- advertentie -

'Zwemlessen onbetaalbaar in Vrijburgbad'

'Zwemlessen onbetaalbaar in Vrijburgbad'

MIDDELBURG - De Partij van de Arbeid Middelburg maakt zich zorgen over zwemlessen voor kinderen van ouders met een laag inkomen en wil duidelijkheid van het gemeentebestuur. Aanleiding is een folder van het Vrijburgbad waarin staat dat een all-in pakket 645 euro kost.


In de folder staat dat in een zwembad in Kapelle een leskaart kan worden gekocht voor acht lessen. De PvdA wil graag weten of dit ook een mogelijkheid is in het Vrijburgbad. Daarnaast zijn er kinderen die bij het schoolzwemmen wel het A-diploma hebben behaald en dus alleen les willen voor het B-diploma.

Onduidelijkheid
De folder geeft niet aan of er in termijnen kan worden betaald en ook niet of er buiten het all-in pakket nog andere lessen mogelijk zijn. De partij is van mening dat het leren zwemmen voor alle kinderen van levensbelang is en voor iedereen betaalbaar moet kunnen zijn.


Vergelijking
Ter vergelijking: Het sportcentrum Vliegende Vaart in Terneuzen beweert dat het behalen van het A, B en C zwemdiploma bij hen zo'n 500 euro kost. Gemiddeld zijn hiervoor 57 lessen van één uur nodig, volgens een woordvoerder. Dat kan bij de Vliegende Vaart worden bekostigd met vijf kaarten van 12 lessen à 89,05 euro per stuk. Daar komen nog kosten bij voor het behalen van het diploma. Dan komt het gemiddelde totaalbedrag uit op zo'n 500 euro, stelt een woordvoerder.

laatste keer aangepast:
ma 13-08-2012, 14:26


regio:
Walcheren
delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

Kan onze Zeeuwse media niet eens inzichtelijk maken wat de kosten en situatie zijn per zwembad/gemeente? Onze kinderen gaan vanuit Middelburg naar Serooskerke daar is het enigzins betaalbaar. De reden van beëindigen van schoolzwemles bij ons, was dat er geen tijd meer voor was op school. Politiek: geef ons gemeenschapsgeld eens uit aan zinnige zaken!

Raad je aan om naar zwemschool Zeeland te gaan. Mijn kind heeft A,B en C gehaald in 14 maanden. Twee maanden langer, omdat ze bepaalde zaken nog niet goed onder controle had. Zwemschool Zeeland garandeert A, B en C in een jaar met een marge van 2 maanden. Er zijn zelfs kinderen die binnen 8 maanden A, B en C gehaald hebben! Erg tevreden. Betaling ineens of in termijnen. Kleine groepjes.

Beetje kort door de bocht dit. Als je wil weten of je in termijnen kunt betalen dan informeer je toch? Mijn dochter heeft in 10 maanden haar A en B gehaald in het Vrijburg en dat was goedkoper dan de zwemschool. Ook nog als ik haar C had laten doen. Dus wat nou duur? En ik ben het eens dat je keuzes moet maken voor je kinderen. Onze kind heeft eerst haar diploma's gehaald en gaat nu iets anders doen. Zo heeft ons kind ook nog tijd gehad om kind te zijn in plaats van elke dag naar iets gesleept te worden. Luiers kosten geld. Studie en sport ook.

Laat ze dan inderdaad maar naar de zwemschool gaan, als daar de kosten beter geregeld zijn. Niet maar weer op de overheid of provincie afschuiven. Net als met de schoolboeken zeker, eerst alle boeken voor onze eigen kinderen kunnen betalen, daarna meebetalen aan de kinderen die dan op de middelbareschool zaten, want de boeken moesten ineens gratis worden, ofwel door iedereen betaald worden! We hebben ook zelf de zwemlessen voor onze kinderen moeten betalen,. In de tijd dat ze zwemlessen volgden, konden ze niet op een andere sport, want daar was geen budget meer voor. Eerst zwemdiploma's halen, dan kon er weer een andere sport, geen dure, maar normaal, gym of voetbal oid. Mensen moeten eens leren kiezen, en niet steeds, en en en willen! Kinderen kosten geld, heb je dat er niet voor over, begin er dan niet aan. Dan maar maar niet op vakantie, of om een nieuwe auto, groter huis enz.

