- advertentie -

Jan Raas duikt op in EK-peloton

Jan Raas duikt op in EK-peloton

OOST-SOUBURG - Het is een zeldzaam beeld. Wielerlegende Jan Raas die gespot wordt bij een wielerwedstrijd. Afgelopen weekend dook Raas als toerfietser op naast het peloton tijdens het EK wielrennen. Op het naastgelegen fietspad reed hij een paar kilometer mee. Fotograaf Dave Rietbergen legde hem vast op de Kattendijksedijk.


Jan Raas uit 's Heerenhoek won in zijn glansrijke carrière ondermeer vele klassiekers, tien Tour-etappes en het wereldkampioenschap van 1979. Sinds hij in 2003 stopte als manager van de Rabobank-ploeg mijdt hij de publiciteit.

Klik hier voor de vergroting van de foto met Jan Raas.
laatste keer aangepast:
ma 13-08-2012, 19:12


regio:
Bevelanden
delen:

Reacties

Hey Paul L. Flauw hoor jou reactie. Heeft Jan raas gevraagd om op die foto te komen? Dacht het niet... Dus jou reactie is hier niet op zijn plaats. Sinds hij in 2003 stopte als manager van de Rabobank-ploeg mijdt hij de publiciteit. En wat doen ze? Inderdaad hem weer in de publiciteit zetten. Kijk dan kan je van mij ook een knal voor je kop krijgen, want wie niet luisteren wil moet het maar voelen, is het gezegde toch?

Je maakt mij niet wijs dat hij niet weet waar het EK wordt gereden, dus dat je zegt dat hij niet op de foto wil is natuurlijk gel.. Je kan ook ergens anders fietsen, op een andere tijd, dus bewust niet weggegaan toen ze naast hem fietsten er bewust een tijdje naast gereden. Nogmaals geen contact, maar het toch opzoeken, dus niet zeuren. Opzouten met die vent.

Jan Raas, laat hem ergens gaan fietsen waar hij niet gezien wordt, moet hij nu opeens weer in de picture komen? Opzouten, dat gezeik vroeger als er iets aan hem werd gevraagt, je kreeg een grote vloek en nog net geen klap, dat je het waagde om hem iets te vragen. Laat hem lekker anoniem blijven, hij reed er zeker toevallig, dat moet ik geloven. Geld nodig zeker, wegwezen Raas!!! Ik heb het nog netjes verwoord en hoop dat dit ook geplaatst wordt .

Juist vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse wielrennen en alles wat hij heeft betekend, is het niet meer dan logisch om zijn keuze voor het mijden van publiciteit en/of een rol in het wielrennen te respecteren, ongeacht wat hij nog zou kunnen doen. Hij heeft het recht meer dan dan verdiend om te doen wat hij zelf wil... Trouwens, dat doet hij toch wel :)

Leuk! Alleen jammer dat hij niet het goede voorbeeld geeft door een helm te dragen...

Jan Raas een groot coureur waar Nederland trots op mag en moet zijn. Het zou een zegen zijn voor de Nederlandse Wielersport als hij weer terug zou keren in het peloton. Veel jonge renners die iets bereiken willen zouden aan hem een goede leermeester hebben. Hij beseft als geen ander dat als je iets bereiken wilt je daar keihard voor moet werken, en keihard voor jezelf moet zijn en kritiek moet kunnen verdragen. Hopenlijk zien we Jan Raas weer eens in het peloton als ploegleider (misschien Rab,o of zit daar nog teveel oudzeer?) H.Meeuwsen

Het word tijd dat een man als Raas terugkeert in de wielrennerij. Daar ontbreekt het in Nederland aan...