- advertentie -

15-jarig meisje mishandeld in Renesse

15-jarig meisje mishandeld in Renesse

RENESSE - De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 15-jarig meisje in de nacht van vrijdag op zaterdag in Renesse. Het meisje kreeg daarbij, zonder reden, een flinke klap van een onbekende jongen.

Het meisje liep rond 02.45 uur over de Emmaweg in Renesse naar huis. Drie jongeren, twee jongens en een meisje, liepen achter haar aan. Al lopend maakte het drietal seksueel getinte opmerkingen richting het 15-jarige meisje.

Gebroken tanden
Toen zij iets over de opmerkingen iets zei, kreeg het meisje een harde klap van één van de jongens. Door de klap viel het meisje op de grond. Een lichte hersenschudding, twee gebroken tanden, schaafwonden en kneuzingen in het gezicht waren het gevolg. Het meisje had het drietal nog nooit eerder gezien.

Signalement
Een signalement van de drie jongeren is:
1: Blanke jongen van ongeveer 20 jaar, 1.70 meter lang, kort blond stekelhaar. De jongen droeg een blauwe spijkerbroek en een blauw shirt met witte banen aan hals en mouwen.
2: Blanke jongen van ongeveer 18 jaar, 1.75 meter lang, donkerbruin tot zwart halflang haar, De jongen droeg een wit shirt en een lichtbruine broek.
3: Blank meisje van ongeveer 20 jaar oud met een dik postuur. Zij had lang lichtblond haar. Ze droeg een grijze bloes en mogelijk een spijkerbroek.

laatste keer aangepast:
ma 06-08-2012, 10:49


delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

Het heeft niets te maken met het tijdstip, dit gebeurd ook op klaarlichte dag. Jong volwassene kijken te veel opruiende films of internetspelen.

Ouders waar zijn jullie met opvoeding? De jeugd van tegenwoordig is niet meer zo dat je netjes om half 11 binnen moet zijn. Renesse is een uitgaansplek logisch dat zij daar gaat stappen. Het meisje in kwestie is een goede vriendin van mij en niet alle meisjes van 15 jaar zijn ook werkelijk in hun hoofd 15 jaar, zelf met dit meisje. Die helden moeten worden gepakt, dus mensen maak je niet druk over het feit hoe oud ze is en wat ze op straat deed maar hou je meer bezig met echte zaken zoals wie zijn die gasten? Waarom hebben mensen altijd een oordeel??

Het is niet eerlijk om al een oordeel te geven. Het meisje ken ik persoonlijk. Ik ben haar die avond voordat ze naar huis liep tegen gekomen in het dorp. Ze liep om die tijd op straat doordat een vriendin van haar in de problemen is gekomen en vervolgens naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Ze dacht als goede vriendin voor haar klaar te staan. Nadat ze niets meer kon doen voor haar is zij naar huis gelopen. Terwijl ze naar huis liep was ze aan de telefoon met haar vriend. De jongens riepen van alles naar haar. Ze is doorgelopen. Ze bleven doorgaan, dus zei ze dat ze moesten stoppen. (als ze niks zou hebben gezegd, zou toch iedereen zeggen dat ze er iets van moest zeggen, dus). Ze was bang en is sneller gaan lopen. De jongens kwamen achter haar aan en hebben haar toen in elkaar geslagen tot ze bewusteloos was. En dat terwijl ze bijna thuis was. Om naar huis te gaan hoefde ze dus maar 1 straat door. Niemand zou toch verwachten dat je in die ene straat voor je huis in een dorp neergeslagen wordt. Haar ouders hebben gelijk gehandeld toen zij thuis kwam. Het heeft dus ook niks met de ouders te maken.

Kunnen de "wat-doet-ze-zo-laat-nog-op-straters" alsjeblieft terug achter de garaniums gaan zitten en stil zijn? Als het een vrouw van 20 was, wat was het verschil geweest? En ook 20 jaar terug liep ik als 15-jarige wel eens stiekem over straat. Het raam uit gekropen en stiekem naar de stad. En daarmee verspeel je volgens sommigen hier het recht op veiligheid? Vreemde kronkel, laat je nakijken.

De reactie wat doet een 15 jarige zo laat op straat slaat nergens op. Als je 20 bent kan dit je ook overkomen.

jezus wat een dom commentaar dus het is haar eigen schuld omdat ze om 2 uur nog buiten loopt,mensen denk na

Hallo, jullie missen waar t om gaat..die gasten moeten worden gepakt..is laf en die verdienen straf..punt.. wat dat meisje doet op straat en hoelaat en waarom?..mee eens..apart.. maar waar je loopt, hoe laat je loopt..en waarom je loopt..boeit niet..je blijft met je fikken van iemand af en je hebt respect voor een ander...ik hoop dat ze gepakt worden en ik hoop dat het dat meisje goed gaat!!

Sorry, maar om die tijd vraag je om moeilijkheden. Toen mijn dochter zo oud was haalde ik haar met de auto op. Dit neemt niet weg dat deze jongelui dit zomaar straffeloos kunnen doen, helden met drie tegen een.

