- advertentie -

TERNEUZEN - De vluchtelingenschool in Terneuzen gaat na de zomervakantie niet meer open. De ongeveer 40 leerlingen worden overgeplaatst naar andere opvanglocaties. De school zou eerst in december sluiten, tegelijkertijd met de tijdelijke opvang op Marina Beach. 

THOLEN - Thoolse scholieren worden tot in ieder geval 16 september nog door Dutax leerlingenvervoer van en naar school gebracht. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de gemeente en de curator van het failliete taxibedrijf. 

RITTHEM - Bij twee bedrijfsongevallen op het Thermphos-terrein in Ritthem zijn maandag en dinsdag drie personen gewond geraakt door fosfor. Dinsdagmiddag was er voor de medewerkers een informatiebijeenkomst om over de incidenten te praten.

KAPELLE - Iets meer dan de helft van de inwoners van de gemeente Kapelle vindt het prima als er vluchtelingen worden opgevangen. Dat blijkt uit een draagvlakonderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren.

HANSWEERT - Op de Vlakebrug is begonnen met het herstel van het asfalt. In juli begon de slijtlaag van het asfalt te scheuren. De loszittende stukken weg leverden gevaarlijke situaties op. De werkzaamheden duren vier weken.

OUD-VOSSEMEER - Drie maanden geleden moest Nel Boogaart uit Oud-Vossemeer haar huis verlaten vanwege de brand bij haar buurvrouw. Ze kan op zijn vroegst pas weer in december in haar eigen bed slapen, maar klagen doet ze niet. 

KATWIJK - Danny Blind heeft niet gedacht aan opstappen. Dat zei de uit Oost-Souburg afkomstige bondscoach van het Nederlands elftal vanmiddag op een persconferentie. Het is onrustig in technische staf van Oranje, eerste stapte Dick Advocaat op, daarna werd teammanager Hans Jorritsma ontslagen en Marco van Basten maakte ook bekend weg te gaan. "Ik ben teleurgesteld."

KRABBENDIJKE - Een stekkerblok is volgens de politie de oorzaak van de brand in verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke. Bij de brand vielen twee doden, één bewoner ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

SLUISKIL - Vanwege teruglopend kerkbezoek gaan steeds meer kerken dicht. Binnenkort staan er twaalf te koop. En het is voor kerkbesturen moeilijk om ze aan de man te brengen. Hotel-ondernemer Meerten Dallinga kocht drie jaar geleden een kerk in Sluiskil en heeft wel wat tips voor de kerkbesturen.   

OOST-SOUBURG - Bij twee verschillende bedrijfsongelukken zijn dinsdag twee mannen gewond geraakt. Bij een ongeluk bij constructiebedrijf Hillebrand in Middelburg is dinsdag een man vast komen te zitten in een machine. 

MIDDELBURG - In verschillende Zeeuwse plaatsen zijn agressieve klusjesmannen actief. Het gaat om ongeveer zeven Engelssprekende mannen die rondrijden in een witte bus en blauwe stationwagon met Engels kenteken. Bij de politie zijn al meerdere meldingen over de mannen binnengekomen.

BIERVLIET - In Zeeland staan binnenkort twaalf kerken te koop en dat zullen er de komende jaren snel meer worden vanwege teruglopend kerkbezoek. De plaatselijke kerkbesturen hebben er een grote klus aan om ze verkocht of herbestemd te krijgen. Ondertussen lopen de vaste lasten gewoon door.  

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft vraagtekens bij de stichting Dieren in Nood die de komende week wil collecteren. Volgens de gemeente is het niet duidelijk of het om een bonafide goed doel gaat.

BRESKENS - De KNRM heeft dinsdagochtend voor de Zeeuwse kust een zinkend schip gered. Reddingsboten van de KNRM Westkapelle en Breskens voeren om 05.16 uit omdat het vaartuig water maakte.