- advertentie -

TERNEUZEN - Een man van 18 uit Sluiskil is zondagochtend vroeg in de Westkolkstraat aangehouden na een wilde achtervolging door Terneuzen. Daarbij ramde hij een boom en een paar geparkeerde auto’s. 

VLISSINGEN - De politie is op zoek naar twee scooterrijders die na een aanrijding met een andere scooter in Vlissingen zijn doorgereden. De 74-jarige bestuurder raakte hierbij lichtgewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

ZIERIKZEE - Een 17-jarige jongen uit Nieuwerkerk is aan het Kerkhof in Zierikzee aangehouden omdat hij een 20-jarige man uit Zierikzee zou hebben beroofd. Die raakte daarbij gewond.

MIDDELBURG - Beide vrouwen die sinds zaterdagavond werden vermist op Walcheren, zijn weer terecht. Dat laat de politie weten. Zondag halverwege de middag werd het zeventienjarige meisje uit Vlissingen teruggevonden. Waar dat is gebeurd en onder welke omstandigheden is niet meegedeeld.

STAVENISSE - Bij een camping op de Keetenweg in Stavenisse zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen aangehouden. Ze zouden hebben gevochten met elkaar. 

HULST - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Koolstraat een 17-jarige jongen uit Clinge opgepakt. Hij zou bij een school aan de Frederik Hendriklaan in Hulst hebben ingebroken.

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op Walcheren worden twee mensen vermist. Dat meldt de politie. In Middelburg gaat het om een 42-jarige vrouw. Ze rijdt op een rode brombakfiets. Ze is gekleed in een dikke blauwe jas en draagt een grote pukkeltas.

OOST-SOUBURG - In het zaterdagamateurvoetbal is MZC'11 er niet in geslaagd om vandaag kampioen te worden. De club uit Zierikzee verloor in en tegen Hellevoetsluis met 4-1. In de vierde klasse B werd SKNWK uit Nieuwerkerk kampioen, terwijl Nieuwland degradeerde uit de derde klasse.

TERNEUZEN - Elk Legoblokje dat bij werkleerbedrijf Blokpunt in Terneuzen binnenkomt, wordt zorgvuldig gewassen en gesorteerd door de enthousiaste werknemers van Emergis. Zij maken daar van tweedehands blokjes nieuwe sets voor in de Legowinkel. En die gaan als een trein.

GRIJPSKERKE - De 22ste editie van muziekfestival Hrieps is zaterdagmiddag losgebarsten. Het publiek werd in Grijpskerke getrakteerd op zo'n 39 bands verdeeld over vijf grote feesttenten. Het thema dit jaar was "Luctor et Emergo".

ARNEMUIDEN - In het museum in Arnemuiden heeft directeur Gerrie Ruijs van de Veiligheidsregio Zeeland vanmorgen een tentoonstelling geopend over de brandweer. Het plaatselijke korps is het eerste officiële vrijwillige brandweerkorps in Zeeland.

LEIDEN - De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, de NVvP, veroordeelt het optreden van de Walcherse gemeenten. Gemeenteambtenaren vragen naar medische gegevens van kinderen die onder behandeling zijn bij jeugdpsychiaters. "Het is niet aan de gemeente om te evalueren of in een individueel geval een behandeling helpt", aldus voorzitter NVvP afdeling jeugdpsychiatrie en hoogleraar jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren.

MIDDELBURG - Een 19-jarige Middelburger is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt op de Vlasmarkt in Middelburg. Hij was aan het stappen en volgens de politie was hij dronken, gedroeg hij zich vervelend en beledigde agenten.

NEELTJE JANS - Zeeuwen die de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij financieel steunen, zijn vandaag bedankt met een vaartocht. De Redding Maatschappij ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donaties en giften.