- advertentie -

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is donderdag 30 juni. Dit is het nieuws in Zeeland.

VLISSINGEN - Een recordaantal van 55 kinderen krijgt dit schooljaar een diploma van de VoorleesExpress. Kinderen op Walcheren tot 8 jaar zijn de afgelopen tijd door voorleesvrijwilligers geholpen in het verbeteren van taalvaardigheid. De belangstelling voor de taalvaardigheidstraining neemt volgens de organisatie toe.

MIDDELBURG - Het is de hobby van veel kinderen en misschien ook wel van veel ouders: ravotten in de modder. Woensdag was het nationale modderdag. Op verschillende plaatsen in onze provincie kon er naar hartenlust gespeeld worden in de modder.

MIDDELBURG - Tennister Lesley Kerkhove is al in de eerste ronde gesneuveld van tennistoernooi Challenger Zeeland. Ze verloor met drie sets van de Noorse Melanie Stokke.

OOST-SOUBURG - Anthony van Assche gaat niet naar de World Cup-wedstrijd in het Turkse Mersin. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie meldt dat alle Nederlandse deelnemers aan de wedstrijd niet meedoen vanwege de aanslag op het vliegveld van Istanbul.

BROUWERSDAM - Nog twee dagen en dan barst het feest los: de elfde editie van Concert at SEA. Ruim 100 man is op de Brouwersdam hard aan het werk om alles in gereedheid te brengen voor de 40.000 mensen die komend weekend worden verwacht.

HEINKENSZAND - Een 41-jarige Brabander is op de Stenevate in Heinkenszand aangehouden omdat hij een zak speed in de auto had liggen. Agenten zetten de man aan de kant omdat hij geen voorrang had gegeven.

BRESKENS - Een deel van de haven van Breskens is woensdagmiddag een uur afgezet geweest vanwege een granaat op een baggerschip. Het schip haalde het explosief van de bodem tijdens het baggeren.

OOST-SOUBURG - In Zeeland ervaren steeds meer automobilisten hinderlijk oponthoud, blijkt uit een ledenactie van de ANWB. Volgens de ANWB gaat het vooral om files door toeristen en openstaande bruggen.

BRUINISSE - De dorpsraad van Bruinisse heeft de strijd aangebonden met een 'graffiti-artiest' die het viaduct aan de Noorddijk ontsiert met zijn bekladdingen. Dat is de dorpsraad een doorn in het oog, omdat een professionele schilder juist bezig is om met legale graffiti het verpauperde viaduct op te knappen. 

KORTGENE - De estafettefietstocht Cycle for Hope, met een tussenstop in Kortgene, heeft dit jaar 380.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Het Zeeuwse team Luctor et Ermergo nam daarvan zo'n 15.000 euro zoor zijn rekening.

VLISSINGEN - DOK41 in Vlissingen breidt uit. Het initiatief van Stichting Kenniswerf Zeeland is een broedplaats voor innovatieve en creatieve startups en een plek waar kennis kan worden gedeeld. In het pand op Edisonweg komt er zo'n 500 vierkante meter bij, zodat er nog meer ruimte vrij komt voor beginnende ondernemers. 

YERSEKE - Door de ontdekking van het gif tetrodotoxine (TTX) in de mosselen blijven verwateringspercelen in het oosten van de Oosterschelde dicht. Daarom wil de mosselsector starten met de verwatering van de mosselen op het land. 

YERSEKE - Er is opnieuw gif gevonden in mosselen uit de Oosterschelde. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdagochtend bekendgemaakt. De uitslag betekent dat er nog steeds geen mosselen mogen worden opgevist uit delen van de Oosterschelde.