- advertentie -

VLISSINGEN - In Vlissingen is woensdagavond een pizzabezorger van zijn geld beroofd. Het tweetal heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Het zijn bekenden van het slachtoffer.

OOST-SOUBURG - Het was donderdag erg druk op de Zeeuwse wegen. Op meerdere plekken stond het verkeer urenlang vast, waardoor voor veel automobilisten de reistijd richting de Zeeuwse stranden flink langer werd. 

VLISSINGEN - Na één seizoen bij Groene Ster vertrekt Saïd Bouzambou alweer bij de Vlissingse vereniging. De zaalvoetballer gaat spelen voor FT Antwerpen, dat uitkomt in de hoogste Belgische divisie. Hij tekent voor één jaar.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland zendt vandaag de tiende editie van de Zeeuwse Top 40 uit. Dit jaar hebben ruim 6200 mensen gestemd. De lijst wordt uitgezonden van 08.00 tot 13.00 uur op radio. De uitzending is ook via internet en televisie te volgen. 

KERKWERVE - Bij een verkeersongeval tussen twee personenauto's is woensdagavond een 38-jarige man uit Kerkwerve om het leven gekomen. De andere bestuurder, een 20-jarige vrouw, ook uit Kerkwerve, raakte gewond.

OOST-SOUBURG - In heel Zeeland zijn woensdagavond de doden uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op tal van plaatsen in de provincie waren er plechtigheden.

OOST-SOUBURG - De afgelopen zes jaar zijn er tien oorlogsmonumenten in Zeeland bijgekomen. Bekijk de tien monumenten onder elkaar.

VLISSINGEN-OOST - Damen Shipyards heeft een grote nieuwe order geboekt. De voormalige Scheldewerf gaat een grote ijsbreker bouwen voor het Australische minister van Milieu.

VLISSINGEN - Het eerste strandweekend van het jaar verloopt voor 150 eigenaren van strandslaaphuisjes anders dan andere jaren. Door vertraagde werkzaamheden aan de Walcherse kust mocht een derde van de in totaal 400 huisjes op het eiland niet op het strand worden gezet.

Wie in de Zeeuwse oorlogsgeschiedenis duikt, kan ook naar Ossendrecht. Jan de Jonge verhuisde zijn oorlogsmuseum vanuit Sinoutskerke bij Goes naar Ossendrecht.

GOES - Medipoint, een leverancier van Wmo-hulpmiddelen, opent een vestiging in Goes. Het bedrijf strijkt neer op bedrijventerrein Klein Frankrijk in het pand van de voormalige Opel-garage.

TERNEUZEN - Een dronken automobilist is afgelopen zondag na een achtervolging in Terneuzen opgepakt door de politie. De man botste daarbij vol op een geparkeerde auto.

SCHORE - De Vlaketunnel richting Vlissingen was woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur afgesloten door een ongeluk met een vrachtwagen. De chauffeur raakte onwel waarna de vrachtwagen tegen de tunnelwand aanreed. Vijftien wandplaten raakten beschadigd.

GOES - Woensdag is een 27-jarige man uit Goes aangehouden die in verband gebracht wordt met een opgerolde hennepkwekerij in Wilhelminadorp.