- advertentie -

RILLAND – Gewasveredelaars zijn nu al bezig met de aardappel en ui van de toekomst. Die toekomst ziet er volgens de Wageningen Universiteit niet best uit vanwege verwachte klimaatverandering. Dat betekent code rood in bijvoorbeeld de kraamkamer van de Nederlandse ui in Rilland.

VEERE -  Welke Zeeuwse muzikant of band maakt straks kans op de titel Beste Kampvuurmuzikant van Nederland? Morgen strijden de Zeeuwse deelnemers op natuurcamping 'Het Veerse Gat' tijdens de provinciale voorronde.

KERKWERVE- Ze kwam als kind drie keer in de zomer naar Kerkwerve. De Engelse Rachel Haase was 8 jaar toen ze via de stichting Europa Kinderhulp op vakantie mocht naar Zeeland. Ze woonde destijds met broertjes en zusjes en haar moeder op een klein flatje in Londen en voor haar waren die drie weken Zeeland een zaligheid. 

OOST-SOUBURG - Hans Peter Minderhoud gaat individueel goud halen bij de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Dat voorspelt databureau Infostrada Sports. Volgens hun Virtual Medal Table haalt Nederland vijf gouden medailles, waaronder één door de dressuurruiter uit Westkapelle.

BRESKENS - Het fietsvoetveer tussen Breskens en Vlissingen is weer in de vaart. Van de Westerscheldeferry kon wegens een technische storing een paar uur geen gebruik worden gemaakt. Reizigers werd met bussen vervoerd.

VLISSINGEN - Vlissingen zal niet alleen te maken krijgen met mannelijke mariniers, maar ook met vrouwelijke. Want vrouwen worden vanaf volgend jaar ook toegelaten tot het Korps Mariniers. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie besloten. 

OOST-SOUBURG - De aardappel- en uienteelt krijgt het in de toekomst steeds lastiger door klimaatverandering. Onderzoek van de Wageningen Universiteit wijst uit dat weerextremen, zoals aanhoudende droogte, of juist hevige regenval boeren dwingen om anders te gaan werken.

MIDDELBURG - Jett Rebel sluit 3 september voor de tweede keer het Zeeland Nazomerfestival af. Vorig jaar sloot de jonge artiest het festival ook al af.

GOES - Een 27-jarige asielzoeker uit de noodopvang in de Zeelandhallen in Goes is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden nadat hij een beveiliger van de noodopvang had bedreigd met keukenmessen. De beveiliger werd bedreigd bij het maken van zijn nachtelijke ronde.

RENESSE - Op een camping in Renesse is een 58-jarige man uit Gelderland aangehouden. Hij maakt stiekem foto's in de douches.

CADZAND - Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel. Roompot Vakanties uit Kamperland heeft het contract met de wielerploeg Roompot Oranje Peloton met twee jaar verlengd. Dat is vrijdag in Cadzand bekendgemaakt. 

HET ZWIN - In het Belgische gedeelte van natuurgebied Het Zwin bij Cadzand is een nieuwe spinnensoort ontdekt. Het gaat om de Porhomma Cambridgei. De spin is familie van de hangmatspin. 

VLISSINGEN - Schermvereniging L'Assaillant uit Vlissingen groeit. Die groei is vooral te danken aan de jongeren. Ten opzichte van 2014 zijn er nu de helft meer jeugdleden. 

OOST-SOUBURG - Goedemorgen! Het is vrijdag 27 mei. Dit is het nieuws in Zeeland.