- advertentie -

MIDDELBURG- Actrices Gonny Gaakeer en Julia van de Graaff trokken met Zeeuwse Vrouwen 1 en 2 duizenden Zeeuwen naar het theater. Ze maakten die muzikale voorstellingen samen met het theaterproductiehuis Zeelandia in Middelburg rondom het boek Zeven Zeeuwse vrouwen van Kees Slager. 

TERNEUZEN - Mensen van achter de geraniums halen. Dat is het doel van het Modecafé in Terneuzen dat het Leger des Heils onlangs opende. En dat lukt, want het café loopt goed. 

VLISSINGEN - Een 58-jarige Goesenaar had zaterdagmiddag niet door dat het vloed aan het worden was. De man zat te vissen op een paalhoofd aan de boulevard van Vlissingen toen hij ineens ontdekte dat het water hoog stond.

OOST-SOUBURG - Na elf nederlagen op rij heeft MZC'11 uit Zierikzee het eerste punt binnen. De ploeg van trainer Alexander van Keulen speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Heinenoord. In dezelfde klasse kwam Kloetinge en Oranje Wit niet tot scoren. Een klasse lager, in de 2e klasse, hadden de topploegen een zware dag.

HEINKENSZAND - Het is een beetje moeilijk kiezen dit weekend, dompelen we ons al onder in de kerstsfeer of houden we het nog even op Sinterklaas. Bij de winterfair in Heinkenszand wisten ze het ook niet goed. Vanochtend kwam daar de goedheiligman nog langs, maar 's middags kwamen de kerststukjes tevoorschijn.

OOST-SOUBURG - Elk jaar scheiden in Zeeland ongeveer 750 getrouwde stellen. Maar ondernemers uit de trouwbusiness houden hoop en daarom werd er zaterdagmiddag in Oost-Souburg een trouwbeurs georganiseerd.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse actrice Lente Voorhoeve is te sexy voor zorgverzekeraar Ohra. Voorhoeve speelde mee in een reclamefilmpje waarbij de patiënt moet kiezen tussen een aantrekkelijke vrouw (Voorhoeve) of een mannelijke nerd als dokter. Maar die reclame is snel offline gehaald, want hij zou 'te seksistisch' zijn.

NIEUW-HAAMSTEDE - Op het strand van Westenschouwen bij Nieuw-Haamstede is zaterdagochtend een vrachtwagen volledig uitgebrand. Het lukte de brandweer niet om met een tankautospuit bij de brandende vrachtwagen en het vuur te blussen. Daarom is besloten om de vrachtwagen gecontroleerd te laten uitbranden. 

TERNEUZEN - De spookrijder in de Westerscheldetunnel van vrijdagavond was een Poolse vrouw. Ze zat in de auto met haar dochtertje toen ze in de tunnel plotseling besloot om te keren. Volgens de politie deed ze dat waarschijnlijk omdat ze doorkreeg dat ze verkeerd was gereden.

HULST - Drie jongens uit België zijn vrijdagavond aangehouden na een inbraak in een winkel aan de Poorterslaan in Hulst. Dankzij een tip van een omwonende hield de politie in de omgeving een 18-jarige jongen uit Bornem aan, die bloed aan zijn handen had.

OOST-SOUBURG - Wie het over winterbanden heeft, denkt meestal meteen aan auto's. Dat er ook winterbanden zijn voor de fiets, is bij veel minder mensen bekend. Toch kan het een aanrader zijn voor wie in de winter vaak de fiets neemt en bang is om door gladheid onderuit te gaan.

MIDDELBURG - De PVV wil overal in Zeeland gaan meedoen. Nu heeft de partij van Geert Wilders alleen een vertegenwoordiging in Provinciale Staten. Maar 2018 wil de PVV in alle Zeeuwse gemeenten en bij het waterschap gaan meedoen aan de verkiezingen. 

WILHELMINADORP - Bij de Westhavendijk in Wilhelminadorp is zaterdagochtend een auto in het kanaal richting het Goese Sas beland. De eigenaar meldde tegen de hulpdiensten dat de auto van de handrem was geschoten en daardoor het water in was gereden.

TERNEUZEN - De Westerscheldetunnel werd vrijdagavond korte tijd afgesloten omdat er een spookrijder was gesignaleerd. Beide tunnelbuizen gingen iets voor 20.00 uur dicht om de spookrijder veilig te doen keren. Ongeveer tien minuten later was de tunnel weer open voor verkeer.