- advertentie -

Jumbo in Goes mag niet meer op zondag open

Jumbo in Goes mag niet meer op zondag open

GOES - De Jumbo supermarkt in Goes is vandaag gewoon geopend ondanks dat de winkel geen vergunning heeft. De winkel verloor de vergunning per 1 augustus aan de Dirk van de Broek in Goes-Zuid.

Volgens Jumbo is de winkel nog één keer open is omdat er geen tijd is geweest om alle vaste zondagklanten te waarschuwen. Vanaf volgende week blijft de winkel dicht op zondag.

Vergunning

In Goes zijn drie supermarkten die op zondag open willen, maar de gemeente stelt slechts twee vergunningen beschikbaar. Per 15.000 inwoners wordt er één vergunning afgegeven voor een zondagopening van 16:00 uur tot 19:00 uur.

De vergunningen zijn een jaar geldig en gaan in op 1 januari en 1 augustus. De gemeente Goes voert het beleid: wie het eerst komt, het eerst maalt. Dirk van den Broek was daar in januari juist slachtoffer van. Toen nam Albert Heijn de vergunning over.

Oplossing

De gemeente Goes zit ermee in haar maag en gaat proberen een oplossing te zoeken. Hoe de oplossing eruit gaat zien is nog niet bekend.

laatste keer aangepast:
ma 06-08-2012, 10:53


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Jumbo in Goes mag niet meer op zondag open

Reacties

Ik begrijp soms niet de term: Kerk en Staat gescheiden houden; waarom bepaalt de politiek van partijen met een gelovige achtergrond wat we met z'n allen wel of niet mogen doen op zondag. Trouwens des Heeren rustdag is de Zaterdag (Shabbat) en niet de zondag, maar dat even terzijde. Ik zeg dan altijd: er zou een elfde gebod moeten zijn: "Gij zult een ander niet uw wil opleggen". Met uw niet de Eeuwige bedoeld maar de nederige mens. Als u, een ieder, niet, op weke grond dan ook zondags niet wilt winkelen dan is dat uw eigen verantwoording en stellingname, maar leg het een ander NIET op!

ik vind dat het moet kunnen op zondag alle supermarkten open dat vind ik en nog meer mensen wat maakt die rust nu uit dan moeten de mensen ook niet naar de kerk gaan dan heb je ook geen rust ik vind het makelijk als ze open zijn om tien uur je heb altijd mensen die zondags zonder koffie en suiker en melk ziten en als ze visite krijgen die willen ook koffie net als de rest

Hoe dan ook, er heerst een monopoly positie voor degene die een vergunning krijgt toegewezen! De consument moet vrije keuze hebben waar zij boodschappen kunnen doen! Maak Zeeland leefbaar en laat de middenstand zelf bepalen op welke dag zij haar deuren willen openen en/of sluiten!

Belachelijk dat de Jumbo niet meer op zondag open mag!! Het is niet eerlijk om alleen het aantal inwoners van Goes te tellen. Wij rijden regelmatig op een zondag naar JUMBO in Goes om een boodschap te doen en dat vanuit de gemeente Reimerswaal! Bij Jumbo komen veel klanten van buiten de gemeente Goes. Jumbo moet gewoon een proefproces aanspannen en de winkel wel op zondag openen. Ben benieuwd wat de rechtbank hiervan vindt!

Alleen winkels op industrieterreinen zouden open moeten mogen, maar in woonwijken willen de mensen toch ook wel eens een rustige dag hebben zonder al dat verkeer naar de buurtsuper en daar zit het probleem volgens mij.

De gemeente Goes gaat uit van een vergunning per 15.000 inwoners. De ambtenaren van de gemeente Goes gaan daarbij volledig voorbij aan de regiofunctie die Goes heeft. Ik kom niet uit Goes maar winkel regelmatig in Goes en ook mijn wekelijkse boodschappen haal ik in Goes. Mijn verse producten haal ik in in het dorp waar ik woon. Op zondag zijn er verder in de regio geen supermarkten open dus zeker op die dag geldt de regiofunctie. En dan zou het toch echt geen probleem moeten zijn om de drie supermarkten alle een vergunning te verlenen. Weten de klanten ook waar ze aan toe zijn!