50.000 euro wordt er uitgegeven om één etappe van de enecotour te laten finishen in Middelburg. Voor datzelfde geld kunnen 500 kinderen een jaar lang schoolzwemmen krijgen! De politiek gaat over kinderlevens om zichzelf een uurtje op de eerste rang van een sportwedstrijd te kunnen zetten. Als het ooit misgaat hoop ik dat verantwoordelijke politici voor de rechter komen in verband met dood door schuld.

Goede zwemles hoeft niet altijd duur te zijn! Informeer maar eens bij de gemeente Veere naar de mogelijkheden bij zwembad de Goudvijver in Serooskerke. Kun je in twee seizoenen je A halen voor 2 x ongeveer 82 euro! En voor dat bedrag kun je nog komen vrijzwemmen ook!

Dat het leren zwemmen voor kinderen van groot belang is, staat buiten kijf. Maar dat mensen vinden dat 'de gemeenschap' maar moet betalen voor hún beslissing om een kind te krijgen vind ík minstens even discutabel. Als ik besluit een hond aan te schaffen, moet ik de kosten ook zelf betalen. Of wanneer ik vind dat ik met een (grote) auto wil rijden, kost mij dat ook geld. Mensen, bezint eer ge begint!

Misschien wordt het tijd dat ouders zelf de tijd gaan nemen om hun eigen kinderen zwemles te gaan geven. Zoals in eerdere reacties gemeld is het van levensbelang, daarin stem ik volledig overeen. Alleeen is het van belang dat ze een zwemdiploma hebben? Het is van belang dat ze kunnen zwemmen, zo'n papiertje zegt niets. Dus ouders, als het zee, Veerse meer, of welk water dan ook van voldoende temperatuur is een aantal weken achter elkaar uw eigen kind onderwijzen in het zwemmen en u bespaart u een hoop geld en u weet zeker dat uw kind dan kan zwemmen. Uiteindelijk bent u als ouder verantwoordelijk voor uw eigen kind. Neem die verantwoording dan ook door tijd met uw kind door te brengen en hem of haar ook in het zwemmen op te voeden. Succes er mee.

Ga naar Zwemschool Zeeland in Vlissingen. All-in pakket A, B en C diploma garantie voor een vaste prijs en je kan gewoon in termijnen betalen. Mochten ze het C diploma niet halen, geen probleem kost je niets meer en ze kunnen dan toch gewoon doorgaan tot ze het C diploma hebben. Lessen zijn in kleine groepjes. Afgelopen zaterdag waren er kinderen van 5,5 jaar die met hun C diploma naar huis gingen.

Niet zeuren... "We"hebben toch genoeg medailles gewonnen?

Schoolzwemmen is onbetaalbaar, zelf kan ik de lessen ook niet betalen, voor mijn 4 kinderen. Vrijburg is idnderdaad onbetaalbaar. Mijn mening is dat het voor alle kinderen in Nederland verplicht via schoolzwemmen minstens 1 diploma op zak moet kunnen halen.

Als je goed om je heen kijkt in Nederland is straks weer alles weggelegd voor de rijken. En wij sloebers kunnen straks niets meer betalen. Het lijkt wel dat Nederland terug in de tijd gaat. Dat de rijken het weer voor het zeggen krijgen.

Niet de PVDA maakt zich zorgen,maar eerder de ouders die maken zich het meeste zorgen. Dit is gewoon belachelijk voor woorden. Waarom zo duur??? Ieder kind heeft recht op zwemles of je het nu wel/niet kan betalen. Het is van levensbelang dat een kind kan zwemmen. Dus gemeente doe hier iets aan, dat ieder burger zijn kind op zwemles kan doen. Het kan voor de helft minder, is wel een duur papiertje voor 645 euro.

Het ligt heel wat genuanceerder dan de PVDA doet voorkomen. Het is leuk dat er in het zwembad van Kapelle een leskaart van 8 lessen gekocht kan worden, maar daarmee heb je echt je A en B-diploma niet. Dat zullen heel wat leskaarten van 8 lessen bij elkaar worden. Voor die 645 euro staat een kind ingeschreven, krijgt het alle lessen die nodig zijn voor het A én B-diploma en mag het 2 keer diplomazwemmen. Ook kan het bedrag in termijnen worden betaald. Kijk eens naar de vergelijkbare lespakketten van o.a. Zwemschool Zeeland. Dan is het Vrijburgbad zo duur nog niet!

