- advertentie -

Goes krijgt als eerste een watertappunt

Goes krijgt als eerste een watertappunt

GOES - De gemeente Goes krijgt als eerste Zeeuwse gemeente een gratis watertappunt. Volgende week tijdens de opening van het cultuurplein in Goes wordt het tappunt aangesloten. Het gaat om een pilotproject, zegt een woordvoerder van waterbedrijf Evides.


De pomp van het watertappunt kost 2500 euro, de tappunten vallen onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Naast Goes komt er ook een tappunt in Dordrecht en Rotterdam. Als de proef in Goes een succes is , komen er ook andere tappunten in Zeeland, zegt Evides. Tijdens het proeftraject wordt vooral gekeken of de waterkwaliteit goed blijft.

Gratis
Doel van de samenwerkende waterbedrijven is dat uiteindelijk in steden, dorpen en langs fiets- en wandelroutes door heel Nederland gratis water getapt kan worden. Het streven is om 1000 tappunten te plaatsen.

laatste keer aangepast:
wo 15-08-2012, 18:10


trefwoord(en):
drinkwater evides Goes tappunt
regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Goes krijgt als eerste een watertappunt

Reacties

Hufterproof? Er zijn vast wel hufters die het toch weer gaan slopen.

Gratis nog wel.

Prima , de terugkeer van het kraantje waar je onderweg fris en schoon water kunt drinken! Waarom ze verdwenen zijn weet ik niet, kan me herinneren dat ik er vroeger vaak bij gedronken heb. Gewoon uit m'n handen onder 't kraantje, héérlijk .

Een plastic flesje kan je meerdere malen hervullen onder de kraan, gewoon thuis. Niet zo moeilijk om ²€2500 terug te verdienen dan nog zonder onderhoudskosten. Moeten 5000000 flesjes worden gevuld? Waar zijn wij mee bezig?

Prima initiatief! In Vlissingen staat al een tijdje een gratis tappunt op de boulevard en volgens mij werkt dit prima! Er zitten zelfs bakjes onderaan het tappunt om je hond uit te laten drinken, ideaal. En mensen, als jullie dit zo'n slecht idee vinden, voer dan zelf eens een goed plan uit en zit niet vanachter je pc te mopperen!

Nou, in vind dit een goede zaak. Dit gaat heel wat milieuvervuilende plastic flesjes bronwater schelen! Wel eens gelezen hoe belastend bronwater is, gerekend van de fabrikant tot en met de eindverbruiker?

Water kost ongeveer €1,10 per 1000 liter dus waarom een gratis tappunt van €2500 installeren? Dat zie ik niet zitten. Maar ja dat zal wel aan mij liggen.

Onzinnige flauwekul, ronduit belachelijk in Nederland. Laat ze die 1000 x 2500 plus jaarlijkse kosten maar inzetten waar echt gebrek is aan drinkwater en mensen omkomen van de dorst.

Jaren geleden hadden ze ook een gratis tappunt in Vlissingen. Daar gingen ze dus water halen om de auto te wassen. enz. enz. Leuk verzonnen, maar inderdaad de burger betaald vast ook dit weer (waarschijnlijk door een overijverge ambtenaar verzonnen).

Het streven is dat op 100 tappunten gratis (!?) water getapt kan worden. Wie proberen we nu weer te belazeren? En evides en de andere partijen betalen dit ook niet, dus we betalen met z'n allen weer voor iets onnodigs. Ik ben een fervent wandelaar en fietser, maar kan echt wel zelf m'n flesje water of anderszins meenemen.