- advertentie -

Hangouderen Goes willen niet verhuizen

Hangouderen Goes willen niet verhuizen

GOES - GOES - De ouderen die iedere dag op het bankje zitten voor het oude postkantoor op de Markt in Goes willen niet verhuizen. De bank moet verplaatst worden omdat er een terras komt van een nieuw café.

De gemeente Goes heeft vrijdag alternatieven aangedragen voor het bankje, maar de bankzitters vinden de nieuwe locaties niet goed genoeg. De ouderen zitten al generaties voor het postkantoor. De plek is volgens hen ideaal omdat er geen tocht is en er 's ochtends geen zon staat. Ze hebben een advocaat in de arm genomen om hun belangen te behartigen.

Alternatieven
Het alternatief volgens de gemeente is een bankje elders op de Grote Markt, vlak voor het stadhuis. Maar de ouderen beschouwen die plek als een tochtgat. Een andere plek, zo'n vijf meter van de huidige locatie, is niet goed genoeg bevonden uit angst voor overlast van fietsers.

Gemeente
De gemeente Goes hoopt snel tot overeenstemming te komen, want het café gaat binnen enkele weken open.

laatste keer aangepast:
za 18-08-2012, 17:45


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Hangouderen Goes willen niet verhuizen

Hangouderen Goes
Javascript is required to view this map.

Reacties

Laat het bankje gewoon staan, het staat er al zooooolang. Plaats het terras gewoon op de rest van de plek, dan is het toch ng groot genoeg. Het wil niet zeggen dat je oud bent, dat je niks meer mag doen,of in dit geval zitten waar je wil. Er wordt al zoveel van deze mensen afgenomen, denk maar is aan hun pensioentje, dus dat bankje kan gerust blijven staan vindt ik! Jongere.

Die oude mannetjes moeten niet zo zeuren, iemand heeft het oude postkantoor overgenomen en wil daar een terras neerzetten. So be it! Maak net zoals een jongerencentrum ook een oudere centrum... En het liefst zo ver mogelijk van de stad vandaan. Dan hebben we die hinder van die mannen ook niet meer. Die bankjes zijn sowieso voor niks geweest omdat er nooit plek op was. Door die oude mannetjes. Weg ermee!

Zet een stamtafel neer op de rand van het terras en laat die ouderen er die uurtjes dat ze er nu ook zitten gewoon zonder iets te bestellen er zitten, probleem opgelost!

Moeten ze doen als in Sluiskil, bruggetje over het zijkanaal werd 's nachts weggehaald, 's avonds er nog over en 's morgens omrijden, bijna dubbele fietsafstand, naar het werk. Al jaren ligt het in Terneuzen. Ook niets tegen te beginnen. Wij wisten van niets. Hadden ze hier ook moeten doen. Dan was het weggeweest, nu ook niet aangenaam zitten met die stelling! Wordt het café dan hebben ze een plekje op het terras, met een verplicht drankje? Dan is het bankje zitten ook snel afgeleerd.

Volgens mij zaten en zitten ze voor de oude Brammetje Dump ook heerlijk. Hebben ze nog meer uitzicht ook.

Hilarisch! Een bankje! Vijf meter verderop zetten en klaar, kom op zeg!

Kan het bankje niet gewoon blijven staan?

Ik zie deze oudjes er voor aan om een eventuele barricade te negeren en 'hun' plekje op te eisen. Zijn ze dan echt te pestig om op het terras te gaan zitten als het klaar is? Het is bovendien binnenkort geen gemeentegrond meer maar particulier. Aan de overkant van de Markt is nog volop plaats oudjes!

Waar is de helm van deze ouderen die onder een stelling zitten waar op hoogte wordt gewerkt? Waar is de toezichthouder van de gemeente die moet voorkomen dat u als burger in gevaarlijke situaties terecht gaat komen. Deze plek moet ruim afgezet worden zodat er niets op je kop kan vallen. Dat is wat geen mens ziet, wel ziet men ouderen op een bankje die in de weg zitten, de opbouwers van dit land worden uitgemaakt voor hangouderen. Het is een schande dat we dit woord durven gebruiken. Als ik jullie was ouderen, zou ik ook in opstand komen. Gemeente Goes: ga die werkplek afzetten, doe je werk .

Ze hebben wat mij betreft groot gelijk. De ouderen worden al genoeg van het kastje naar de muur gestuurd en moeten steeds meer inleveren. Dit zijn de mensen die hard gewerkt hebben om Nederland weer opgebouwd te krijgen maar ja, het zijn maar oudere hè dus lastpakken volgens de jongere generatie.

Zielig dat je dit dan maar weer moet aangrijpen om af te geven op "de jongere generatie". Bevestig je gelijk het clichébeeld van "de oude zeurpiet".

Er komt een terras. Dan gaan ze daar toch zitten. Oh nee, dan moeten ze iets bestellen en das te duur.

Dit lijkt wel een slechte versie van Benidormbastards.

Beetje kinderachtig hoor, ze krijgen nota bene een ander plekje.

De ouwetjes hebben groot gelijk. M.vr.gr een jongere

Moet niet gekker worden. Gewoon bankje weghalen of gaan ze dan op de grond zitten? Het is wat, die oudjes, zo dwars als ze zijn!