- advertentie -

Het geheim van het succes van Zoutelande

Het geheim van het succes van Zoutelande

ZOUTELANDE - Duitse toeristen vinden vooral de kleinschaligheid van Zoutelande aantrekkelijk. Die eerste conclusie trekt de Duitse studente Lioba Galliët na onderzoek. Ze onderzoekt waarom Zoutelande populair is bij Duitsers.


De ondervraagden geven aan dat Zoutelande wat hen betreft alles te bieden heeft wat een toerist nodig heeft.

De definitieve uitkomsten van het onderzoek zijn eind september bekend.

Foto: Pascal Spijkers

laatste keer aangepast:
di 07-08-2012, 18:23


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Duitsers houden van kleinschaligheid Zoutelande

Geen topjaar voor toeristische sector

Reacties

Interessant onderzoek! Mw. Galliet slaat de spijker op zijn kop. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Zoutelande aantrekkelijk hahahahahaha... , laat ze eerst maar eens na gaan denken dan over de eigen Zeeuwse inwoners waar ze het jaar rond geld aan kunnen verdienen in plaats van alles voor de toerist zoals een of andere bezopen braderie midden in het hoogseizoen die alle beschikbare parkeerplaatsen in beslag nemen waardoor Zoutelande nagenoeg alleen te bezoeken en te bereiken is voor de mensen die er toevallig een huisje gehuurd hebben voor een weekendje. Nee, Zoutelande is voor mij juist de minst aantrekkelijke plaats van heel Zeeland.

Op basis van gesprekken die wij met Duitse en Belgische gasten/toeristen hebben over de ontwikkelingen in WestZeeuwsVlaanderen kunnen we de conclusies van Lioba Galliët helemaal onderschrijven. De plannen met de Oud- en JongBreskensPolder hebben al heel wat m.n. Duitse gasten/toeristen doen besluiten hun koffers te pakken. Zij hebben er ons opgewezen dat de manier waarop zich nu een aantal ontwikkelingen langs de WestZeeuwsVlaamse kust voordoen imago-schade veroorzaken aan " ons-eigen-landje " . Als de tot nu toe gepresenteerde cijfers van bezoekers aantallen en economische waarde in de toekomst bewaarheid zouden worden , heeft het vele bewoners en bewerkers van m.n. de Oud- en JongBreskensPolder wel erg veel gekost . guus langeraert oostburg