaal net zo mooi geworden was! Veel sterkte gewenst, v.o.f. Bodbijl

Verschrikkelijk,allemaal net mooi opgeknapt en nu allemaal verwoest.Maar gelukkig geen persoonlijke gewonden ook dat is toch ook wel heel belangrijk. Materiaal is te vervangen ! Maar toch heel veel sterkte allemaal voor iedereen die erbij betrokken is/zijn.

Verschrikkelijk..heel veel sterkte voor de eigenaars /bewoners.en het personeel..