Makkelijk om het Vrijburgbad hiervoor de schuld te geven. De kosten voor het geven van zwemles zijn voor een zwembad nu eenmaal erg hoog en aangezien de gemeente Vlissingen en de provincie Zeeland een anti-beleid voeren ten op zichtte van het zwembad moeten de prijzen omhoog. Het is nu eenmaal een bedrijf dat centjes moet verdienen.

Ze bezuinigen erop in ZEEland, omdat een of andere overbetaalde #$%&#$ het vanachter zijn bureau heeft verzonnen. Zonder dat wordt nagedacht over de gevolgen hiervan. Je moet al het leuks en nuttigs weg bezuinigen en het uit gaan geven aan onzin dingen.

Schoolzwemmen zou op de lagere scholen gewoon verplicht moeten zijn. Ik denk dat een zwemdiploma in Zeeland (of überhaupt) aan kinderen belangrijker is dan schoolgym. Het is gewoon van levensbelang! En wat betreft de kleine kernen zonder zwembad. Mijn dochter ging in Ellemeet naar school, en die reden met een busje de kinderen helemaal naar Zierikzee voor een uurtje zwemles (15 kilometer). Dus het kan wel. In een steeds meer vergrijzend Nederland zou Politiek Den Haag toch wat zuiniger op de jeugd mogen zijn... En niet zuuniger... ;-)

Ik vind 645 euro niet echt duur voor het all-in pakket van het Vrijburgbad. Kunnen ouders zich eens niet van te voren gaan bedenken dat kinderen en alles wat daarbij hoort nu eenmaal geld kost. Als je het niet kan betalen, beperk je kinderschare in plaats van altijd maar op de maatschappij te moeten leunen. Wij hebben drie kinderen en voordat we eraan begonnen ons wel afgevraagd wat de financiele consequenties zijn, ook als ze alledrie willen gaan studeren etc.

ook ik heb destijds gedacht over de financiele consequenties, die bij het verzorgen van kinderen horen, maar ook dan kun je in je leven door scheiding/overlijden/ziekte, die een mens overkomen kunnen, toch voor financiele problemen komen te staan. Vroeger werd er volgens mij 2 jaar schoolzwemmen gegeven. Denk dat dit inderdaad beter is om hier aan vast te houden, en de kinderen de zwemvaardigheid te geven die ze nodig hebben, dan 2 keer gym in de week.

Ik vind het ook belachelijk duur, en het schoolzwemmen is ook niet meer wat het was. Als je ziet hoe sommigen les geven is het niet raar dat veel kinderen tegenwoordig hun diploma niet eens meer halen.
Toen ik jonger was heb ik mijn A, B en C gehaald op school. Nu moet je blij zijn als ze A halen. Meer dan de helft van mijn zoontjes klas heeft hun A diploma niet gehaald en dan mogen ze dat tot de herfstvakantie nog proberen. Anders heb je pech, en als je dus iinderdaad niet voldoende inkomen hebt, dan heeft je kind dus geen diploma. Echt belachelijk.

De kosten van zwemlessen voor kinderen zouden door de samenleving gedragen moeten worden. Niemand moet dat in mijn optiek zelf betalen. Tenslotte heb je er niet voor gekozen om in een waterrijk land als Nederland te wonen.

Wat schoolzwemmen afgeschaft? Nee he, dit kan ik echt niet betalen. Mijn dochter moet haar A nog halen. Alles is al duurder geworden. Ik vindt dat ze minimaal A moeten hebben, dus regering doe effe normaal.

De school van mijn kinderen heeft dit jaar het schoolzwemmen afgeschaft vanwege bezuinigingen. Ik ben 1 van de zoveel die het niet uit eigen zak kan betalen. Ik vind de prijzen van de zwemlessen in het Vrijburgbad ook belachelijk hoog. Wat ik nóg belachelijker vind is waarom ze in hemelsnaam bezuinigen op schoolzwemmen in ZEEland!

Schoolzwemmen, nog nooit van gehoord. Dit is zeker alleen op plaatsen waar een zwembad is maar absoluut niet in de kleine kernen. Die moeten eerst al een eind rijden met de auto voor de kinderen op zwemles kunnen. Kost ook niks zeker?!