- advertentie -

Olympisch goud kroon op werk Zeeuwse fokker

Olympisch goud kroon op werk Zeeuwse fokker

LONDEN - Het in Burgh-Haamstede gefokte paard Valegro heeft donderdagmiddag bij de dressuurfinale in Londen Olympisch goud gewonnen. Valegro wordt bereden door de Engelse Charlotte Dujardin. Het zilver werd gewonnen door de Nederlandse Adelinde Cornelissen.

Joop en Maartje Hanse uit Burgh-Haamstede waar Valegro is gefokt zijn dolblij met het succes.

Goud
Eerder maakte Valegro al deel uit van het Britse team dat goud won in de landenwedstrijd. Duitsland pakte toen het zilver voor Nederland.


Portret

Omroep Zeeland maakte voorafgaande aan de Olympische Spelen een portret over Joop en Maartje Hanse.

laatste keer aangepast:
di 11-09-2012, 12:09


delen:
luister fragment: 

Familie Hanse dolblij met goud voor fokpaard

Olympisch paard

Reacties

De fokkers zijn mijn opa en oma en ze zijn supertrots en blij. Zoiets gun je ze gewoon.

Met een woord 'prachtig'

Ik begrijp best wel dat je als fokker trots kunt zijn bij een gouden medaille voor een paard dat jij gefokt hebt. Maar de wijze waarop het gisteren ging is toch weer een bewijs dat een jurybeoordeling geen goede weergave geeft van de werkelijkheid. Wat een aanfluiting voor de sport en (alweer) voor de Olympische organisatie. Maken ze een Brit voorzitter van de jury, na alles wat er al gebeurt en gezegd is is dat een aanfluiting natuurlijk. Zou je het vergelijken met turnen zou iemand die tijdens een rekstok oefening keihard op de grond stuitert toch nog het goud pakken omdat ie de rest zo mooi deed. ONBEGRIJPELIJK !

Het is toch geweldig als je een paard gefokt hebt dat olympisch kampioen word. Dat is het mooiste wat een fokker ooit kan overkomen. Nederland kan best trots zijn op zijn goede dressuurpaarden, overal ter wereld horen ze bij de top.

Ik vind het geweldig, wat leuk voor de fokkers. Heel veel jaren werk toch? Hartelijk gefeliciteerd, geniet er van!

He, wat een negatieve reacties. Als fokker van paarden is het fantastisch als je fokproducten succesvol zijn in de sport. Een olympische medaille is dan helemaal geweldig! Familie Hanse: van harte gefeliciteerd!

Waardeloze vertoning en vriendjespolitiek. Maakt mij niet uit of het paard uit Burgh-Haamstede komt of Timboektoe

Nou geweldig. Zou veel geweldiger zijn geweest als er een Zeeuwse/Nederlandse op gezeten had. Maar misschien in de toekomst ook medailles aan de paarden toe kennen i.p.v. alleen aan de ruiters. Bij de medaille-uitreikingen bij de paardensportdisciplines heb ik node de paarden gemist. Want die hebben het voor het grootste gedeelte gedaan! Maar de berijders/berijdsters krijgen alle eer. Niet fair.

Inderdaad, Als Charlotte Dujardin een Duitse was dan had ze niet gewonnen! Jurysport, bah!

Een zeeuws paard, maar naar mijn mening vandaag niet met overtuigende beweging. Adelinde met Parcival had zeker meer expressie. Goud was daarmee op zijn plaats geweest. Jammer dat je maar fokker bent, als je eigenaar zou zijn van zo'n paard zit je beter.

Lekker belangrijk is dat, dat een Engelse goud wint moeten wij nu ontroerd raken omdat dat beest uit Haamstede afkomstig is ,moet de muziek over het dorp in Haamstede?