- advertentie -

Ondeugend boek over Zeeland

Ondeugend boek over Zeeland

OOST-SOUBURG - Bekende Zeeuwse schrijvers vertellen in het nieuwe boek 'Zondig in Zeeland' over de onbekende en zondige kant van de provincie. Franca Treur, Floortje Zwigtman en Wim Hofman rekenen volgens de uitgever af met het beeld dat Zeeland een degelijke provincie zou zijn.

Zo staat er een verhaal in over een streng gereformeerde politicus die porno verkoopt. Het boek verschijnt in september.

laatste keer aangepast:
di 14-08-2012, 07:28


delen:
luister fragment: 

Peter de Jonge heeft schrijvers gevraagd

Reacties

Hoe kun je nu toch een oordeel over een of meer van die verhalen hebben als de bundel nog niet eens is verschenen? Je kunt pas beweren dat in 'Zondig in Zeeland' een bepaalde bevolkingsgroep over één kam geschoren wordt als je het boek hebt gekocht of (kiek, ons bin zunig) hebt geleend. En gelezen, natuurlijk.

@ goes, Waarom bent u zo boos? Ik respecteer alle vrouwen, of ze nu gelovig zijn of niet! De opmerking: 'zo'n meid' ... is helemaal geen belediging. Ze is toch nog een jonge knappe meid? Alleen... ik begrijp haar niet. Mag ik? U bent overigens wel goed in vooroordelen! Wie zegt dat ik streng-gereformeerd ben?

Oordeelt niet, opdat gij zelf niet geoordeeld zult worden (Mattheus 7). Eerst lezen en dan iets vinden, graag.

Boeken met kritiek op anderen zijn gewild. En schrijvers van dit genre zijn er zat. Want het is namelijk veel gemakkelijker om te schrijven over anderen dan over jezelf.

Helaas weer een aanval op gelovige mensen. Jammer dat met de komst van dit boek alle gelovigen over één kam worden geschoren. Ieder mens doet in zijn/haar leven dingen die niet door de beugel kunnen, maar o wee, als een gelovig iemand over de schreef gaat, dan is het ineens veel erger. En zo'n meid als Franca Treur begrijp ik niet helemaal. Ze komt, nota bene, uit een streng-gereformeerd nest!

Als U zo'n goed, gelovig mens bent, zou U ook met wat meer respect over vrouwen horen te praten. Geen opvoeding gehad, of respect geleerd? U beledigd met de opmerking "zo'n meid", alle vrouwen, ook uit Uw eigen streng-gereformeerd nest!