- advertentie -

Campingeigenaar bezorgd over gevolgen alg

Campingeigenaar bezorgd over gevolgen alg

OUWERKERK - Eigenaar Urbaan Manni van camping De Vier Bannen in Ouwerkerk denkt dat hij veel omzet gaat missen door de giftige alg dinoflagellaat. Zijn camping is gesitueerd aan de kreek.

Het zwemverbod op de Ouwerkerkse stranden is maandagmiddag grotendeels opgeheven. Op een interactieve kaart van het Waterschap is te zien waar het verbod nog wel van kracht is. Maandag werd ook bekend dat het nog weken kan duren voordat de alg uit de kreek is verdwenen.

Schade
"Mensen kijken tegenwoordig op internet waar ze naartoe gaan. Als ze zien dat in de Ouwerkerkse Kreek een giftige alg zit, komen ze niet en gaan ze ergens heen waar het water wel goed is", aldus Manni. Hij weet nog niet hoeveel schade hij precies lijdt, omdat de meeste campinggasten niet reserveren, maar op het laatste moment besluiten te komen.

laatste keer aangepast:
di 14-08-2012, 14:59


delen:
luister fragment: 

Camping-eigenaar Urbaan Manni van camping De Vier Bannen in Ouwerkerk bezorgd over gevolgen alg

Alg terug in Ouwerkerkse Kreek
Kaart van het Waterschap toont zwemverbod-locaties

Reacties

Hoop paniek om bijna niks. Als je wilt zwemmen ga dan naar Westerschouwen of Renesse of Haamstede. Ik zit zelf op camping "de kreekoever" en ik heb niet het idee dat de mensen wegblijven. Gewoon even je boerenverstand gebruiken, gewoon gaan naar deze campings en aan de kust lekker een dagje strand en zwemmen. Als je er vroeg bent is er parkeerplaats zat, neem dat maar aan van een Zeeuw! Nog een prettige vakantie hier in het mooie Zeeuwse land, beste toeristen. Geniet er van.

Storm in een glas water, meer is het niet.