- advertentie -

Zeeuws-Vlaamse vlag afgepakt op Spelen

Zeeuws-Vlaamse vlag afgepakt op Spelen

LONDEN - De Zeeuws-Vlaamse vlag is deze week verwijderd uit het hockeystadion tijdens de Olympische Spelen. De vlag was meegenomen door een groep vrienden uit Zeeuws-Vlaanderen. De organisatie pakte de vlag af omdat het ging om 'een vlag van een land dat niet meedoet aan de Spelen' en dat is verboden.

De supporters uit Zeeuws-Vlaanderen noemen zichzelf Echte Vrienden 82 omdat ze elkaar in 1982 bij de hockey in Hulst leerden kennen. Om hun 6e lustrum te vieren, zijn ze vijf dagen bij de Olympische Spelen. Ze hebben via een vriend zelfs goed gelijkende nabootsingen bemachtigd van de officiële pakken van de Nederlandse ploeg.


Wapperen

De vriendengroep probeert bij zoveel mogelijk wedstrijden de Zeeuws-Vlaamse vlag te laten wapperen. Tot ongenoegen dus van de organisatie.

laatste keer aangepast:
ma 06-08-2012, 17:57


delen:
Zeeuws-Vlaamse vlag mag niet op Spelen

Reacties

Ter ondersteuning voor de supporters met de Zeeuws-Vlaamse leeuw. Kunnen er best nog wel een paar leuke BAVARIA chicks bij. Gezellie... met fisch and chips ingepakt op een Daily SUN. Het hele Olympia comiteetje wat langzaam anarchistische trekjes vertoond. mag voor mij part gestolen worden. Een compleet Paranoide Zooitje..bang dat ze de centen mislopen met betrekking op sluik reclame. Ze mogen hun algemene ontwikkeling eens bijschaven. Het zeeuws-Vlaamse banner is een deel van het NLD land, en geen Branding of Logo.

Het is ook geen Zeeuwse vlag. En volgens mij staat er onterecht een zwarte leeuw (op een geel veld) op. Hoort een witte leeuw op als je tenminste bij Nederland wil horen. Maar dat is mijn bescheiden mening...

Ik ben geen Zeeuws Vlaming, maar een Walcherenaar, maar ik ben wel trots op Zeeuws-Vlaanderen en die vlag daar is niks mis mee!

De hele Olympische Spelen draait op geld van de burgers in Groot-Brittannië, de armeren worden er alleen maar slechter van. Het enige waar de hoge heren van GB aan denken is roem en geld door dit corrupte spectakel. De hele olympische commissie bestaat uit rijke luizen die zelf niet weten wat ze met hun tijd moeten doen. De olympische spelen is een mooi spektakel, daar niet van, maar al die idiote regels en corrupte heren zouden van mij verwijdert mogen worden. Dat Zeeuwen hun vlag niet mogen laten wapperen slaat echt alles. Ze mogen best trots zijn dat ze een Zeeuw zijn en dit zeker ook laten zien.

Je kan hier duidelijk de overkant en de Zeeuws-Vlamingen weer duidelijk onderscheiden die reageren... Grow up! We zijn 1 provincie!

"We zijn 1 Provincie!", en godbetert ook nog een deel van Nederland!?! Een Ollander weet het amper te liggen. De regering dito. In de jaren zestig werd er Dow neergeploft. Werkgelegenheid voor de Zeeuwsch- Vlamingen. Wat kreeg dat arme land, een invasie van Ollanders. Boeren en vissers werden "operator" op Dow, omdat hun het leven en werken al onmogelijk gemaakt was. In die tijd werd er een alternatief Zeeuwsch- Vlaams volkslied geschreven, " Wa, da dienk ik" Reinier...doe er wat aan!! Breng het weer onder de aandacht!! Ik kom van ver om erbij te zijn. Die vlag?? Die sjouw ik, sinds het uitbrengen ervan, door heel Europa mee, tot in Rusland. " K'en der is over hedocht, da schoane Vlaomse land". Ons Vlaamse land en 'geen deel van Nederland'. Wanneer iemand me, in het buitenland waar ik woon, vraagt naar m'n nationaliteit, simpel antwoord....Zeeuwsch- Vlaming. Helaas, mijn paspoort zegt wat anders. Een Zeeuw?? IK, Nooit, nooit in m'n leven! Ik kom zelden terug. Maar Hemelvaart vieren in Axel, een borrel drinken In Porgy and Bess, ik spreek niet over het Jazz en Bluesfestival. Een pint in m'n stamkroeg in Breskens. De beste frieten ter wereld en omstreken in Oostburg bij Adje, en Hulst bij de broertjes Messagie. Cafe De Griete, bestaat het nog? De Vriendschap in Terneuzen. "Wat vraagt u me?" Oh, ja, ik ben een Zeeuwsch- Vlaming. Caesar.

