- advertentie -

HEINKENSZAND / DOEL (B) - Burgemeester Jaap Gelok van Borsele vindt niet dat België zijn kerncentrales moet sluiten. Daarmee trekt hij een andere conclusie dan de minister, die woensdag een oproep deed aan het Belgische kabinet om de centrales te sluiten. 

DEN HAAG - Krijgt Zeeland vandaag geld voor een tweede technische universiteit en een Zeeland-fonds? Dat moet donderdag blijken tijdens een behandeling van financiële begrotingen van ministeries.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen, dit is het nieuws van donderdag 8 december.

MIDDELBURG - Het gaat om de herinnering, niet om het vergeten. De rondleiding 'Onvergetelijk Zeeuws Museum' in Middelburg is speciaal ontworpen voor dementerenden en hun mantelzorgers. 

GROEDE - Een tweede woning als vakantiehuis. In de gemeente Sluis waar ook het dorpje Groede onder valt kan dat en het is de inwoners een doorn in het oog.

MIDDELBURG - Zorgloket Porthos op Walcheren functioneert bedrijfsmatig zo slecht, dat er 2,6 miljoen euro extra nodig is om het te laten functioneren. Porthos is het gezamenlijke zorgloket voor de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere. Raadsleden zijn kritisch. 

OOST-SOUBURG - Bij de politie, de Veiligheidsregio Zeeland en Omroep Zeeland zijn veel vragen binnengekomen over rondvliegende helikopters. De overlast komt van een oefening van de commando's bij het Trainingscentrum Vlissingen. Alleen bedrijven en de politie waren op de hoogte van de oefening.

OOST-SOUBURG - Bij de eerste stemming van het televisieprogramma Expeditie Robinson ging het meteen mis voor boerin Bertie uit Renesse. Ze werd weggestemd en zit sindsdien op het afvallerseiland. Bertie komt de laatste afleveringen niet vaak in beeld. Donderdagavond misschien wat vaker, want binnenkort wordt bekend of ze de halve finale haalt. 

VLISSINGEN - Het Korps Commandotroepen oefent woensdag van 18.45 tot 1.00 uur bij het Trainingscentrum in Vlissingen. Er wordt onder andere geoefend met helikopters. Ook wordt gewerkt met oefenmunitie.

BRAAKMAN - Voor de tweede keer zijn hanen gedumpt in de het bos in de Braakman-Zuid. Het gaat dit keer om tien hanen. Staatsbosbeheer en de dierenambulance Zeeuws-Vlaanderen proberen de dieren te vangen. Tot nu toe is een haan gevangen, een andere haan dood gevonden en de rest spoorloos.

OOSTKAPELLE - Bij Terra Maris in Oostkapelle zijn woensdagmiddag botten gesorteerd. De beenderen zijn in de loop der jaren verzameld op de Zeeuwse stranden en zijn afkomstig van onder meer geiten, schapen en runderen. 

THOLEN - De vlaggen hangen uit want het is feest in Tholen. De stad bestaat vandaag namelijk precies 650 jaar. Op 7 december 1366 verleende graaf Jan van Blois Tholen stadsrechten.

AXEL - De politie heeft woensdagmorgen een 16-jarige jongen uit Axel aangehouden op het Zeldenrust College in Terneuzen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij diefstal van een auto in Axel.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg ontvangt een Europese subsidie van bijna 710.000 euro voor de aanleg van waterbuffers, bovengronds of ondergronds, in het Molenwaterpark en het toekomstige parkeerterrein van het nieuwe winkelcentrum Dauwendaele.