De gemeente Goes gaat uit van een vergunning per 15.000 inwoners. Daarbij gaan deze ambtenaren wel voorbij aan het feit dat Goes wat de winkels betreft een regiofunctie heeft! Ik kom niet uit de gemeente Goes, maar winkel meestal in Goes en doe ook mijn wekelijkse boodschappen in Goes. Zeker voor de zondagopenstelling zou men moeten uitgaan van het aantal inwoners in de regio. Dan komt men zeker uit op een vergunning voor de drie supermarkten die dag graag willen.

Volstrekt onnodig. Mits je een topbestuurder bent met tig bijbaantjes natuurlijk. De winkels zijn dagelijks open plus de zaterdag en tevens in de avonduren! Als je dan nog geen tijd hebt gehad om naar de winkel te gaan dan weet ik het niet meer. En ik ben niet van de kerk. Fijn voor het personeel ook. De werkgevers kunnen zo hun (nieuw) personeel er op selecteren. Verplicht om op zondag te werken en helaas maar pindakaas sporten is er niet bij op zondag want je moet op de zondag werken. Dit zal vast niet wekelijks zijn maar sporten op niveau kun je dan we vergeten. Het is een enorme vrijbrief voor de werkgevers in de vorm van slaven-drijven. En dat met die enorme salarissen van de kassamedewerkers.

Bianca, als zondag 'n rustdag is, waarom maken die klokken dan zo vroeg al zo'n herrie ? Daar wordt mijn rust aardig door verstoord! Zes dagen per week gemiddeld 12 uur per dag werken, dan wil ik idd graag RUST op Zondag!

Als je soms ziet dat er al een rij dagjesmensen staan voor een winkel op zondagmiddag om 3 uur moet ik altijd hoofdschuddend lachen. Vroeger waren de winkels dicht en hoorde je er niemand over.....ik denk soms dat het arme mensen zijn die er een zondagsuitje van maken om zo toch wat tedoen te hebben zonder dat ze geld hoeven uit te geven en er nog iets aan overhouden...ik heb medelijden met die mensen die zondags voor een winkel gaan staan ( saaie armoedzaaiers )

Nooit dat ik boodschappen doe op zondag, een paar keer gedaan, noooooooooit meer, wat een drukte!! Ik haal mijn boodschappen op tijdstippen dat het nou is nie druk is en alles op voorraad is, heeeeerlijk, geen drukke rij, geen zeik klanten voor je die nie weten hoe hun pinpas werkt en maar lopen te graaien naar klein geld. Boodschappen, moet je zo doen dat je zo klaar bent, je gaat daar toch geen zondagmiddag aan spenderen, mensen zijn echt gek!!

Alle winkels open op zondag. Vergunningen is niet meer van deze tijd, laat de winkelier zelf beslissen.

Met alle respect voor de mensen die niet op zondag willen winkelen (u doet dan gewoon uw boodschappen op een andere dag), voor mij mogen ook in Goes de winkels gewoon open op zondag. De mensen die hun boodschappen doen lopen de kerkgangers toch niet in de weg? De mensen die boodschappen doen hoor je toch ook niet mopperen over het klokgelui op zondag?

Ik heb het stukje 3 keer gelezen, maar niets gevonden over een gelovige minderheid? Of ben ik nu een beetje stom?

Een kleine christelijke minderheid wil bepalen wat de meerderheid moet doen. Dit i.v.m. de zogenaamde "zondagsrust". Maar intussen wel op zondagmorgen iedereen die uit wil slapen zijn nest uit luiden met die kerkklokken. Hypocriet.

Heel eenvoudig, de winkeltijdenwet volledig afschaffen. Wil je open: ga je open. Wil je dit: niet blijf je gesloten. Gewoon zelf mogen bepalen.

Iedereen moet dat zelf weten en kan en mag niet verplicht worden om op zondag te rusten. Laat de mensen juist zelf de keus, kunnen ze zelf kijken, ik rust op die dag of ik ga lekker winkelen, voor mij perfect als je wat vergeten bent ofzo dat je effe kan winkelen.

