- advertentie -

Duikers betrapt op vangen kreeften

Duikers betrapt op vangen kreeften

DEN OSSE - Twee Belgische duikers zijn donderdag betrapt op het vangen van kreeften in het Grevelingenmeer. Voor duikers is het verboden om kreeften uit het water te halen.


Tijdens een surveillance zagen twee agenten van de Waterpolitie bij Den Osse twee duikers boven komen met een net. Bij controle bleken in het net vijftien levende kreeften te zitten.

Duikuitrusting
Van het tweetal, 47 en 51 jaar oud uit Bastogne, is een gedeelte van de duikuitrusting in beslag genomen. De rechter zal bepalen of de mannen hun apparatuur terugkrijgen. De vijftien kreeften zijn door de agenten teruggezet in het Grevelingenmeer.


laatste keer aangepast:
vr 17-08-2012, 09:44


delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

Blij toe. Al die hardnekkige aanpak van deze mannen. Hoop dat die man met kindermisbruik enkele artikelen hiervoor niet te veel geschaad is met voorwaardelijke straf en jaarkaart Plopsaland.

Wat een onzin is dat altijd. Ik kom overal in de Grevelingen en de rest van de duikstekken in Zeeland fuiken tegen vol met kreeften. Dat mag wel, omdat die visser een vergunning heeft. Maar als een duiker een keer een kreeft vangt kan dat niet? Ok, 15 is een beetje overdreven omdat je dan gewoon voor de kreeften gaat, maar ik vind als je 1 of 2 kreeften vangt die je daarna lekker opeet dat je niks verkeerds doet. Leuk tijdverdrijf, dagje strand, lekker keeftje bereiden op het strand.

Het is sowieso verboden om te duiken voor het vangen van beesten. het is een recreatie sport. vissen heb je vergunningen voor en als iedere duiker een kreeft mee neem blijft er niks van over!!!!! en als duiker heb je als het goed is geleerd dat je sowieso van alles moet afblijven en moet laten liggen!!!!!

Als jij veel in Zeeland komt, weet je dat er ook veel duikers komen. Als elke duiker één kreeft meeneemt, is Zeeland snel leeg. En hoe zie je dat voor je, een kreeft bereiden op het strand? Ik hoop dat ze hun duikspullen niet meer terug krijgen en nog een goede boete daar bovenop!

niet terug geven die duikuitrusting en een flinke boete. Zulke mensen geven echte sportduikers een slechte naam

Die moeten hier in Nederland nooit meer mogen duiken is mijn mening!