olympische spelen ,voor samenhang en verbroedering,----niets daarvan ---commercieel spektakel om de welgestelde grote geld graaiers nog meer te verrijken ,gedicteerd door de commercie.  nu weer een foute landsvlag ,in plaats van zeveren eerst lagere school afmaken ,zeeuws-vlaanderen is geen land.

Waarom worden de mensen/publiek gefilmd terwijl er sport bezig is? Hou je daar mee bezig, nu zijn ze eigenlijk verraden omdat "meneertje camera dude" dat ding niet stil kan houden. Dacht dat we allemaal gelijk waren waar je ook vandaan kwam? Jeez, gewauwel altijd.

Ze proberen niet als bondscoach officials voor te komen. Volgens mij willen ze er gewoon al een eenheid uitzien, en ik vind dat dat op deze manier prima moet kunnen. Dat azijnpissers daar niet tegen kunnen. Misschien gelijk ook een oproep doen aan al die mensen die zich voor doen als speler van het Nederlands elftal door in een Nike shirt met KNVB logo te lopen, schande is dat! U zou zich beter bezig houden met het voorkomen van het naar NL halen van dat belastinggeld verslindende evenement. Wat betreft die Zeeuws Vlaamse vlag; hoop dat elke Zeeuws Vlaming die er nog naar toe gaat zo'n vlag laat wapperen.

Beste mijnheer Slot, wij zijn het volledig met u eens dat de aandacht terug dient te worden gebracht op de sport. Daar is het ons ook volledig om te doen geweest. Wij zijn een vriendengroep die elkaar 30 jaar geleden in Zeeuws Vlaanderen hebben leren kennen. Mede dankzij de sport hebben wij een unieke vriendschapsband die wij graag wilden vieren op het mooiste sportevenement van de wereld. Onze outfit is inderdaad niet het officiele tenue van de Olympische ploeg. Het is onderdeel van de Olympische kledingselectie van Suitsupply en bevat het officiele Olympische logo zoals de hoofdsponsoren dat ook op andere kleding gebruiken. Met veel plezier kijken wij terug op de louter positieve reacties van sporters en begeleiders van de Nederlandse ploeg op onze outfit en aanwezigheid. Wij zijn trots dat we onze geweldige atleten in London hebben kunnen supporten. Net zoals wij bijzonder trots zijn op Zeeuws Vlaanderen. Wij hopen nog vele jaren achter Nederland sportland te kunnen staan. Vriendelijke groet vanuit de trein naar Nederland, Echte Vrienden 82.

Tja, 't is maar waar je lol in hebt. Maar even voor de duidelijkheid: die pakken zijn niet de officiele pakken van het Nederlandse team, maar pure namaak. Het verzamelen van zoveel mogelijk momentjes van eigen glorie door je voor te doen als Nederlandse sportofficials is zeker ook een uitdaging. Voor de sporters, hun begeleiders en al die vrijwilligers rondom zo'n evenement zijn dit soort ambities ook gewoon lastig. Genoeg geweest nu lijkt me? Zou wel zo sportief zijn van Echte (sport)Vrienden . Geert Slot NOC*NSF

Niets mis mee, in principe, dat elk "eiland" hier in Zeeland een eigen vlag heeft, maar dat versterkt wel de oude "eilandmentaliteit" die ons Zeeuwen al zoveel eeuwen uit elkaar heeft gedreven en niet verenigd heeft, waar autoriteiten/bestuurders gaarne gebruik van maken ("verdeel en heers").

