- advertentie -

'Onze mosselen zijn 100 procent veilig'

'Onze mosselen zijn 100 procent veilig'

YERSEKE - 'Consumenten hoeven zich geen zorgen te maken over onze mosselen'. Dat zegt Hans van Geesbergen van de Producentenorganisatie Mosselcultuur. Hij roept op niet te speculeren zolang nog niet alle feiten bekend zijn.


'Er wordt nog onderzocht of het gaat om een giftige variant van de alg. Zolang dat nog niet bekend is, willen wij geen conclusies trekken.' Dinsdag gaven de hulpdiensten groot alarm af omdat er een mogelijk giftige alg is aangetroffen in de Ouwekerkse Kreek. Omdat er via een gemaal water uit de kreek in de Oosterschelde terecht is gekomen, werd gisteren besloten een deel van de mosselpercelen te sluiten.

Tests
Ook volgens de Veiligheidsregio Zeeland kan de consument gewoon mosselen blijven eten. Alle partijen mosselen die zijn bedoeld voor consumptie worden voor ze op de markt komen eerst getest. De Veiligheidsregio meldt dat bij deze tests tot nu toe geen aanwijzingen zijn gevonden dat er giftige mosselen op de markt zijn gekomen.

Draaiboeken
Volgens Van Geesbergen heeft de mosselsector draaiboeken klaarliggen voor dit soort situaties en zijn ze daarom goed voorbereid. 'Mossels met vraagtekens zullen nooit op het bord van de consument terechtkomen. Onze mosselen zijn honderd procent veilig.'

laatste keer aangepast:
wo 08-08-2012, 23:09


delen:
luister fragment: 

Producentenorganisatie: Onze mossels zijn 100 procent veilig

Belgische belastingdienst duikt in mosselhandel

Reacties

'Niet speculeren voordat alle feiten bekend zijn'. Voor mij dus: Niet consumeren.

"We trekken nog geen conclusies zolang niet alle feiten bekend zijn", en vervolgens de conclusie: "onze mosselen zijn 100 % veilig". Tja, wat moet je daar nu van denken..... Er wordt natuurlijk wel vaker voor niets paniek veroorzaakt, denk maar eens aan die "Mexicaanse griep" waarvoor minister Klink van het CDA voor 22 miljoen nutteloze vaccinaties liet fabriceren. Maar als er morgen mensen doodziek worden of overlijden door iets omdat er niet ingegrepen is, dan is het natuurlijk vele malen erger. En dat woord milieumaffia gebruiken dat vind ik zo krankzinnig voor mensen die zich inzetten om onze prachtige natuur te beschermen zodat het leven op aarde ook op lange termijn blijft bestaan. De term milieumaffia slaat op de concerns die de natuur kapot maken, zoals Shell die nu met enorme risico's op de Noordpool naar olie gaat boren.

Leve de negatieve houding van de media en pers. Bedankt hoor! Nu gaan er weer een hoop bedrijven onnodig schade lijden. Zie ook de komkommer ellende van vorig jaar. Daar gingen bedrijven naar de knoppen door verkeerde berichtgeving en snelle voorbarige conclusies. Eet gewoon mossels, de kwaliteit is super en de controle is buitengewoon streng en goed.

Ach, vorige keer was groente onveilig (ehec) en nu mosselen. Het waait weer wel over.

Weer een verzinsel van de milieumaffia zeker.

Als je hond er maar niet van kan eten.

'Onze mosselen zijn 100 procent veilig'. Ik hoop dat de consument dat ook gelooft.