- advertentie -

Britse koningin ging schuilen in Terneuzen

Britse koningin ging schuilen in Terneuzen

TERNEUZEN - Het is woensdag precies 160 jaar geleden dat de Britse koningin Victoria Terneuzen bezocht. De koningin belandde in 1852 in een storm op de Westerschelde en ging schuilen in Terneuzen in de boerderij van familie de Feijter, de Leeuwenhof.

Later schreef de koningin in een brief dat ze het bezoek onvergetelijk vond. Ook schonk ze de familie De Feijter een beker. Die beker staat nu in het gemeentehuis van Terneuzen.


Uitzondering

Nakomelingen van familie De Feijter zijn woensdag samengekomen in Axelse dracht uit die tijd om de beker te bezichtigen en het bezoek van de koningin te herdenken. Die beker is niet te bezichtigen voor het publiek, maar voor de nazaten van de familie De Feijter werd een uitzondering gemaakt.


Nieuwsbrief

Ko Stoffels van de Heemkundige Vereniging Terneuzen (HVT) wil dat de beker tentoongesteld wordt. De HVT geeft volgende maand een nieuwsbrief uit die geheel in het teken staat van het bezoek van Victoria.

laatste keer aangepast:
wo 15-08-2012, 20:00


delen:
luister fragment: 

Ko Stoffels van de Heemkundige Vereniging Terneuzen

Nakomelingen van familie De Feijter in Axelse dracht
Oude foto's van het bezoek van Victoria aan Terneuzen

Reacties

Dit was inderdaad waar dat de koningin bij de boerderij langs kwam. Mijn oma is nl op deze boerderij geboren. Toen zij is gestorven, heeft mijn familie 'de leeuwtjes', met ons familiewapen aan de stad Terneuzen geschonken.

Weet U ook misschien waar de wapenschilden van de leeuwtjes zelf vandaan komen ? (linker wapen lijkt mij scandinavisch, rechter wapen engels ?)

Ja, en over een jaar is het 161 jeer geleden. Echt iets om te herinneren. Laten we er een nationale feestdag van maken van dit landsgeschiedenis bepalend bezoek.