- advertentie -

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag twee illegale bordelen gesloten. Bij de inval in de twee woningen aan de Saffier in Middelburg heeft de politie vijf mannen aangehouden. De mannen, een Vlissinger en vier Middelburgers, worden verdacht van het organiseren van illegale prostitutie.

BRESKENS - De vuurtoren in Breskens verwacht vrijdagmiddag de tienduizendste bezoeker. Volgens de voorzitter van de stichting die de toren beheert overtreft dat alle verwachtingen. Vorig jaar ging de vuurtoren na een opknapbeurt open voor publiek.

WESTKAPELLE - Wandelaars hebben vrijdagochtend een onderbeen gevonden op het strand van Westkapelle. Het been is gevonden ter hoogte van de Joossesweg. Het gaat om een been tot de knie. De schoen zat nog om de voet. De politie heeft het been weggehaald.

OOST-SOUBURG - Zeeuwen, vergeet 'Zwarte Zaterdag'. Zeeland heeft last van een zwarte verkeerszomer. Onze provincie is de enige provincie in Nederland waar in de zomermaanden het verkeersdrukte niet af-, maar juist toeneemt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

MIDDELBURG - Een 23-jarige Middelburger is in de nacht van donderdag op vrijdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij veel te hard reed. De man reed met snelheden tot 130 kilometer per uur door Aagtekerke en Grijpskerke.

RENESSE - Twee minderjarige meisjes hebben in de nacht van donderdag op vrijdag geprobeerd een disco in Renesse binnen te komen met een identiteitsbewijs van iemand anders. Een beveiliger van de disco aan de Hogezoom trapte er niet in en droeg de meisjes over aan de politie.

VLISSINGEN - Voor de Vlissingers is het duidelijk. Als het aan hen ligt, komt het beeld van Joris Baudion op het Scheldekwartier te staan. Deze maand kon iedereen in het stadhuis van Vlissingen stemmen voor zijn of haar favoriete kunstwerk voor 'Mannen tussen Staal'.

OUDE-TONGE - Wendy Tuns uit Oude-Tonge is uitvaartspreker en trouwambtenaar voor de gemeente Schouwen-Duiveland. Ze valt met deze keuze regelmatig van het ene uiterste in het andere. Zo komt het voor dat ze 's morgens naar een begrafenis moet en 's middags een bruidspaar trouwt. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 29 juli. Dit is het nieuws in Zeeland.

OUD-VOSSEMEER - Buurtbewoners van de straat waar woensdagavond een zogeheten Project X-feest werd voorkomen zijn geschrokken. Vooral het feit dat de politie rond de honderd jongeren heeft moeten tegengehouden heeft op de omwonenden impact gehad.

KAMPERLAND - Tientallen mensen kwamen donderdagavond in Kamperland bijeen om te zoeken naar Pokémon. Een vakantiepark had daar namelijk een zogeheten Pokémon Go-event georganiseerd.

PHILIPPINE - De twee verdachten in de zaak van de gewapende overval op de supermarkt in Philippine hebben ieder dertig maanden celstraf tegen zich horen eisen, waarvan tien maanden voorwaardelijk. 

DOMBURG - Je kind kwijt raken op een overvol strand: Het is de nachtmerrie van veel ouders. Maar een horloge met GPS kan die problemen voorkomen. Op het strand van Domburg is vandaag een proef begonnen. 

BRESKENS - Hoewel Nederland en Duitsland niet bepaald bekend staan om hun verfijnde keuken, is het Barbara Burkhardt toch gelukt een tweetalig kookboek te schrijven met 86 recepten uit beide landen.