- advertentie -

Zeeuwse papegaaien zoeken goede baasjes

Zeeuwse papegaaien zoeken goede baasjes

ZIERIKZEE - Bezint eer ge begint met de aanschaf van een papegaai. Daarvoor waarschuwt de vereniging de Vrije Zeeuwse Papegaai. Volgens de organisatie - die verwaarloosde papegaaien opvangt en herplaatst - kopen mensen zo'n vogel te vaak vanuit een impuls. Met alle dierenleed van dien.


De Vrije Zeeuwse Papegaai hield zaterdag een open dag voor leden en belangstellenden in Zierikzee. Twee verwaarloosde papegaaien hielden een nieuw baasje over aan de open dag.
laatste keer aangepast:
zo 12-08-2012, 12:37


delen:
Zeeuwse papegaaien zoeken goede baasjes
Javascript is required to view this map.

Reacties

Tegenwoordig zijn er twee stichtingen in Zeeland. Jammer genoeg 1 pot nat. Ze gaan steeds meer op elkaar lijken. Ze kunnen zich mooi voordoen.

Wij willen wel weer graag een grijze roodstaart, jaren geleden hebben we er een gehad met veel plezier. Helaas is de papegaai overleden aan een longontsteking, we missen hem echt. Dus als er een opgevangen moet worden, heel graag, we zullen 'm met liefde ontvangen.

Gelukkig gaat het ook vaak goed. Heb nu een rose kaketoe en zit al aan een 2e te denken. Het is gewoon een familielid van ons geworden.

Vaak vanuit een impuls worden dieren gekocht, maar veel mensen hebben geen idee waar ze aan beginnen. Vandaar dat het met honden ook zo triest gesteld is in Nederland en in buitenland. Huvo Hondenopvang weet er over mee te praten die hebben het altijd druk met afdankertjes en pups die gedumpt worden.