- advertentie -

OOST-SOUBURG - Goeiemorgen! Het is dinsdag 13 oktober. Dit is in het nieuws in Zeeland.

MIDDELBURG - De voorgenomen bezuinigingsmaatregelen van de gemeente Middelburg betekenen het einde van kinderboerderij de Klepperhoeve. Dat zegt de beheerder Milly Kooger. Middelburg brengt in vier jaar de subsidie terug naar nul.

OVEZANDE - Lisa Kapper uit Ovezande staat in de finale van het televisieprogramma Holland's Next Top Model. Tijdens de uitzending maandag was ze de eerste deelneemster die door was. Met haar zestien jaar is Lisa de jongste deelnemer aan het programma tot nu toe.

GREVELINGEN - Bacteriën in de zeebodem beschermen het onderwaterleven in het Grevelingenmeer tegen een jaarlijkse giframp. Dat hebben onderzoekers aangetoond na een vijf jaar durend onderzoek.

VLISSINGEN - De vluchtelingen die in de noodopvang in Vlissingen verblijven, gaan dinsdagmiddag naar het Limburgse Maasbracht. Dat heeft de gemeente Vlissingen bekend gemaakt. De groep vluchtelingen vertrekt dinsdagmiddag vanaf 12.30 uur uit Vlissingen. 

MIDDELBURG - De miljoenen-bezuinigingen bij de gemeente Middelburg raken ook het Zeeland Nazomerfestival. In 2019 krijgt het festival tien procent minder subsidie. Volgens directeur Henk Schoute van het ZNF is het logisch dat het festival niet ontkomt aan bezuinigingen.

ZEEBRUGGE - De bergingscombinatie Multraship-Smit heeft afgelopen nacht de eerste tank van het voor Zeebrugge gezonken vrachtschip Flinterstar leeggepompt. Rond middernacht was de eerste tank leeg. In totaal moeten er tien olietanks worden leeggepompt.

VLISSINGEN - Staatsecretaris Martin van Rijn (VWS) bezocht vandaag Vlissingen om zich te verdiepen in de dagelijkse praktijk van de casemanagers dementie. Deze hulpverleners ondersteunen families die met dementie te maken krijgen.

DOMBURG - Zo'n dertig communicatiestudenten van de HZ houden een half jaar lang kantoor in het gemeentehuis van Veere in Domburg. Niet vanwege ruimtegebrek in het schoolgebouw in Vlissingen, maar om te werken. De studenten werken op locatie voor de gemeente Veere aan verschillende onderzoeken.

OOST- SOUBURG - Zonnepanelen, een terrasoverkapping of een pannakooi: Zeeuwse voetbalclubs hebben allerlei wensen om kosten te besparen of leden aan de club te binden. Dat blijkt uit een enquête die Omroep Zeeland hield onder de 69 Zeeuwse voetbalclubs.

OOSTENDE (B) - Aan de Belgische kust kunnen dinsdagmiddag en avond oliedeeltjes aanspoelen. Dat melden Vlaamse autoriteiten op basis van simulaties. Vooralsnog wordt er geen nieuwe olie verwacht op de Zeeuwse kust.

OVEZANDE - De politie heeft zondagmiddag een 56-jarige man uit Ovezande opgepakt voor het ernstig mishandelen van zijn hond. De man is ingesloten. De hond verkeert buiten levensgevaar.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende jaren flink bezuinigen. Vooral verenigingen, dierenorganisaties en ambtenaren krijgen het voor de kiezen. Vanwege aanhoudende tekorten wil het 8,3 miljoen euro besparen door opnieuw de kaasschaaf over de uitgaven te halen. 'Iedereen gaat dit merken', aldus het gemeentebestuur.

OOST–SOUBURG. De indringende geur in de buurt van Arnemuiden, die vanochtend leidde tot meldingen bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland, blijkt afkomstig van mest. Volgens een inspecteur van de milieudienst is de mest net over het land verdeeld en moet het nog ondergewerkt worden. Als dat gebeurd is, verdwijnt ook de stank.