- advertentie -

MIDDELBURG - Feest voor de Nederlandse reddingsbrigade. De vrijwilligersorganisatie bestaat dit jaar 100 jaar. Zeeland telt 11 reddingsbrigades, waarvan de Van Dixhoornbrigade uit Middelburg er één is. Zij vieren dit jaar hun 45-jarig bestaan. Tegen de stroom in groeit de vereniging de laatste weer in ledenaantal.

GOES - Omwonenden van het spoor in Goes hebben spandoeken opgehangen. Ze zijn boos omdat de gemeente in hun ogen treuzelt met de aanpassingen aan het spoor.

RILLAND - De politie gebruikt een nieuwe methode om meer te achterhalen over het misdrijf in Rilland waarbij begin deze week werd een man omgebracht. Op mobiele telefoons en computers van mensen die die in de buurt wonen laat de politie banners zien, met een getuigenoproep. 

KAPELLE - De schrik zit er flink in bij veel omwonenden van de brand bij een fruitbedrijf in Kapelle. De bewoners van bijna vijftig huizen uit de buurt werden geëvacueerd, maar ook voor andere Kapellenaren was het een spannende nacht. Zoals voor deze bewoners van de Weegbree en de Klaproos. 

OOST-SOUBURG - De gemeenten Sluis, Hulst en Schouwen-Duiveland willen meer aandacht van het nieuwe kabinet. Samen met twaalf andere gemeenten buiten Zeeland zeggen ze in een pamflet dat het platteland aantrekkelijker is dan de Randstad om te wonen en dat het voedsel voor mensen in de steden geteeld wordt op het platteland.

ZIERIKZEE - Wereldregio, de lokale krant van Schouwen-Duivenland viert vandaag een feestje. De inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen vandaag de 500ste editie lezen. Vanwege dit jubileum heeft de krant ook een nieuwe vormgeving gekregen. 

OOST-SOUBURG - Het is vrijdag 24 maart 2017 en dit is in het nieuws in Zeeland.

MIDDELBURG - Wat bezielt iemand om in weer en wind in een boot van 1.400 kilo te gaan roeien? De sloeproeiers van de Zeeuwse Deernen weten het wel: Buiten zijn, gezelligheid en samen helemaal stuk gaan. Zaterdag organiseren ze voor de tiende keer de start van het Nederlandse sloeproeiseizoen: De Veerse Slag.

KAPELLE - Het is volgens de Veiligheidsregio Zeeland niet veilig genoeg om in 46 woningen de nacht door te brengen vanwege de brand bij een fruitteeltbedrijf in Kapelle. Dat komt doordat de rookwolken nog over het dorp waaien.

KAPELLE - De gemeente Kapelle is vrijdagochtend vanaf 08.00 uur telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 14 0113. Inwoners kunnen via dat nummer meer informatie krijgen over de gevolgen van de grote brand in Kapelle. 

WISSENKERKE - De gemeenteraad van Noord-Beveland beslist vanavond of de surfschool aan het Veerse Meer in de kustvisie moet. De kustvisie is een provinciaal plan waarin de regels voor bouwen langs de Zeeuwse kust worden vastgelegd. Alle huidige bebouwing staat erin, behalve de surfschool aan het Veerse Meer. 

KAPELLE - In Kapelle is een zeer grote brand uitgebroken bij een fruitbedrijf. Lees in dit liveblog terug hoe de brand zich ontwikkelde.

VLISSINGEN - De Van Randwijklezing 2017, traditioneel op 5 mei in de Sint Jacobskerk in Vlissingen, wordt dit jaar gehouden door Heleen Dupuis. Het oud-Eerste Kamerlid, ethicus en hoogleraar heeft gekozen voor het thema 'De tolerantie en haar grenzen'. 

KAPELLE - In Kapelle is de brandweer bezig met het onder controle houden van een zeer grote brand. Dat gaat nog de hele nacht duren. Bij fruitteeltbedrijf KG Fruit zijn donderdag honderden fruitkisten en twee loodsen in de as gelegd.