HEINKENSZAND - Het gregoriaans mannenkoor Sint Caecilia uit Heinkenszand heeft een cd gemaakt. Het is hun eerste en op 5 september presenteren ze die in de Blasiuskerk in Heinkenszand. Het mannenkoor bestaat al meer dan 150 jaar.

MIDDELBURG - De statenfractie van de SP wil dat er een betere busverbinding komt met het ROC De Steenspil in Halsteren. Door de fusie van de Thoolse Westerpoortschool met het ROC moeten meer leerlingen met de bus. Volgens de SP komt de speciale scholierenlijn pas tegen half tien aan en vertrekt die weer laat in de middag. De partij vraagt Gedeputeerde Staten om een oplossing.

GOES - Door het slechte weer van de afgelopen weken doen de binnenattracties van Zeeland het goed. Er komen veel meer bezoekers dan normaal bij onder andere het Watersnoodmuseum, Berkenhof's Tropical Zoo, het Arsenaal, Toversluis en het Tropisch Bos in Goes.

ZIERIKZEE - De stichting Museumhaven Zeeland in Zierikzee wil 60.000 euro van de gemeente Schouwen-Duiveland voor het verder opknappen van een negentiende eeuws schip, een boeier. Het gaat om de "Vabel". Dat is vermoedelijk een oude douaneboot.

MIDDELBURG - Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht is één tip binnengekomen over de gestolen portemonnees uit het provinciehuis. De politie hoopt dat er nog meer tips zullen volgen.

GOES - Een 28-jarige Goesenaar is opgepakt op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. De politie vermoedde dat de man een plaatsgenoot had bedreigd na een ruzie in de Robert Schumanlaan woensdagmiddag.

VLISSINGEN - Tijdens de komende editie van Film by the Sea in Vlissingen gaat het Vestzaktheater in de Willem 3 kazerne in Vlissingen dienst doen als extra bioscoopzaal. Het Vestzaktheater heeft 99 stoelen en wordt voorzien van professionele filmapparatuur tijdens het filmfestival.

NIEUWERKERK - Een brommerbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt door een ongeval op de N59 ter hoogte van Nieuwerkerk. De weg is een tijdlang afgesloten geweest.

ZIERIKZEE - Zierikzee mag zich vanaf dit weekend de trotse eigenaar noemen van het eerste drijvende terras van Nederland. Het terras beweegt mee met het getij.

GREVELINGEN - Langeafstandssurfer Dennis Klaaijsen wil de Noordzee oversteken. De surfer uit Vlissingen baarde eerder deze maand opzien door 720 kilometer te surfen in 24 uur. Daarmee verbeterde hij zijn eigen wereldrecord.

KORTGENE - Drie jongens van 15 en 16 jaar zijn afgelopen nacht in Kortgene opgepakt op verdenking van een woninginbraak in de Ooststraat. In Wolphaartsdijk werden vanochtend vroeg ook twee personen aangehouden. Zij worden verdacht van een poging tot inbraak.

KERKWERVE – Een fles met daarin een briefje heeft een reis van ruim twee en een halve maand afgelegd vanuit Engeland naar Zeeland. Wilco Jacobusse uit Kerkwerve zag afgelopen weekend het flesje drijven. Hij moest eerst naar huis om de weerbarstige kurk te verwijderen.

OOST-SOUBURG - De dertien Zeeuwse gemeenten willlen in de tweede helft van oktober alles hebben geregeld voor de jeugdzorg die ze vanaf volgend jaar moeten leveren. Vanaf 1 januari vallen alle vormen van jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeenten, omdat het Rijk die zorgtaken naar hen overhevelt.

CADZAND - De nieuwbouw van tientallen woningen langs de Badhuisweg en Koolsweg in Cadzand mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State in Den Haag bepaald.