- advertentie -

VLISSINGEN - Op de Boulevard in Vlissingen is dinsdag 'de naald' weggehaald. De fundering van het kunstwerk van 18 meter hoog was aangetast, waardoor het gevaarte bij een flinke storm zou kunnen omwaaien.

VLISSINGEN - Een man van 26 heeft vanochtend in Vlissingen geprobeerd twee buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) tegen de grond te werken.

THOLEN - Nog voor het volgende duikseizoen ligt de garnalenkotter TS7 als duikwrak op de bodem bij Tholen. Dat zegt de duikorganisatie NOB na herhaaldelijke vertragingen. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) wil dat duikers het scheepswrak kunnen gebruiken als duikobject.

SLUIS - De gemeente Sluis moet geen cent bijdragen aan Waterdunen. Dat staat in een motie die Nieuw Gemeentebelang, D&T en Lijst Babijn donderdag indienen. Ze beschouwen de oplopende kosten van het recreatie- en natuurgebied als het pakkie-an van de provincie.

DEN HAAG / MIDDELBURG - Minister Kamp moet ophouden met zijn getreuzel om de Zeeuwse economie te helpen. De SGP is het beu en dient een motie in die ervoor moet zorgen dat het kabinet in actie komt. 

KOUDEKERKE - Hans Sakkers uit Koudekerke heeft afscheid genomen van de mensen in de 'jungle van Calais' die hij het afgelopen half jaar wekelijks bezocht. Hij was vrijdag in het kamp, kort voordat de ontruiming begon.

OOSTERSCHELDEREGIO - Om de wedstrijd Mooiste Natuurpark van Nederland te winnen, moet het Nationaal Park Oosterschelde stemmen van Zeeuwen en niet-Zeeuwen krijgen. Omroep Zeeland laat de Oosterschelde zélf vertellen waarom je op haar moet stemmen...

OOST-SOUBURG - "Nederland verliest de allereerste, echte popartiest". Dat zegt de bedenker van de Eddy Christiani Award, Cor de Jonge, bij het overlijden van de zanger en gitaris op 98-jarige leeftijd.  Voor de uitreiking van de prijs kwam Eddy Christiani geregeld naar Vlissingen. 

VLISSINGEN - Zeeuwse vissers maken zich zorgen over de Brexit. Die zou er namelijk voor kunnen gaan zorgen dat zij niet meer in de Engelse wateren op de Noordzee mogen vissen en dat kan grote negatieve gevolgen hebben.

OOST-SOUBURG - Voor veel Zeeuwen is het de mooiste plek van Zeeland, Nederland en misschien zelfs wel van de hele wereld: het Nationaal Park Oosterschelde. Maar wordt het op 31 oktober ook gekozen tot het mooiste natuurgebied van Nederland? Als het park wint, krijgt het 300.000 euro.

'S-GRAVENPOLDER - Een scooter is dinsdagochtend zwaar beschadigd geraakt na een botsing met een auto. De aanrijding vond plaats op de Schoorkenszandweg in 's-Gravenpolder. Niemand raakte gewond.

HULST - Bij een ramkraak in Hulst is een kledingwinkel aan de Overdamstraat leeggeroofd. Volgens de politie werd de diefstal gepleegd door een groep professionele dieven. Het gaat om drie gemaskerde mannen. Ze waren snel weer buiten en gingen er in een donkerkleurige Audi met de buit vandoor. 

ZIERIKZEE - In Zierikzee zijn vanaf dinsdag bijna continu bruinvissen te horen. Dat kan via een zuil op het Havenhoofd van Zierikzee. Stichting Rugvin die het initiatief nam spreekt van 'Studio Bruinvis'

OOST-SOUBURG - De beroemde Zeeuwse zuinigheid blijkt nog maar eens een fabeltje. Uit onderzoek van Taxi2Airport, een website waarop taxiritjes van en naar vliegvelden zijn te boeken, blijkt dat Zeeuwen juist de grootste fooien van Nederland geven.