THOLEN - De brandweer heeft vrijdagavond voorkomen dat een voormalige shoarmazaak in Tholen waterschade heeft opgelopen. De politie kwam af op een melding dat er water uit het pand aan de Molenvlietsestraat kwam.

GOES - Wat is tegenwoordig de betekenis van Kerstmis? Gaat het nog steeds over het Christelijke verhaal van de geboorte van Jezus of is het vooral een feest om samen lekker te eten?

DREISCHOR - De politie verwacht dat een 26-jarige Poolse man woensdag bij Dreischor niet als gevolg van een misdrijf gewond is geraakt. De man werd twee dagen geleden met meerdere snijwonden aangetroffen op de Zuiddijkweg.

OOST-SOUBURG - De A58 is zaterdag richting Vlissingen tussen Hoogerheide en Rilland afgesloten door Rijkswaterstaat vanwege asfalteringswerkzaamheden. De afsluiting is gepland tussen 7.00 uur en 15.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd.

OOST-SOUBURG - Zeeland telt drie zwakke afdelingen in het voortgezet onderwijs en twee zwakke basisscholen. Dat blijkt uit onderzoek van de onderwijsinspectie.

OOST-SOUBURG - Het treinverkeer richting Brabant is gestremd vanwege een aanrijding met een persoon tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. De extra reistijd is naar verwachting 60 minuten.

MIDDELBURG - Banketbakkerij Bliek in Middelburg gaat morgen weer open. De bakkerswinkel aan de Koorkerkstraat liep vannacht flinke schade op na de plofkraak op een naastgelegen geldautomaat.

MIDDELBURG - De politie heeft deze week zes meldingen gehad van pogingen tot betalen met nepgeld in het centrum van Middelburg. Het gaat om valse biljetten van 50 euro waarmee geprobeerd is te betalen in winkels.

OOST-SOUBURG - In de nieuwe Top 2000 staat BLØF met 19 singles genoteerd, met als hoogste Zo Stil op 229. Racoon is met 11 nummers vertegenwoordigd en levert het hoogst genoteerde liedje uit Zeeland: Oceaan op 21. Vrijdag maakte Radio 2 de nieuwe lijst bekend.

MIDDELBURG - De 37-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij van 30 november in Terneuzen blijft langer vastzitten. De rechtbank heeft het voorarrest van de Terneuzenaar met twee weken verlengd.

OOST-SOUBURG - In Zeeland zijn voor de inzamelingsactie Samen voor de Voedselbank bijna 800 kratten aan voedsel opgehaald. Dat komt neer op zo'n 35.000 euro aan etenswaren. De producten zoals groenten in blik, rijst en pasta worden gebruikt voor de voedselpakketten die iedere week worden uitgedeeld door de Zeeuwse voedselbanken.

SAS VAN GENT - De politie is op zoek naar een automobilist die woensdagmiddag betrokken was bij een aanrijding in Sas van Gent. Na de aanrijding is hij er met een smoes vandoor gegaan.

OOST-SOUBURG - Lilian Janse uit Vlissingen, de eerste vrouwelijke SGP'er in een gemeenteraad, is genomineerd voor de Moedigste Mens 2014. In de verkiezing van tv-programma EenVandaag wordt de moedigste en meest inspirerende persoon van het jaar gekozen.

OOST-SOUBURG - Zorgondernemer Henk van Koeveringe wil toch financieren bij de bouw van een nieuw ziekenhuis bij Middelburg. Volgens Van Koeveringe heeft hij nu voldoende financiële garanties gekregen.