Voor iedereen die zichzelf afvraagt wat een 15-jarige rond die tijd nog op straat te zoeken heeft: ten eerste; stel jezelf een andere vraag (bijvoorbeeld, wat heeft het voor zin om als groepje meerderjarigen een weerloos 15-jarig kind te mishandelen?) ten tweede; maakt het uit welke tijd je door een dorp als Renesse loopt? Denk het niet, in een land als Nederland hoor je gewoon veilig over straat te kunnen lopen, welk uur van de dag dan ook. (Helaas blijkt hier weer uit dat dit nog steeds een utopie is.) Ten derde; jullie weten niet wat haar bestemming was en waar ze vandaan kwam. Ten vierde; het gebeurt vlakbij een politiebureau, die moeten vast wel geschreeuw of gehuil horen, maar blijkbaar prefereren zij een sigaret en koffie boven het uitbannen van (zinloos) geweld en andere criminaliteit (vervolgens als je belt zeggen ze doodleuk kom de volgende avond maar even aangifte doen.) Typisch Nederland. Ten vijfde; jullie kennen noch haar als haar ouders hun achtergrond. Ten zesde; tijden zijn veranderd, ik zou vroeger hetzelfde denken als de meesten van jullie, maar in Renesse lopen er ook nog veel jongere meisjes. Ten zevende; als ze net een dag 16 is en er gebeurt zoiets, zeggen jullie niets mbt opvoeding, regels, etc. alleen dat het zo erg is. Dus voor iedereen: dit is gewoon verschrikkelijk en degene die dit op zijn/haar geweten heeft is het niet waard om vrij rond te lopen. Dit zijn echt hele laffe en zielige mensen. Je hoort geen (zinloos) geweld toe te passen, zeker niet bij een weerloos kind.

Het gebeurt vlakbij een politiebureau, die moeten vast wel geschreeuw of gehuil horen, maar blijkbaar prefereren zij een sigaret en koffie boven het uitbannen van (zinloos) geweld en andere criminaliteit (vervolgens als je belt zeggen ze doodleuk kom de volgende avond maar even aangifte doen.) Typisch Nederland." Niet een tikje wereldvreemd? In het bureau kan je echt niet alles horen wat buiten gebeurt. En zeker bij elke schreeuw ga je niet naar buiten. Aangezien jongeren altijd lopen te schreeuwen en te blaten na het stappen. Ook is de politie nogal onbemand. Hebben er vaak maar 3 dienst en hulp van het sus team. Wanneer er dus ergens iets anders gebeurt, is de capaciteit al verloren .

Jullie doen net of het haar schuld is dat ze is mishandeld omdat ze rond die tijd over straat loopt, misschien is ze wezen stappen en liep ze naar huis. :S Dit is echt kansloos die opmerkingen, net of jezelf nooit op die leeftijd bent wezen stappen, of dat je kinderen dat niet stiekem doen, der zijn der zat namelijk, die gozer had gewoon zijn poten moeten thuis houden!!

En ook wat ik dom vind, er nog op gaan reageren ook op wat die gasten zeiden, ze had door moeten lopen.

Wat een kletskoek, al was dit meisje 12 jaar, dit mag niet (een "volwassene" moet ondertussen zo verstandig zijn dat hij zijn handjes thuis kan houden, zeker daar waar het een minderjarige betreft!).

Krijgt nu dat meisje de schuld omdat zij net zoals zovelen te laat op straat loopt. Afblijven en zeker niet beschadigen. Grote jongens en meisje hoor met z.n drieën. Te veel gezopen zeker. Ook eens weg vanonder moeders rokken?

Al is een meisje 10 jaar, dan nog mag ze niet zomaar een klap krijgen. Sterkte meid en hoop dat ze de daders flink aan pakken.

De reactie van wat doet zo'n kind van 15 zo laat nog op straat en dan in haar eentje had ik wel verwacht, en natuurlijk is dat een goeie reactie, maar hoe vaak zal het voorkomen dat zo'n jong iemand op straat lopen, wat wij niet weten, dan gebeurt er iets (afschuwelijk ) en dan komen de commentaren, ben het volledig met jullie eens dat de ouders daar de verantwoording voor hebben, als zij zo laat thuis mag komen, haal haar dan ook op, maar laat ze niet moederziel alleen naar huis gaan midden in de nacht. En die jongens die haar mishandeld hebben, flinke knullen hoor, lekker stoer, lopen jullie nou maar met een schuldgevoel rond, "wat heb ik nou toch gedaan ?" kijk eens in de spiegel en ziet hoe stoer je wel bent. Ik hoop ook dat er een schaamrode kleur bij komt, in en in triest. Jullie hadden beter het meisje thuis kunnen brengen als bescherming, dan mag je ook in de spiegel kijken, met een glimlach. Jullie moeten je dood schamen. Voor het meisje heel veel sterkte.

Wat moet een meisje van 15 jaar om die tijd op straat? Het is geen reden om haar te slaan maar op die leeftijd alleen op straat is wel erg naief want vandaag de dag ben je alleen niet veilig. Vind het ook dom van de ouders dat ze haar niet halen en brengen.

Vreselijk voor dat kind. Maar vraag me ook af wat ze op dat tijdstip nog buiten doet? Ze is notabene 15. Maar sterkte meid

keihard aanpakken die lui, maar wat loopt een meisje van 15 om 02.45 alleen naar huis?????? OUDERS!!!!! lekker bezig

Sorry hoor ,wat doet een 15 jarige om 02.45 uur nog buiten. Ouders waar zijn jullie met opvoeding ????

Wat een zwakkeling, pak dan iemand van je eigen leeftijd of nog beter doe gewoon normaal

Ja sorry, maar mijn dochter toen die 15 jaar was, moest echt niet om 02.45 uur over straat lopen.