- advertentie -

MIDDELBURG - Het is de hobby van veel kinderen en misschien ook wel van veel ouders: ravotten in de modder. Woensdag was het nationale modderdag. Op verschillende plaatsen in onze provincie kon er naar hartenlust gespeeld worden in de modder.

OOST-SOUBURG - Anthony van Assche gaat niet naar de World Cup-wedstrijd in het Turkse Mersin. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie meldt dat alle Nederlandse deelnemers aan de wedstrijd niet meedoen vanwege de aanslag op het vliegveld van Istanbul.

BROUWERSDAM - Nog twee dagen en dan barst het feest los: de elfde editie van Concert at SEA. Ruim 100 man is op de Brouwersdam hard aan het werk om alles in gereedheid te brengen voor de 40.000 mensen die komend weekend worden verwacht.

HEINKENSZAND - Een 41-jarige Brabander is op de Stenevate in Heinkenszand aangehouden omdat hij een zak speed in de auto had liggen. Agenten zetten de man aan de kant omdat hij geen voorrang had gegeven.

BRESKENS - Een deel van de haven van Breskens is woensdagmiddag een uur afgezet geweest vanwege een granaat op een baggerschip. Het schip haalde het explosief van de bodem tijdens het baggeren.

OOST-SOUBURG - In Zeeland ervaren steeds meer automobilisten hinderlijk oponthoud, blijkt uit een ledenactie van de ANWB. Volgens de ANWB gaat het vooral om files door toeristen en openstaande bruggen.

BRUINISSE - De dorpsraad van Bruinisse heeft de strijd aangebonden met een 'graffiti-artiest' die het viaduct aan de Noorddijk ontsiert met zijn bekladdingen. Dat is de dorpsraad een doorn in het oog, omdat een professionele schilder juist bezig is om met legale graffiti het verpauperde viaduct op te knappen. 

KORTGENE - De estafettefietstocht Cycle for Hope, met een tussenstop in Kortgene, heeft dit jaar 380.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Het Zeeuwse team Luctor et Ermergo nam daarvan zo'n 15.000 euro zoor zijn rekening.

VLISSINGEN - DOK41 in Vlissingen breidt uit. Het initiatief van Stichting Kenniswerf Zeeland is een broedplaats voor innovatieve en creatieve startups en een plek waar kennis kan worden gedeeld. In het pand op Edisonweg komt er zo'n 500 vierkante meter bij, zodat er nog meer ruimte vrij komt voor beginnende ondernemers. 

YERSEKE - Door de ontdekking van het gif tetrodotoxine (TTX) in de mosselen blijven verwateringspercelen in het oosten van de Oosterschelde dicht. Daarom wil de mosselsector starten met de verwatering van de mosselen op het land. 

KORTGENE - Na een urenlange zoekactie waarbij politiehonden werden ingezet is in de nacht van dinsdag op woensdag een verdachte van huiselijk geweld in Kortgene opgepakt. Eerder op de avond haalde de politie al een vrouw en een klein kind uit een woning.

VLISSINGEN - In Vlissingen is een eenzame zeehondenpup opgepikt door Zeezoogdierenhulp ZuidWest. Het jonge dier, een zogenoemde huiler, was aan land gebracht door Belgische loodsen. 

YERSEKE - De opening van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmossel is en blijft een feest. De vondst van gif in mosselen uit delen van de Oosterschelde mag de pret niet drukken. Daarom is woensdagochtend het seizoen feestelijk geopend door symbolisch de eerste lading mosselen op te vissen.

MIDDELBURG - De SP in Middelburg wil van burgemeester en wethouders weten of zij al wisten van de problemen bij de Veiligheidsregio Zeeland. De SP vindt het vreemd dat de gemeenteraad niet is geïnformeerd over het onderzoek naar het functioneren van de directeur van de Veiligheidsregio.