Gemeente Goes moet eens stoppen met die onzin om maar aan 2 supermarkten vergunning te geven! @ Martha, Agrimarkt zal nooit een vergunning aanvragen voor de zondag. Dan verliezen ze veel te veel klanten.

Mooi dat AGRI open is op zondag ondanks de reformatorische grondslag van de directie, maar geld trekt he?

belachelijk een super open op zondag kom op e ik ga ook nooit op zondag om boodschappen was vandaag ook mis en wat we wilden eten ging niet dan maar een boterham maar naar de super? no way morgen weer een dag

Beetje jammer van je dat je zo denkt over de zondag open dat dat niet kan!!! Ik werk als internationaal chauffeur van maandagochtend heel vroeg tot zaterdagavond. wanneer mag ik dan boodschappen doen van jou????

@ Bianca
Nooit geen? Dat betekent dus wél :)

Ben ik blij dat ik op walcheren woon... genoeg keuze in winkels op zondag en ook goed voor mensen die graag wat willen bijverdienen op zondag (weekendhulpen in de winkels en zo)

Wat een onzin dat iemand gaat zeggen wanneer je boodschappen moet gaan doen.
Mensen die WEL werken hebben misschien idd geen tijd door de weeks, en wat is het raar dat je op zondag geen boodschappen kan doen.
In heel europa en daarbuiten heb je ook veel nachtwinkels of mega grote supers die 24/7 open zijn, behalve in Nederland daar moet je maar boodschappen doen in je pauze van je werk.

Laat alle winkeliers hun winkel opendoen wanneer hun dat willen dat is goed voor onze economie en de werkgelegenheid.

Wat een regelgeneuzel, laat toch lekker vrij. Als er te veel winkels open zijn en niets verkopen gaan ze vanzelf dicht. Geld moet rollen, zeker tijdens deze crisis.

Is allemaal leuk, maar zo'n dag niks hoeven doen (en zeker geen boodschappen) is best fijn!
Antichristelijk of niet... Bent u ook zo tegen vrije dagen met kerst, pinksteren en pasen? Dat hoort nu eenmaal bij onze cultuur (cultuur=interessant nietwaar, als het maar niet die van onszelf is, of toch wel?) Mogen we best beetje zuinig op zijn ook al is het dan oubollig en kneuterig).

Heeft niets met zondagsrust te maken maar meer met het belasten van het milieu, want alles komt op zondag met de auto en als ik het zo zie meestal om de ''vergeten'' boodschappen want ik zie zelden volle karren. Het is allemaal het onder de arm meenemen en vergeet niet dat u de restanten van zaterdag koopt en dat is ook de enige reden dat supermarkten op zondag open zijn om van hun bijna over de datumtroep af te komen. Ze worden namelijk op zondag niet bevoorraad omdat dan simpelweg er geen vrachtverkeer mag rijden. Eet smakelijk met het overschot van de grootgrutters. De enigen die lachen zijn zij namelijk want u als consument helpt hun van de restjes af.

Ik weet niet hoe het aan de verkeerde kant van de Schelde is, maar hier in Zeeuws Vlaanderen worden de supermarkten ook op zondag bevoorraad, maar het zal wel met het geloof te maken hebben.

Onzinnige bemoeizucht en betutteling door de politiek. Dit is nu eens iets dat je wél aan ondernemers zelf kunt overlaten, maar nee de politiek bedenkt weer eens wat om vooral de kool én de geit te sparen, dan heeft er tenminste niemand zijn zin en is iedereen chagrijnig. Wie niet op zondag boodschappen wil doen hoeft niet en winkeliers worden ook niet verplicht om open te zijn. Veel mensen zijn wel blij om op zondag inkopen te kunnen doen en ík wíl helemaal niet helemaal naar Dirk v/d Broek voor mijn boodschappen want ik woon véél dichter bij de Jumbo. Dat vaste klanten met zo'n halfslachtige regeling niét geholpen zijn, hebben ze in het gemeentebestuur vast nog niet bedacht. Stelletje sukkels zijn 't, die zelf door de week tijd zat hebben voor hun inkopen.

