- advertentie -

ZIERIKZEE - Forza Schouwen Duiveland heeft gisteren met 3-1 gewonnen van Next Volley 2 uit Dordrecht. Het duel in Tweede divisie D was een makkelijke prooi voor de volleyballers uit Bruinisse.

BORSSELE - Door de Westerscheldetunnel zijn zaterdag 17.187 auto's en motoren gratis gereden. Het was de zesde en laatste tolvrije doorgang van dit jaar. In totaal gingen er dit jaar 108.158 voortuigen door de tunnel op de tolvrije zaterdagen. Dat is iets meer dan vorig jaar. Toen werden in totaal 107.903 passages geteld.

BROUWERSHAVEN - Twee mannen zijn zaterdagochtend opgepakt op verdenking van mishandeling. Een 41-jarige man uit Brouwershaven ging rond 9.45 uur naar de woning van zijn ex-vrouw in hetzelfde dorp.

GOES - Een 26-jarige man uit Goes is zaterdagavond gearresteerd, omdat hij zijn ex-vriendin zou hebben bedreigd met een vuurwapen. Ze hadden rond 20.50 uur een gesprek in de straat bij haar woning in Nieuwdorp. Ineens bedreigde hij haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

HOEK - HSV Hoek heeft de thuiswedstrijd van Haaglandia gewonnen. Dankzij een uitstekende fase na de pauze, waarin Hoek vier keer scoorde, werd het 4-1. Kyle Doesburg en Guillaume Clinckemaillie tekenden voor de doelpunten.

OOST-SOUBURG - De dames van IJzendijke zijn de koppositie in de 1e klasse A kwijt. IJzendijke stond met 23 punten bovenaan, maar speelde vanmiddag niet. Concurrent Sporting'70 speelde wel en komt door een overwinning op 24 punten.

OOST-SOUBURG -  In het weekend blikken we in Tweets terug op het nieuws van de afgelopen week. Met onder andere: laagvliegende vliegtuigen, honderden asielzoekers en kolencentrale in Borssele. We gaan er doorheen in 'Twittervlucht'!

WOLPHAARTSDIJK - Wie achterblijft na de zelfmoord van een dierbare, heeft vaak moeite om zijn gevoelens kwijt te kunnen. Welzijnsorganisatie Indigo organiseerde zaterdag daarom voor de tweede keer een wandeling voor en met lotgenoten.

WOLPHAARTSDIJK - Een 45-jarige bewoner van de Gardenierhof in Wolphaartsdijk is zaterdag aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn huis. Om 10.45 uur kregen de hulpdiensten een melding van een brand. Brandweerlieden hebben de man uit zijn woning gehaald. De brand was snel geblust.

TERNEUZEN - De voedselbank in Zeeuws-Vlaanderen heeft 352 rookmelders gekregen van Veiligheidsregio Zeeland. De rookmelders worden deze week samen met de voedselpakketten verspreid onder de klanten van de voedselbank.

RILLAND - Een 36-jarige man uit Rilland is vrijdagavond rond 20.30 uur gearresteerd, omdat hij zijn 29-jarige vrouw zou hebben mishandeld. Tijdens een woordenwisseling zou de man zijn vrouw met een mes in haar arm hebben gestoken.

BORSSELE - Iedereen die zaterdag door de Westerscheldetunnel reed, hoefde geen tol te betalen. Het was de laatste van zes tolvrije dagen dit jaar. De vorige keer, 31 oktober, reden er bijna 20.000 voertuigen door de tunnel.

GOES - Een 20-jarige man uit Arnemuiden is gewond geraakt nadat een 38-jarige plaatsgenoot hem met een bierfles op zijn hoofd had geslagen. De 38-jarige man is aangehouden voor mishandeling.

RENESSE - Boerin Bertie en haar vriendin Esther zouden hun relatiebreuk eerder dit jaar in scène hebben gezet. Dat beweert boer Geert in het tv programma Shownieuws. In maart van dit jaar was in Boer Zoekt Vrouw te zien dat boerin Bertie uit Renesse koos voor Esther.