OOST-SOUBURG - Restaurant InterScaldes in Kruiningen en De Kromme Watergang in Slijkplaat horen bij de winnaars van de allereerste Restaurant Awards. Voor deze nieuwe culinaire prijzen hebben de 500 beste chefs van Nederland een stem uitgebracht in elf categoriën.

VLISSINGEN - De overslag van goederen bij de Zeeuwse havens is in 2014 met 6,3 procent toegenomen. Havenbeheerder Zeeland Seaports spreekt over een uitstekende prestatie in vergelijking met omliggende havens.

OOST-SOUBURG - Schoenenreus, één van de grootste schoenenketens van het land, verkeert opnieuw in financiële problemen. De winkelketen zou uitstel van betaling hebben aangevraagd. De winkels zijn dicht en de webwinkel is offline. In Zeeland zijn zes vestigingen van Schoenenreus.

VLISSINGEN - De voorbereidingen voor de Zeeuwse première van Michiel de Ruyter is in volle gang. Bij CineCity in Vlissingen zijn ze druk bezig om alles in orde te maken voor vanavond. Zo is de hal versierd met spullen uit de tijd van de zeevaart.

ANTWERPEN - De haven van Antwerpen heeft een nieuw record aan overslag geboekt. In 2014 behandelde de haven 199 miljoen ton goederen, een stijging van 4,3 procent vergeleken met 2013.

SINT-MAARTENSDIJK - Je zal maar de hele winter in een boerenschuur moeten bivakkeren. Schaapsherder John Sterrenburg is zo iemand. Dag en nacht brengt hij bij zijn schapen en honden door. En dat doet hij niet tegen zijn zin.

TERNEUZEN - ZorgSaam in Terneuzen heeft nog grotere financiële problemen dan tot nu toe bekend was. Tot voor kort ging de zorgsinstelling uit van een verlies in 2014 van 17,5 miljoen euro. Vandaag brengt ZorgSaam naar buiten dat het verlies mogelijk 25 miljoen euro bedraagt. De situatie is zo precair dat de organisatie in gesprek is met banken, het waarborgfonds en verzekeraars over een financieel reddingsplan om zo de zorg in Zeeuws-Vlaanderen in stand te houden.

THOLEN - De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding op de Eendrachtsweg in Tholen. Een jongeman betastte daar ter hoogte van de supermarkt een 40-jarige vrouw.

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland start op zaterdag 7 februari met een vernieuwde radioprogrammering. Op werkdagen komt het uur tussen 6.00 en 7.00 uur terug, presentatoren krijgen eigen programma’s en onderdelen van de vormgeving zijn opgefrist.

'S-GRAVENPOLDER - Het was ontzettend spannend, vertelt directeur Cora van der Peijl van basisschool De Rank uit 's-Gravenpolder. Maandag ontving de school voor het eerst het predicaat 'Excellente school' van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

MIDDELBURG - Voorbarig en asociaal. FNV heeft geen goed woord over voor de handelswijze van Zorgstroom. Volgens de vakbond worden woensdag al de eerste ontslagbrieven verstuurd, terwijl de precieze gevolgen van de bezuinigingen voor de thuiszorgorganisatie nog onduidelijk zijn.

MIDDELBURG - De huidige stadsschouwburg aan het Molenwater in Middelburg wordt verbouwd. Dat heeft de gemeenteraad van Middelburg maandagavond besloten. Een verhuizing naar het ZEP is daarmee definitief van de baan.

OOST-SOUBURG - Sinds maandagochtend zijn de stembussen geopend voor de verkiezing van het 'Leukste uitje van Zeeland'. De ANWB organiseert deze verkiezing.

AMSTERDAM - De speelfilm over zeeheld Michiel de Ruyter is maandagavond in première gegaan. In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam waren onder andere hoofdrolspeler Frank Lammers en regisseur Roel Reiné aanwezig bij de première. Dinsdag is de Zeeuwse première in Cinecity in Vlissingen.