Met de behandeling van Zeeuws-Vlaanderen als "stiefkind" valt het m.i. best mee. Er wordt b.v. veel geld gepompt in de kanaalzone door Nederland en Belgie en Karla Peijs heeft beloofd om in geval van onderwaterzetting van de Hedwige (beslissing buiten de Zeeuwen om door Raad v. State, danwel Ned. Parlement/Kabinet, danwel het Europese Hof) zich hard te maken voor een schadevergoeding aan Zeeuws-Vlaanderen van vele miljoenen. U hoort er dus toch écht bij! Misschien maar eens stoppen met ventileren/promoten van een misplaatst minderwaardigheidscomplex. Er zijn meer regio's in Zeeland die het niet zo gemakkelijk hebben.

Zeeuwen zijn trots op de vlag en deze mag gezien worden. Een spandoek zou wel mogen, maar een Zeeuws-Vlaamse vlag niet. Schandalig dat deze is afgepakt! Wat zullen die Engelsen doen wanneer er een vlag van Wales komt, deze mag ook niet omdat zij meedoen onder de naam van Groot-Brittannië.

De rest van de provincie kan zich beter eens afvragen waarom wij een eigen vlag hebben en willen houden ;-) Wij voelen ons vaak als een "stiefkind" en worden nog steeds niet gewaardeerd en serieus genomen door de rest van de provincie (én Nederland)... Gelukkig nog wel door Scheldestromen, waarschijnlijk omdat daar een paar Zeeuws-Vlamingen in het bestuur zitten.

Als hierover maar niet weer een "boze brief" van een politiek partijtje aan een of andere Eur. Comm. komt. Dit is onderdrukking van regionaal chauvinisme.

Heeft men niets anders te doen.

@Gerard Vlissingen: Z-VL vindt natuurlijk weer vooral zichzelf belangrijk. Typisch zo'n reactie die je van díe zijde kan verwachten. By the way, ik vind die vlag ook niet nodig, net zoals de Walcherse vlag ook nutteloos is.

Achterlijke actie met een nepvlag. Doe dat maar met carnaval in Boerehol, maar niet op de Olympische Spelen.

Flauwekul! Een Zeeuw is trots op zijn provincie en mag zich zo profileren!

De organisatie van de O.S. loopt erg vooruit op de feiten. Er wordt al langer gespeculeerd om Z.V. op te delen in een Belgisch deel en een Nederlands deel. Maar dat dit al in het buitenland bekend is? Ach já, de Engelsen zelf zijn soms een beetje wereldvreemd. En dat zal na deze Spelen niet veel verbeteren.

Weder gingen der oek en meenemen voor Claudia Fassaert voor den dressuur!

Nog zo iets kinderachtig, het is maar een vlag jongens, kom op zeg.

Deze ochtend gezien aan het einde van NOS Olympische Spelen: Good Morning London, hij was er!

De Spelen der "verbroedering ", dat wil zeggen, zolang het volgens onze regeltjes en verdiensten is, mij lekker niet gezien.

'Een vlag van een land dat niet meedoet aan de Spelen'; da's iets teveel eer voor "ons-eigen-landje". Is de foto niet linksom op deze site geplaatst ? Onze leeuw staat toch links. Zie voor meer ZeeuwsVlaamseVlaggen : http://dezeeuwsvlaamsevlag.blogspot.nl/

Waarschijnlijk hebben hun de vlag andersom. Teken maar iets op papier en draai 'm om tegen het licht.

De organisatie van de Olympische Spelen ziet Zeeuws-Vlaanderen dus als een zelfstandig land! Ik ben benieuwd wat Den Haag hier van vindt?

Wat een flauwe kul allemaal.

Hahaha, geweldige actie! En terecht ook! Je gaat toch Nederland aanmoedigen. Z-VL vindt natuurlijk weer vooral zichzelf belangrijk. Kunnen we die vlag in Nederland ook niet verbieden. Net als de Friese vlag enz.