OOST-SOUBURG - Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zijn eerste overwinning als trainer gehaald met FC Dordrecht. De hekkensluiter in de Eredivisie was op eigen veld met 2-1 te sterk voor Go Ahead Eagles.

MIDDELBURG - Het blijft boetes regenen in Middelburg voor mensen die fietsen in het voetgangersgebied in het centrum. Gistermiddag werden opnieuw 29 mensen bekeurd. Eerder deze week werden ook al tientallen bonnen uitgeschreven.

BURGH-HAAMSTEDE - Aan de Platboslaan in Burgh-Haamstede heeft vrijdagavond brand gewoed op een bouwplaats. Rond 19.45 uur werd het vuur ontdekt op het dak van een zorgcentrum in aanbouw.

OOST-SOUBURG - Dagelijks krijgt Omroep Zeeland weerfoto's ingestuurd. Bekijk de vijftien mooiste weerfoto's op een rij.

OOST-SOUBURG - Hij stond derde op de lijst van de Partij voor Zeeland. Totdat hij begin februari bij die provinciale partij werd geroyeerd. Hij zou vrouwonvriendelijke mail aan partijleden hebben verstuurd. Aanstaande donderdag vindt een ledenvergadering plaats in vergadercentrum De Stenge in Heinkenszand. Daar vecht Marijn de Koeijer het besluit aan. "Ik wil eerherstel."

WILHELMINADORP - Een 16-jarige inwoner uit Yerseke is donderdagmiddag in Wilhelminadorp aangehouden voor het rijden met een personenauto. De Yersenaar had de auto omgebouwd tot een '25 kilometer-auto'.

OOST-SOUBURG - Een rap speciaal gemaakt voor de provinciale verkiezingen. Bas de Meijer uit Oost-Souburg is door de D66 gevraagd een verkiezingsrap te schrijven. Vrijdagavond wordt de rap afgespeeld voor verschillende D66-statenleden.

OOST-SOUBURG - Het gaat hard met het aantal aanmeldingen voor de Oversteek Oosterschelde. Het aantal zwemmers staat binnen twee weken al op 60, zegt organisator Jan Boonman.

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen wil paragliding expliciet gaan verbieden. Dat moet helpen in de strijd tegen een recente trend van paragliders die gevaarlijk laag boven de boulevard, het strand en de zee scheren.

VLISSINGEN - Een 68-jarige vrouw uit Vlissingen is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een val met de fiets. Ze is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

VLISSINGEN -  De provincie en Connexxion hebben aangegeven nog in ieder geval tot de zomer meer bussen te laten rijden na alle klachten over de nieuwe dienstregeling. Op veel knelpunten komen ze de klagers tegemoet.

MIDDELBURG - Zeeuwse huishoudens hadden vorig jaar 21 seconden geen gas. Dat is drie seconden meer ten opzichte van 2013. De brancheorganisatie Netbeheer Nederland maakt dat vandaag bekend met de jaarlijkse gas- en stroomstoringscijfers van de gezamenlijke netbeheerders.

GOES - De schade aan de Ringbrug in Goes zit inderdaad in het vorig jaar gerestaureerde deel van de brug. Het gaat om het metaal van de ophaalconstructie. Daarin werden donderdagmorgen bij een routinecontrole scheurtjes en roestplekken aangetroffen.

OOST-SOUBURG - Alzheimer en dementie worden meestal geassocieerd met mensen van boven de tachtig, maar je kunt het ook op jongere leeftijd krijgen. In Zeeland hebben tussen de zestig en honderd mensen jonger dan 65 jaar dementie, blijkt uit cijfers van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.