VLISSINGEN - Beschuit met muisjes in het Arsenaal in Vlissingen vanwege de geboorte van twee stekelroggetjes. Na zeven maanden wachten, zijn de eitjes van de stekelroggen uitgekomen.

TERNEUZEN - Transportbedrijf Tieleman in Kloosterzande wordt het Europees distributiecentrum voor het Amerikaanse bedrijf Chemtura. Daarvoor breidt Tieleman uit met vierduizend vierkante meter opslag en extra personeel.

VEERE- Het zogenoemde luidklokje is na tien jaar weer terug in Veere. Het is, samen met een ontmoetingspleintje, vandaag officieel in gebruik genomen bij verzorgingstehuis Nieuw Sandenburgh in Veere.

SINT-MAARTENSDIJK - De Brabantse schaapsherder John Sterrenburg verhuist deze week zijn schapen van Dussen naar Sint-Maartendijk. Het is bijna lammertijd en Sterrenburg was daarom op zoek naar een schuur waar zijn schapen kunnen verblijven en geschoren kunnen worden.

OOST-SOUBURG - Het aantal diefstallen door babbeltrucs in Zeeland is de laatste twee maanden fors gedaald. Volgens de politie komt dat door de arrestatie van een vrouw en een handlanger in oktober, die onder meer in een verzorgingshuis in Breskens toesloegen.

KAPELLE - Timmerbedrijf VKP uit Kapelle sluit dit jaar af met een grote plus, in tegenstelling tot veel andere (bouw)bedrijven. Het afgelopen jaar vielen weer heel wat bedrijven om. Maar het timmerbedrijf boekte juist 25% meer omzet.

GOES - De Grote Markt en het centrum in Goes hebben zondagmiddag rood en wit gekleurd. Zo'n 140 hardlopers gehuld in kerstmannenpakken deden mee aan de jaarlijkse kerstmannenloop.

RENESSE - Een 43-jarige man uit Renesse is zaterdagnacht in beschonken toestand van de weg geplukt. De man reed op de Hoogeboomlaan in Renesse in een golfkarretje. Agenten gaven hem een stopteken, maar dit werd door de man genegeerd.

VLISSINGEN-OOST - Een bijzondere manier van belading, deze zondag in de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. Een groot Chinees vrachtschip, de Xia Zhi Yuan, liet zich in de Scaldiahaven 16 meter onder de waterlijn zinken.

MIDDELBURG - De politie denkt met de aanhouding van twee jongens van 17 en 20 jaar de daders van zeker vijf straatroven in Middelburg te hebben opgepakt.

KLOOSTERZANDE - Na ruim negen maanden is het rouwbord van Henricus Bornius in de Hof te Zandekerk in Kloosterzande in ere hersteld. Het bord verkeerde in erbarmelijke staat en is door beeldhouwer Ronny Ivens uit Hulst volledig gerestaureerd.

GOES - Bij een eenzijdig ongeval op de Deltaweg bij Goes is zaterdagavond een 20-jarige man uit Kapelle omgekomen. Rond 23.30 uur verloor de man de macht over het stuur om vervolgens in de berm terecht te komen.

GOES - Het weekend voor kerst staat in het teken van de laatste kerstinkopen. Wie eens iets anders zou willen geven dan sokken of parfum kon vandaag in Goes terecht. In de Grote of Maria Magdalenakerk werd voor het eerst in Zeeland een pop-up markt georganiseerd.

OOST-SOUBURG - Slechts een handjevol wedstrijden in het amateurvoetbal omdat het inhaal- en bekerweekend is. Zaterdag bereikten FC Axel en Hoek de achtste finales van de districtsbeker.