VROUWENPOLDER - De nieuwe uitkijktoren op het duin bij de overgang Duinoord in Vrouwenpolder is donderdagmiddag in gebruik genomen. De zes meter hoge toeristische attractie heeft 44.000 euro gekost. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen de Ondernemingsvereniging Vrouwenpolder, de Rabobank, de provincie en de gemeente Veere.

VLISSINGEN - Een overtocht met het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens duurt vanaf maandag drie minuten langer dan nu. Vervoersmaatschappij Veolia meldt dat voor die verlenging wordt gekozen om minder CO2 uit te stoten.

GOES - Patiëntenvereniging Klaverblad Zeeland wil meer weten over het voornemen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis om 125 bedden te schrappen. Het gaat het Klaverblad met name over de gevolgen voor de patiënten.

ZIERIKZEE - In de lijdenstijd, de periode voor Pasen, raakt Zeeland in de greep van Bach's Passionen. Een tiental passieconcerten vinden plaats door de hele provincie. Zo klonk voor het eerst een integrale uitvoering van Bach's Matthäus-Passion op Schouwen-Duiveland. Dirigent Wim Boer leidde een projectkoor en -orkest met professionele solisten.

BROUWERSHAVEN - Het leger houdt van 14 tot en met 18 juni een grote oefening in Brouwershaven. Mariniers in opleiding lopen dan ook met wapens door het dorp, en ze zullen schieten met ongevaarlijke munitie.

OOSTBURG - De gemeente Sluis verlengt zijn onderzoek naar de slechte bereikbaarheid van mobiele en vaste communicatieverbindingen. Na klachten, onder meer over moeilijk bereikbare gsm's, zoekt de gemeente uit waar de problemen zitten en wat de gevolgen zijn. Daarna wil Sluis met de provincie en telecombedrijven praten over oplossingen.

GOES - Kinderen werden woensdag in Goes tot ridder geslagen. Ze waren te gast bij schrijfster Dorothe Tempelman-Venselaar, die boeken schrijft over ridders en de Zeeuwse geschiedenis.

VLISSINGEN – De openingsfilm van het festival Film by the Sea is dit jaar ‘Dorsvloer vol confetti’. Het is ook de première van de film die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Franca Treur uit Meliskerke.

GOES - Bij de GGD Zeeland staan 45 banen op de tocht. Het gaat voornamelijk om assistenten van jeugdartsen, consultatiebureaus en dokters. De mensen die het betreft zijn woensdag ingelicht.

TERNEUZEN - Dow Benelux in Terneuzen keert 100.000 euro uit aan tien Zeeuwse projecten die waren geselecteerd voor het donatieprogramma van Dow. Het meeste geld, 20.000 euro, gaat naar renovatie en inrichting van de vuurtoren in Breskens.

MIDDELBURG - De Provincie gaat zelf de veerdienst Vlissingen - Breskens exploiteren. Dat is op dit moment de enige haalbare optie om nog een fietsvoetveer over de Westerschelde in de vaart te houden. Het betreft een tijdelijke maatregel voor maximaal drie jaar.

OOST-SOUBURG - Wielrenner Johnny Hoogerland uit Langeweegje is zeker van deelname aan de Giro d'Italia, meldt de Spaanse website Biciciclismo woensdag. Manager Gianni Savio van de Italiaanse wielerploeg Androni-Giocattoli heeft al zes van de negen namen op papier gezet.

MIDDELBURG - Violist Mathieu van Bellen uit Hulst reist de hele wereld rond, maar zijn eerste solo-cd neemt hij op in Zeeland. De 26-jarige muzikant heeft voor de opnames gekozen voor de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

OOSTERLAND - Een van de eigenaren van attractieverhuur Jumpzz in Oosterland heeft beelden van zijn bewakingscamera online gezet. Op die beelden is te zien hoe inbrekers op hun gemak zijn loods leeg halen. De video is op YouTube gezet en volop gedeeld op Facebook.