SCHOUWEN-DUIVENLAND - Het gaat goed met de konijnenstand op Schouwen-Duiveland. Een aantal jaren geleden was het aantal wilde konijnen door ziektes fors afgenomen. Maar in de duinen en aan de oostkant van het eiland worden er weer grote populaties waargenomen door Staatsbosbeheer.

OOST-SOUBURG - De bouwvak voor Zuid-Nederland is begonnen, maar bij verschillende grote bouwprojecten gaat het werk gewoon door. Zo wordt er volop gewerkt aan de Sluiskiltunnel. Ook de aanleg van het natuurgebied Waterdunen bij Breskens gaat gewoon door.

NEELTJE JANS - Het bouwwerk dat ons al zo'n dertig jaar beschermt tegen het water, de Oosterscheldekering. Waarom is er zo vaak onderhoud aan de stormvloedkering? Omroep Zeeland zoekt naar het antwoord in een nieuwe aflevering van het DNA van Zeeland.

ARNEMUIDEN - De Zeeuwse luchtvaartdagen op 8 en 9 augustus op vliegveld Midden-Zeeland worden geopend door Martin Schröder. Volgens de organisatoren van de luchtvaartdagen is de oprichter van vliegmaatschappij Martinair een icoon van de Nederlandse luchtvaart.

IJMUIDEN - Reddingsbrigade Nederland wil dat zwemongevallen in open water worden geregistreerd. In de eerste weken van de zomervakantie kwamen meerdere mensen om het leven. Onder hen een 9-jarige jongen uit Ovezande, die verdronk in een recreatieplas bij Alblasserdam.

STEENBERGEN - Een 16-jarige jongen uit Tholen wordt verdacht van een overval op een Chinees-Indisch restaurant in Steenbergen. Samen met een 15-jarige uit Bergen op Zoom is hij maandagavond aangehouden. De politie loste daarbij waarschuwingsschoten.

RIJEN- "Een eervolle taak, ik moest daar gewoon bij zijn", zo kijkt de in Vlissingen geboren Tobias Bimmel terug op de ceremonie voor de slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH17. Als sergeant-majoor van de Luchtmacht was hij onderdeel van de ceremonie op het vliegveld in Eindhoven. Hij stond op de plek waar de rouwauto's zich opstelden om een kist te ontvangen.

YERSEKE - De Zeeuwse band Surrender mag toch optreden op de Mosselfeesten in Yerseke, maar bedankt voor de eer.

MIDDELBURG - Aan de Langevielesingel in Middelburg zijn in de nacht van zondag op maandag twee auto's zwaar beschadigd geraakt door een brand. Rond 02.30 uur werd de brand ontdekt. De carport waar de auto's onder stonden is ook beschadigd.

KRABBENDIJKE - Een man is maandagmorgen op station Krabbendijke de trein uitgevlucht nadat hij een conductrice had bespuugd. De dader had geen kaartje bij zich en wist tijdens een controle te ontsnappen. Later op de dag deed de man precies hetzelfde, maar dan in Den Haag.

TBILISI - In Georgië is Michael Saakasjvili, echtgenoot van de uit Terneuzen afkomstige Sandra Roelofs, aangeklaagd voor machtsmisbruik. Saakasjvili is de oud-president van Georgië.

YERSEKE - De planten in Yerseke krijgen geen dorst op een dag als vandaag. Naast de hevige regen- en onweersbuien die over Zeeland heen trekken, hebben ze vanmorgen gewoon water gehad. De vrachtwagen met water ging de hangplanten allemaal langs.

GOES - Bij de Dancetour in Goes heeft zondagavond een persoon een klap gekregen. Afgezien van deze mishandeling is het feest op de Grote Markt volgens de politie rustig verlopen. Duizenden mensen bezochten zondag de Goese editie van het dansevenement.

BURGH-HAAMSTEDEIn de eredivisie zijn komend seizoen twee Zeeuwse voetbaltrainers actief. Gérard de Nooijer uit Oost-Souburg en de uit Goes afkomstige Rody Hoegee zijn allebei assistent-trainer bij het gepromoveerde FC Dordrecht. Ze hebben met de club handhaving als doel, maar persoonlijk lopen hun ambities uiteen.