TERNEUZEN - Medewerkers van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen eisen een sterk sociaal plan van de directie voor de honderden medewerkers die op straat komen te staan. Om hun eis kracht bij te zetten bood het personeel vanmorgen 1789 handtekeningen aan.

ZIERIKZEE - In de achtertuin van een woning aan de Lange Nobelstraat in Zierikzee is in de nacht van zondag op maandag om 3.15 uur een 30-jarige naakte man uit Zierikzee aangehouden.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft dit seizoen een goudhaantje rondlopen in de punt van de aanval. Josimar Pattinama scoort heel makkelijk en is op dit moment topscorer van de gehele hoofdklasse.

MIDDELBURG - Tegen een 42-jarige man uit Sint-Annaland is achttien maanden cel geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij wordt verdacht van ontucht met een minderjarig meisje.

MIDDELBURG - Meerdere Zeeuwse gemeenten waren maandagmorgen slecht bereikbaar door storingen. De gemeente Middelburg is op dit moment nog beperkt telefonisch bereikbaar. Dat meldde de gemeente om 09.41 uur via Twitter. Aan een oplossing wordt gewerkt.

OOST-SOUBURG -Sommige kijkers kunnen op dit moment geen Omroep Zeeland op hun tv ontvangen. Bij Delta zijn er problemen qua ontvangst. Het gaat dan alleen om mensen die analoog kijken.

COLIJNSPLAAT - Op de N256 tussen Kats en Colijnsplaat is maandagmorgen een vrachtwagen geschaard. Dat zorgde voor de nodige verkeershinder.

SLUISKIL - Als de Sluiskiltunnel opengaat, bespaart dat de regio vijf miljoen euro per jaar. Dat zegt de provincie na onderzoek. Over zes maanden gaat de tunnel open, is het plan. Nu rijden nog duizenden voertuigen per dag over de brug.

OOST-SOUBURG - Het laatste stuk van de snelweg A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord is maandagochtend om zes uur open gegaan. Een autorit van Zeeland naar Rotterdam wordt daardoor een stuk korter.

MIDDELBURG - Commissaris van de Koning Han Polman gaat proberen om een nieuw gemeentebestuur voor Den Bosch samen te stellen. Volgens de Brabantse gemeente is Polman aangesteld als verkenner, na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen week.

VLISSINGEN - De grote staking van arbeiders in België zorgt ook voor hinder bij het Nederlands Loodswezen. Schepen kunnen niet van en naar de haven van Antwerpen worden gebracht. Zegt Jan Willem Siewe van het Nederlands Loodswezen in Vlissingen. En dat kost geld.

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen heeft in de hoofdklasse A de koppositie overgenomen door thuis te winnen van Quick uit Den Haag dat nu de nummer twee is. In de eerste klasse heeft GOES gewonnen door twee doelpunten van Frits Paap in de slotfase. Hieronder vindt u alle uitslagen in het amateurvoetbal.

VLISSINGEN - Op de eigen Irislaan heeft VC Vlissingen de wedstrijd tegen Quick met 2-1 gewonnen. Het duel had als inzet de koppositie in de hoofdklasse A. Doelpunten aan de kant van Vlissingen kwamen van Salim Ben Sellam en Etienne Mallie. Jevon Blijd scoorde voor de bezoekers.

MIDDELBURG - Een 70-jarige vrouw uit Middelburg is zondagmiddag rond 16.00 in haar woonplaats op straat van haar tas beroofd. Dat gebeurde op de Populierenlaan. Ze raakte niet gewond.