- advertentie -

'Virus schudt computerbezitters wakker'

'Virus schudt computerbezitters wakker'

KAMPERLAND - Het computervirus waarmee de gemeente Borsele deze week kampt leidt er toe dat particulieren thuis de beveiliging van hun eigen computer weer eens bijwerken. En dat is maar goed ook want dat kan een hoop narigheid voorkomen, zeggen experts.

Van het virus waar de gemeente Borsele deze week mee werd besmet zal uw computer thuis niet zo snel het slachtoffer worden. Zo verzekerde het Nationaal Cyber Security Centrum op zijn website. Dit virus wilde in zo korte mogelijke tijd zoveel mogelijk pc's besmetten, en dat gaat het snelst in netwerken zoals een gemeente. Zo'n massale aanval schudt internetters vaak wel weer even wakker.


Wachtwoord
Experts wijzen daarom nogmaals op het belang van een goed antivirusprogramma en het kiezen van een lang wachtwoord met vreemde tekens die geregeld worden vervangen.

laatste keer aangepast:
vr 10-08-2012, 18:15


delen:
Computer

Reacties

"Experts wijzen daarom nogmaals op het belang van een goed antivirusprogramma". Die zogenaamde experts zouden ook wel weten dat die virus Sasfis geheel nieuw was en nog niet in die antivirusprogramma's zat. Achteraf praten is altijd gemakkelijk. Enne Bram: wat heeft dat alternatief van u in hemelsnaam met dat virus te maken? Wat een verkapte reclame! Nog zo'n expert die zeker denkt te weten dat zijn aangeprezen produkt niet aangepakt wordt.

Virussen? Bij mij niet bekend ik gebruik Ubuntu Linux Open software gratis en virus vrij. Libre Office het alternatief voor MS Office gratis net zoals vele duizenden andere programma's Misschien een idee voor u? Gratis te downloaden op www.ubuntu-nl.org Doe uw voordeel ermee Bram Schrijver