RILLAND - De Kreekrakbruggen over het Schelde-Rijnkanaal worden komende acht maanden vernieuwd. De bruggen die zowel voor de scheepvaart als het wegverkeer belangrijk zijn vertonen na 40 jaar trouwe dienst haarscheurtjes in het staal.

RITTHEM - Ondanks de hoge temperaturen in september is het al volop herfst in het bos. Weken vroeger dan normaal. Gebruikelijk vallen de eerste blaadjes pas na de eerste koude nachten, maar daar hebben de bomen dit jaar niet op gewacht

GOES - Vrolijke kleuren, nieuwe meubels, spelletjes en iPads. De kinderpoli in het ADRZ in Goes is vernieuwd. De wacht- en behandelkamer zijn opgefrist en gezelliger gemaakt.

DEN HAAG - Wouter van Zandbrink uit Aagtekerke is dinsdag beëdigd en geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer. In de PvdA-fractie is hij de opvolger van Willem Witteveen, de senator die in augustus om het leven kwam bij de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne.

KATTENDIJKE - Een nieuw boek over de VOC ligt vanaf deze week in de winkels. Het boek heet voluit 'De VOC, een multinational onder zeil 1602-1799'. Het is geschreven door de Zeeuwse historicus Jan J.B. Kuipers uit Kattendijke.

VLISSINGEN - Corien de Witte uit Vlissingen is één van de drie winnaars van het UWV Kunstcongress voor kunstenaars met een arbeidsbeperking. Ze wint hiermee een jaar lang exposeren bij verschillende bedrijven, een interview voor een kunstmagazine en deelname aan een internationale kunstbeurs.

TURKEYE - Diverse dorpen in Zeeland hebben een bijzondere naam. Zoals gehucht Turkeye, vlakbij Oostburg in West-Zeeuws-Vlaanderen. Maar waar komt die naam vandaan? Het onderzoeksteam van het Zeeuws DNA zocht het uit.

VLISSINGEN - Een 44-jarige inwoner van Vlissingen is maandagavond aangehouden na een inbraak in een auto. De politie kreeg rond 23:15 uur een melding dat er werd ingebroken in een bestelauto aan de Sottegemstraat in Vlissingen.

TERNEUZEN - Kunstenaar Jeroen Dooreweerd uit Terneuzen is een van de drie kunstenaars die in de race is voor een AIDSmonument in Amsterdam. Met het monument wil de Stichting NAMENproject Nederland een eerbetoon brengen aan dierbaren die aan aids zijn gestorven, maar ook aan de buddy’s van aidspatienten en de naar schatting 25.000 mensen met hiv in Nederland.

MIDDELBURG - De Walcherse band Keaton heeft zijn eerste single afgeleverd. Trampoline Lover is door de bandleden zelf opgenomen en gemixt. In de muziek van Keaton zijn verschillende muziekinvloeden te horen. Het energieke nummer Trampoline Lover doet denken aan Britse poprock uit de jaren zeventig.

KERKWERVE - De dorpsraad en de brandweer in Kerkwerve hebben actie gevoerd tegen mogelijke sluiting van de brandweerpost in het dorp. Maandagavond deelden ze huis aan huis emmers uit, met een proteststicker erop. Die staat symbool voor dat mensen zelf vast kunnen blussen, zolang ze moeten wachten op de brandweer.

MIDDELBURG - De gemeenteraad van Middelburg gaat zo snel mogelijk een beslissing nemen om een asielzoekerscentrum (AZC) te realiseren in het voormalige bejaardentehuis Swerf-Rust. Als streefdatum voor de beslissing is de raadsvergadering van 15 december aangehouden.

MIDDELBURG - Na Vlissingen heeft nu ook Middelburg de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) aangenomen. De regeling bepaalt de bekostiging van brandweerzorg van de VRZ. Middelburg gaat in de periode 2014-20121 ruim 700.000 euro extra betalen aan de VRZ.

WESTENSCHOUWEN - Voor atleet Tim Pleijte uit Zoutelande is trailrunning belangrijker dan de reguliere wegatletiek. Pleijte heeft zich toegelegd op deze discipline binnen de atletieksport. In 2015 wil hij meedoen aan de Transalpine-Run tussen Duitsland en Italië.