Vooral de supermarkten vrijgeven en ook voor de middenstanders in het centrum. Ze hebben het toch moeilijk in deze tijd en met al de online aankopen.

In Vlissingen gaat de Agrimarkt ook op zondag dicht, zij hebben namelijk ook geen vergunning. En voor al die mensen die per se denken dat zij alleen maar op zondag boodschappen kunnen doen (Onzin): als u zo werkgek bent, gaat u maar op internet winkelen of betaal er iemand anders voor, want met de uren die u maakt, pakt u per maand minimaal 6000 euro en als dat niet zo is bent u een enorme sul.

Gemeente Goes: Belachelijk! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt voor dergelijke beslissingen? Moet de supermarktmanager dan maar in een tentje en slaapzak bij het gemeentehuis voor de deur komen liggen op het moment dat de nieuwe vergunning aangevraagd moet worden? Er zijn in Goes drie supermarkten die open willen op zondag, geef die dan gewoon alle drie een vergunning! Daar is markt genoeg voor als je ziet hoe druk het op zondag is. Gelijke monniken, gelijke kappen! En wat mij betreft gaat heel die winkelsluitingswet op de schop!

Ik zal zelf wel bepalen wat ik op welke dag in de week ga doen. Dat geldt voor iedereen, en er zal geen enkel kerkelijk genootschap zijn die ons daar van af mag en zal brengen. Stoppen dus met die onzin!

De winkels zijn s' avonds toch ook tot 8 uur open. Lijkt me sterk dat er dan niet 1 avond is dat je geen boodschappen kunt doen vanwege het feit dat je werkt. Allemaal gemakzucht, geef diegene die in de supermarkt werkt ook lekker een vrije zondag. Vinden we toch allemaal fijn.

Weet je hoe druk het is bij die supermarkten op zondag?! Gooi gewoon alles open op zondag. Als je er niet heen wilt hoef je toch niet? Voor mensen die een hele week werken, huishouden doen, etc. is het een uitkomst om op zondag de boodschappen te doen. Zo verspreid je ook de zaterdagdrukte een beetje. We leven nu eenmaal in een 24uurs economie, dus vroeg of laat zul je toch eens met de tijd mee moeten gaan.

Welkom in 2012 *iets mompelt over 24-uurs economie*.

Nonsens wie het eerst komt, ieder bedrijf dat open wil op zondag heeft het recht daartoe. Waarom selecteren, ontvangen ze geld ervoor? Gewoon een ieder die een aanvraag indient honoreren, zeker een supermarkt, anders is er sprake van oneerlijke concurrentie en bevooroordelen van anderen, oneerlijke concurrentie dus! Gelijke winkels gelijke kansen om omzet te vergaren!

Stoppen met die 16:00 onzin. Alles vrijgeven voor de hele dag, dus ook niet beperken tot twee. Scheiding tussen kerk en staat weet u wel?

Belachelijk, laat gewoon alle winkels 7dagen per week open. We leven in 2012 niet in 1960. Weg met die zondagsrust die gaat toch al nergens over. We leven nou eenmaal in de 24uurs economie dus laat gewoon lekker alle winkels iedere dag open zijn!

Zondag is een rustdag, wij zullen NOOIT geen boodschappen doen op zondag! Mensen hebben genoeg tijd om door de weeks boodschappen te doen, ze zeggen van niet, maar DAT geloof ik niet. Ze hebben er geen zin in.

Dat is geheel uw keuze... en die respecteer ik, maar laat mij (of een ander) zelf die keuze maken...

Ik werk 8 tot 12 uur per dag ook op zaterdag! Uur heen en een uur terug! Kom ik al gauw op tijden dat winkels nog niet open zijn of al gesloten zijn, Ik koop dus op zondag en kook op zondag veel maaltijden om me te bedruipen voor de dagen dat ik niet kan! Hier kan ik niks aan doen, het is gewoon zo. Als op zondag dus de supermarkt dicht is wanneer moet ik dan boodschappen doen???!

Je zou maar in Goes wonen, van 16.00 tot 19.00 uur erg lachwekkend .....