- advertentie -

MIDDELBURG - De Vleeshal, het centrum voor hedendaagse kunst in Middelburg, is niet langer gratis toegankelijk. Sinds dit weekend is de entree 4 euro per persoon. Directeur Roos Gortzak wil het liever niet, maar kan niet anders: "We hebben een bezuiniging van 100.000 euro opgelegd gekregen. Ik zou niet weten hoe we dat tekort anders moeten opvangen."

WAALWIJK - Drumfanfare & Showorkest Deltaband uit Vlissingen is zaterdag Nederlands Kampioen geworden in Waalwijk. De wedstrijd werd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Bond van Muziekorganisaties.

IJZENDIJKE - Een 54-jarige automobiliste uit IJzendijke heeft zaterdagavond op een rotonde van de N61 een lantaarnpaal omver gereden. Ook reed ze een verkeersbord omver. Daarna vervolgde ze haar weg.

KRUININGEN - De politie heeft zaterdagnacht een dronken fietser aangehouden op de A58 ter hoogte van Kruiningen. Volgens de wijkagent van Kapelle probeerde de man omhoog te fietsen in de Vlaketunnel.

GOES - De 25e editie van de Supercross is zaterdagavond gewonnen door de Fransman Charles Lefrancois. Ook de andere twee posities op het podium in Goes werden vergeven aan Fransen. Ludovic Macler legde beslag op de tweede plaats, en Julian Labeau werd derde.

OOST-SOUBURG - Vanaf volgend voetbalseizoen ziet het jeugdvoetbal in Nederland er anders uit. De KNVB heeft zaterdag ingestemd met het vernieuwingsplan voor het pupillenvoetbal.

AMSTERDAM - Hoek is er opnieuw niet in geslaagd te winnen in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Jannes Tant ging met 6-1 onderuit tegen de amateurs van Ajax. Het is de grootste nederlaag van het seizoen.

IJZENDIJKE - Op de zaterdagochtendmarkt in IJzendijke deelde een Syrisch gezin falafel uit aan de bewoners van het dorp.

HULST - Bij een vechtpartij zaterdagmorgen in het centrum van Hulst zijn minimaal twee gewonden gevallen. Een man uit Hulst is even buiten bewustzijn geweest. Een andere man uit Breda liep verwondingen op aan zijn gezicht. Hij is naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

OOST-SOUBURG - Een felle brand heeft afgelopen nacht in Oost-Souburg een personenauto volledig verwoest. Ook een tuinhekje raakte beschadigd.

OOST- SOUBURG - De politie waarschuwt mensen die dit weekend tijdens de nachtelijke uren in de Middelburgse horeca gaan stappen, om goed op hun persoonlijke eigendommen te letten in verband met zakkenrollers.

DORDRECHT - Voetbaltrainer Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg heeft zijn contract bij FC Dordrecht verlengd. Dat maakte de club bekend na de 3-0 zege van FC Dordrecht in de Jupiler League op Jong FC Utrecht.

KRABBENDIJKE/SLUISKIL - In Krabbendijke en Sluiskil zijn de ijsbanen zaterdag weer open geweest. Die moesten vrijdag in de loop van de dag dicht door invallende dooi. Het is voor het eerst deze winter dat er geschaatst kan worden op de banen en dat werd dan ook volop gedaan. 

GENT - De havens van Zeeland en Gent worden na de voorgenomen fusie echt één bedrijf. Dat maakte beide havendirecteuren duidelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie vrijdagavond van de haven in Gent.