- advertentie -

Verkeersproblemen door grote stroomstoring

Verkeersproblemen door grote stroomstoring

OOST-SOUBURG - Een stroomstoring bij Roosendaal heeft maandag het verkeer en treinverkeer in Zeeland en een deel van Noord-Brabant ontregeld. Er reden urenlang geen treinen van en naar Roosendaal. Ook gingen de spoorbomen van overgangen onnodig naar beneden en waren er bruggen ontregeld.


Dat heeft op meerdere plaatsen voor files gezorgd. Met name een storing bij de brug in de Philipsdam zorgde voor problemen. Personenauto's konden omrijden via de kleinere sluizen, maar vrachtwagens konden geen kant op.

Spanningsdip
De storing ontstond ontstond door een spanningsdip in een onderstation van elektriciteitsbedrijf TenneT in Roosendaal. In een reactie heeft Tennet laten weten te onderzoeken hoe de storing heeft kunnen ontstaan.

Zonder stroom
Door de storing zaten maandagmiddag duizenden huishoudens in de omgeving van Roosendaal ongeveer 24 minuten zonder stroom. In andere delen van Brabant en Zeeland was de spanningsdip te merken, maar daar duurde de verstoring veel minder lang.

'Resetten'
Hoewel de storing maar 24 minuten geduurd heeft, duurde de nasleep ervan erg lang. "Onze afnemers hebben alle onderdelen van hun installatie moeten resetten", legt persvoorlichter Harald Wauters van TenneT uit.

Affakkelen
Behalve spoorbomen en bruggen had ook Shell last van de gevolgen van de storing. Door de gevolgen van de storing moest het personeel van de raffinaderij van Shell in Moerdijk affakkelen.

Meldingen
Bij Omroep Zeeland kwamen meerdere meldingen binnen van mensen die voor dichte spoorbomen stonden aan de Nieuwlandseweg en de Schroeweg in Middelburg. Ook voor niet goed functionerende bruggen is er gebeld, zoals voor de brug in de Philipsdam.
laatste keer aangepast:
do 16-08-2012, 09:28


delen:

Reacties

Ik stond zelf voor de Philipsdam, we hebben daar zeker een uur gestaan zonder enige aanwijzing dat deze sluizen open zouden staan. Afhandeling vond ik zeer slecht, een probleem is 1 maar de zaak netjes oplossen is 2.

Dit soort stroomstoringen zullen altijd blijven voorkomen. Bv. overbelasting van het elektriciteitsnet, het blijft een technisch gebeuren wat ook de oorzaak mogen zijn.

Wat ook voor verbetering vatbaar is, dat ook bij ANWB en Rijkswaterstaat niets terug te vinden is over vertragingen danwel blokkades.

Net weer terug van vakantie in het buitenland, maar dit geeft weer zo'n lekker vertrouwd gevoel bij deze man die 70.000 km per jaar in de trein zit. Gelukkig vandaag nog thuis!

Er is totaal geen info onder de treinreizigers in Roosendaal. Informeer mensen fatsoenlijk! Politie? Hulpdiensten? NS? Ook een taak van Omroep Zeeland voor mensen die thuis wachten op mensen die proberen thuis te komen?