GOES - Sommige bewoners van de Riethoek en het Oostmolenpark in Kloetinge en Goes moesten even slikken toen zij maandagavond vlak boven hun huis en hoofd een luchtballon zag vliegen. Het gevaarte landde vlak achter hun huizen. Filmpjes en foto werden als snel volop gedeeld op verschillende social media.

OOSTBURG - 28 woningen in de Finlandstraat en Q.v.Uffordweg gaan tegen de vlakte. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is maandag met de sloop begonnen. De woningcorporatie wil er volgend jaar nieuwe huurwoningen neerzetten van betere kwaliteit.

TERNEUZEN - Een 58-jarige inwoner van Sas van Gent is maandagmorgen aangehouden na een winkeldiefstal met geweld. Een klant die de diefstal wilde voorkomen werd door hem met een stok geslagen.

OOST- SOUBURG - De website deslagomdeschelde.nl is vandaag online gegaan. Op de website komt van dag tot dag een verslag over het verloop van de Slag om de Schelde, de bevrijding van Zeeland. Dit najaar is dat precies 70 jaar geleden.

GORREDIJK - Van twee Zeeuwse verhalen van Nijntje verschijnen herdrukken. De uitgever, Bornmeer, meldt dat er wegens groot succes een tweede druk van Opa en Oma Pluus en een derde druk van Nijntje an zeê komt.

OOST - SOUBURG - Omroep Zeeland gaat in december samen met de andere regionale omroepen zo veel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor de Voedselbank. In de weken voor Kerst, van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december, gaan de uitzendingen van alle regionale omroepen in het teken staan van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’. De initiatiefnemers zijn Omroep West en RTV Noord.

KUITAART - De molen van Kuitaart is genomineerd voor de Molenprijs van de Hollandsche Molen/BankGiroLoterij. Er zijn nog vier andere molens in Nederland genomineerd.

DOMBURG - Zeeuwse recreatieondernemers moeten meer doen met de Zeeuwse identiteit, dat vindt Patrick Polie, directeur van VVV Zeeland. Het standaard massatoerisme heeft wat hem betreft geen toekomst. Zeeland moet zich onderscheiden door Zeeuws te zijn.

ZIERIKZEE - Bij een verkeersongeluk op de Zeelandbrug is maandagmorgen een 16-jarige jongen uit Zierikzee ernstig gewond geraakt. Hij is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

OOSTERSCHELDE - De Oosterschelde is een nieuwe spinnensoort rijker. Volgens de stichting Anemoon, die het onderwaterleven onderzoekt, is vorige maand de Endeis Spinosa levend aangetroffen.

OOST-SOUBURG - Veel Zeeuwse plaatsen kunnen hun geschiedenis ver terugvoeren, soms tot diep in de middeleeuwen of nog verder terug in de tijd. Maar welk dorp is het jongste dorp van Zeeland?

BERGEN OP ZOOM - Vandaag is in Bergen op Zoom het mobiliteitscentrum van start gegaan dat is opgezet om de ex-werknemers van sigarettenfabrikant Philip Morris aan het werk te helpen. Het centrum gaat mensen die vorige week op straat kwamen te staan begeleiden naar een nieuwe baan. Het centrum blijft twee jaar open.

BORSSELE - De kerncentrale in Borssele krijgt vanaf vandaag bezoek van 20 onderzoekers van het Internationaal Atoom- en Energieagentschap (IAEA). De komende drie weken gaan ze op zoek naar dingen die beter kunnen. De deskundigen komen op verzoek van de Nederlandse regering. Het gaat om een periodiek onderzoek.

MIDDELBURG - In de vesten van Middelburg zijn zondagmiddag vier kisten munitie gevonden door een karpervisser. De politie heeft de kisten onder haar hoede genomen en overgedragen aan de EOD. Die heeft de kisten naar een veilige plek gebracht.