- advertentie -

Fietsen Franse EK-ploeg gestolen in Wemeldinge

Fietsen Franse EK-ploeg gestolen in Wemeldinge

WEMELDINGE - De Franse damesploeg die meedoet aan het Europees Kampioenschap wielrennen voor junioren en beloften is zwaar gedupeerd. In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden 15 fietsen van de ploeg gestolen bij hotel Wemeldinge, waar de ploeg al de hele week overnacht.

Het is nog onduidelijk hoe de dieven hun slag hebben kunnen slaan. De totale schade wordt geschat op zo'n honderdduizend euro. De ploeg heeft aangifte gedaan bij de politie.


'Verschrikkelijk'
De eigenaar van Hotel Wemeldinge betreurt de diefstal. "Het is vreselijk jammer voor de Franse ploeg, en het is verschrikkelijk dat zoiets kan gebeuren in een dorp als Wemeldinge."

Deelname
De Franse dames deden zondagochtend gewoon mee aan de wedstrijden. Ze maakten gebruik van neutrale fietsen van de organisatie.


Herenploeg

Behalve de dames is er ook een wielrenner van de Franse herenploeg onder 23 gedupeerd. De dieven namen zijn fiets ook mee. Hij kon niet meer meedoen aan de wedstrijden omdat de organisatie geen fiets op voorraad had waar hij met zijn grote postuur op past.


Signalement

Acht fietsen hebben het opschrift LOOK, in de kleuren rood-geel-blauw. De andere fietsen zijn verschillend van kleur met opschriften: Lapierre, Look, STR, Look DI2 en Kiota. De namen op de fietsen zijn van sponsoren.


Eerder deze week maakte Omroep Zeeland nog een item over de Franse ploeg in Hotel Wemeldinge.

laatste keer aangepast:
ma 13-08-2012, 10:35


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Fietsen Franse EK-ploeg gestolen in Wemeldinge

Fietsen Franse EK-ploeg gestolen in Wemeldinge
Fietsen Franse EK-ploeg gestolen in Wemeldinge
Javascript is required to view this map.

Reacties

Ongelooflijk dat zoiets kan gebeuren. Inbraak, was het slot opengebroken van de berging van het hotel? Trouwens gek dat zoiets maar kan gebeuren, met alle middelen van tegenwoordig en dat in een kleine regio. Wat ik ook zo typisch vind is 1 herensportfiets van een vrij lang persoon. Ze moeten goed op de hoogte zijn geweest, in de gaten hebben gehouden, dit is vast geen toeval, maar opzet!

Ik vraag me af hoe de beveiliging van het hotel is geregeld. Als dit tijdens zo'n evenement mogelijk is, dan deugt de beveiliging niet. Het is nu eenmaal zo dat zulke evenementen idioten aantrekt om wat te proberen, dus zullen ze al enige dagen de boel bekeken hebben. De daders moeten ze in een zwaar regime opvoedingskamp plaatsen met een zware boete.

Blijf met je jatten van andermans spullen af.

Zeeland dievenland anno 2012.

Heel erg dat dit kan gebeuren. Vind ook dat er alles aan gedaan moet worden vanuit de organisatie hier en de politie om dit op te lossen. Maar het gaat me te ver als een vakantieganger hier op deze site Zeeland als dievenland bestempeld, dan ben je de gastvrijheid van andere Zeeuwen niet waard.