- advertentie -

DOMBURG - Vervoersbedrijf Connexxion komt de Zeeuwse reiziger tegemoet. Sommige geschrapte busritten komen na de zomer weer terug.

OOST_SOUBURG - Wil je niets missen in aanloop naar en tijdens de Tour de France? Like dan de Facebookpagina Fietsen in Zeeland. Je vindt er alle nieuwtjes rond de Tour de France en op zondag 5 juli wordt er een liveblog op deze pagina bijgehouden.

OOST-SOUBURG - Wie een gokje wilt wagen op de tweede etappe van de Tour de France krijgt het minste geld terug bij een inzet op Mark Cavendish. Hij is de grote favoriet bij de bookmakers. Voor elke euro die je op hem durft in te zetten, krijg je er slechts twee terug.

BURGH HAAMSTEDE - Rondom de finish van de Tour de France komende zondag worden allerlei aktiviteiten georganiseerd. Op de Oosterscheldekering wordt het wachtende publiek de hele middag vermaakt.

NEELTJE JANS - De finish op de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans begint steeds meer vorm te krijgen. Ook vrijdag werd er weer druk gebouwd.

ZOUTELANDE - Hulpdiensten hebben vrijdagmiddag bij Zoutelande tevergeefs gezocht naar een vermiste zwemmer. Ze gaan er vanuit dat hij gewoon aan land is gekomen. Een vrouw zag rond half vier een man uit de kust zwemmen.

GOES - Het zijn drukke tijden voor de Zeeuwse slagers. Door het warme weer en de vooruitzichten voor 't komend weekend, verwachten ze dat veel mensen dit weekend gaan barbecueën. Daarom werden er vandaag allerlei voorbereidingen getroffen om te kunnen voldoen aan de grote vraag. Slagerij Kees Schrijver verwacht dat de omzet dit weekend met zo'n 50 procent zal stijgen.

NEELTJE JANS - Wat de komst van de Tour de France allemaal al niet kan bewerkstelligen. Het kunstwerk 'De Kathedraal' van Marinus Boezem, dat naast de finish op Neeltje Jans staat, krijgt voor de Tour-etappe in Zeeland een opknapbeurt.

MIDDELBURG - De provincie stelt het besluit over wel of geen rotonde in de vernieuwde Sloeweg uit tot begin 2016. De komende maanden zijn nodig om zorgvuldig onderzoek te doen naar mogelijke alternatieven voor het kruispunt van de Sloeweg met de Bernhardweg. Daarbij blijft een rotonde in beeld, omdat dit de goedkoopste oplossing is.

NIEUWDORP - Vliegvangzakken moeten de terreur bestrijden van honderden vliegen in Nieuwdorp. De bewoners worden al dagenlang geteisterd door de vliegen die vorige week het dorp invluchtten nadat een deel van de vuilnisbelt bij het dorp werd afgegraven.

VROUWENPOLDER - De Haagse politiek lijkt weinig geïnteresseerd in de Zeeuwse etappe van de Tour de France. Er komen zondag geen landelijke bewindslieden naar de finish op Neeltje Jans. Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn kregen een uitnodiging, maar lieten deze links liggen.

OOST-SOUBURG - Het is een van de meest gehoorde vragen in aanloop naar de Tour de France van aankomende zondag: 'Waar moet ik gaan kijken?'. Wij doen de volgende vijf suggesties:

MIDDELBURG - Een 26-jarige man uit Dordrecht, die met zijn vader wordt verdacht van de moord op Muzekka Bozkurt in IJzendijke, zou de moord donderdag hebben bekend tegen een gevangenisbewaker. Dat bleek vrijdagochtend tijdens de rechtszaak in Middelburg.

NEELTJE JANS - Het duurt nog drie dagen tot de Tour de France in Zeeland finisht. Toch zijn er nu al verschillende liefhebbers van buiten Zeeland gespot.