- advertentie -

OM: 20 maanden voor leegroven bankrekeningen

OM: 20 maanden voor leegroven bankrekeningen

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie eist 1 jaar en 8 maanden gevangenisstraf tegen een 20-jarige vrouw. Ze wordt verdacht van een groot aantal diefstallen. Ze zou, soms met een handlanger, pinpassen gestolen hebben en daar geld mee hebben opgenomen.


Eén van de diefstallen vond plaats in Vlissingen. De tas van een bejaard echtpaar werd gestolen. Met de gestolen bankpas en creditcard werd vervolgens 5000 euro gepind. Op beelden van bewakingscamera's is te zien dat de twee dieven eerst de pincode van het echtpaar afkeken. De beelden zijn vertoond bij Opsporing Verzocht. Familieleden van de dieven herkenden het tweetal en belden de politie. Daarmee kwam de zaak aan het rollen.

Leven verbeteren
De hoogzwangere vrouw, zonder vaste woonplaats, zou in totaal elf diefstallen hebben gepleegd in verschillende plaatsen in Nederland. Zelf ontkent ze ze bijna allemaal. Ze zei in de rechtszaal dat ze in het verleden wel veel gestolen heeft onder druk van haar zigeunerfamilie en dat ze nu haar leven wil beteren. Met name voor haar twee kinderen en de baby die op komst is.

Misselijkmakend
Volgens de officier van justitie is op foto's en bewakingsbeelden van de diefstallen heel duidelijk te zien dat de vrouw de dader is. Hij noemde het zakkenrollen en daarna leegroven van rekeningen van voornamelijk ouderen ‘laf’ en ‘misselijkmakend’. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
laatste keer aangepast:
do 16-08-2012, 18:02


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

OM: 20 maanden voor leegroven bankrekeningen

Reacties

En dan! Dan vallen ze weer terug in het oude patroon. Dit zijn nu die typische veelplegers. En in het Nederlands rechtssysteem werkt het inderdaad zo, bij goed gedrag ben je eerder vrij. Werkt toch fantastisch. Maar eigenlijk is het triest natuurlijk.

En moet ze de mensen ook nog terugbetalen of kunnen die fluiten naar hun (spaar-)centjes? Triest hoor, zo jong moeder. Ze is 20 jaar en dan hoogzwanger van nummer 3. Wat een goed voorbeeld voor haar kindertjes.. Hoop dat ze wat langer vast mag zitten en er van leert. 20 maanden cel, met goed gedrag staat ze binnen een jaar weer buiten. En dan?