- advertentie -

MIDDELBURG - De politie heeft een 19-jarige Middelburger aangehouden voor diefstal met geweld. De verdachte sloeg dinsdag bij de bushalte aan de Kruisweg in Middelburg een 18-jarige jongen uit Koudekerke in het gezicht.

KAPELLE - De politie heeft dinsdagavond een Belg aangehouden met inbrekersspullen in zijn auto. De 39-jarige man bleek ook een spuitbus met pepperspray bij zich te hebben.

GOES - Een op de vijf mensen die zich bij de GGD Zeeland laat testen op een seksueel overdraagbare aandoening (soa) blijkt daadwerkelijk besmet te zijn. Bij mannen die seks hebben met mannen ligt dat cijfer hoger. Een derde van hen heeft een soa. Dat blijkt uit cijfers van de GGD.

OOST-SOUBURG - Goedemorgen. Het is vandaag woensdag 10 februari. Dit is het nieuws in Zeeland.

TERNEUZEN - Waar veel individuele sporters moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen lijkt het Erik Bastiaansen (17) allemaal voor de wind te gaan. De talentvolle snowboarder uit Terneuzen gaat in een zetel richting de Olympische Spelen voor de jeugd.

OUDE-TONGE - Bij een ongeluk op de N59 ter hoogte van Oude-Tonge is een 25-jarige man uit Arnemuiden dinsdagmiddag om het leven gekomen. De automobilist botste op een tegemoet komende bus. Hij is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

VLISSINGEN - De verdeeldheid tussen Zeeuwse overheden kun je het best oplossen door er één gemeente Zeeland van te maken. Dat zei het Zeeuwse Tweede Kamerlid Albert de Vries gisteren op een debatavond van de PvdA in Vlissingen.

GOES - Bierliefhebbers waren in Goes verzameld om de nieuwe bieren voor brouwerij Slot Oostende te testen. De brouwerij op de locatie in de binnenstad gaat eind dit jaar open, maar dan moet het bier er natuurlijk al zijn.

OOST-SOUBURG - De opbrengst van de DELTA Ride for the Roses gaat dit jaar naar onderzoek van professor dr. Ruud Delwel naar het ontstaan van leukemie. Delwel is verbonden aan de afdeling Hematologie van het Erasmus MC in Rotterdam.

GOES - Kees Blomaard uit Goes, oud-voorzitter van de KNVB afdeling Zeeland, is zondag overleden. Blomaard had verspreid over tientallen jaren grote verdiensten voor het voetbal in Zeeland.

MIDDELBURG - De Zeeuwse bevolking krijgt de kans om mee te praten hoe de provincie haar geld uitgeeft. Via een poll op de website van de provincie kunnen Zeeuwen aangeven welke onderwerpen zij belangrijk vinden.

OOST-SOUBURG - Schouwen-Duiveland moet afzien van het terugdringen van het aantal gemeentelijke monumenten. Dat vindt een landelijke monumentenorganisatie. Stichting het Cuypersgenootschap vreest dat de gemeente 'zo haar historisch erfgoed verkwanselt'.

KRUININGEN - Eén keer per maand lunchen om mensen bij elkaar te brengen. Zo'n 65 mensen uit Kruiningen deelden de dinsdagmiddagmaaltijd tijdens 'heel Kruiningen luncht' in het Hof Cruininghe.

OOST-SOUBURG - Oudere Zeeuwen slikken veel minder pillen dan hun leeftijdgenoten in andere delen van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek naar medicijngebruik van de Nederlandse GGD's. Het onderzoek is gedaan in 2013, maar pas vandaag bekend gemaakt door het CBS.