- advertentie -

Hulst gaat dienstencheques invoeren

Hulst gaat dienstencheques invoeren

HULST - Hulst gaat dienstencheques invoeren. De eerste wordt volgende week woendag in omloop gebracht door wethouder Frank van Driessche. Met dienstencheques kunnen klusjes worden betaald, die worden uitgevoerd door cliënten van een reïntegratiebureau.


De bedoeling is dat door de cheques een goede dienstverlening ontstaat zonder dat de kosten direct torenhoog oplopen. Het gaat onder meer over tuinonderhoud, schilderwerk of verhuizingen. Eén uur werken kost vijftien euro.

In de andere twee Zeeuws-Vlaamse gemeenten, Terneuzen en Sluis, wordt al langer gewerkt met de dienstencheques.
laatste keer aangepast:
wo 08-08-2012, 14:33


delen:
luister fragment: 

Hulst gaat dienstencheques invoeren

Reacties

Mensen, je krijgt 2 man voor die 15 euro per uur. Dit alles gaat via reïntegratiebedrijf phibl-w. Wij hebben al vaker gebruik gemaakt van deze service en is echt top. Alles wordt goed begeleid door een voorman en de mensen die werken doen dit netjes en hard. Einde discussie lijkt me met al die uit de lucht gegrepen veronderstellingen.

En de medewerker houdt dan waarschijnlijk netto € 4,50 p/u over. Waar blijft de rest? Managementkosten?

En dan mogen ze dus werken met behoud van uitkering, dus ver onder het minimum loon. Dus zal de motivatie ook niet al te hoog zijn. De enige die er weer beter van word, is het z.g.n reïntegratiebedrijf, die lekker goedkoop personeel heeft, waar ze ook nog eens subsidie voor binnenharken. Mooi verkoopspraatje, meer is het dus niet.

Hulst doet dit niet als ze er zelf ook niet beter op worden. Dat is in Hulst bekend.

Ze doen net of het een koopje is, maar ik vind het behoorlijk aan de prijs. Een klusjes man kost echt niet veel meer.

Wanneer kan ik beginnen voor die 15 euro per uur, zeg ik gelijk mijn vaste baan op.

Ja ik ook, bij je baas krijg je als je geluk hebt 50 euro per dag.

wow, voor 15 euro per uur wil ik ook wel werken

In België kost de aanschaf van zo'n dienstencheque door overheidssubsidie maar € 7,50 (per uur) en kan je ook nog genieten van belastingaftrek ... Daar kunnen wij hier nog wat van leren ;-)