- advertentie -

ADRZ maakt bezwaar tegen verbod declaraties

ADRZ maakt bezwaar tegen verbod declaraties

OOST-SOUBURG - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis maakt bezwaar tegen het verbod van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om geld bij thuiszorginstellingen te innen. Volgens de NZa moet het ziekenhuis daar onmiddellijk mee stoppen omdat het daarmee geld declareert dat al betaald is. Daarnaast zou het oneerlijke concurrentie in de hand werken.


Sinds 2010 declareert het ADRZ geld bij thuiszorgorganisaties voor het doorverwijzen van patiƫnten naar die organisaties. Het ziekenhuis krijgt per medische behandeling een vast bedrag van het Rijk en moet volgens de NZa uit dat bedrag ook de doorverwijzing betalen.

Betaalafspraken

In 2010 declareerde het ziekenhuis ruim 72.000 euro bij thuiszorginstellingen voor de doorverwijzing. In 2011 lag dat bedrag rond de 95.000 euro. Volgens de NZa zorgen betaalafspraken tussen instellingen er voor dat nieuwe thuiszorgaanbieders het moeilijk hebben om de markt op te komen. Patiƫnten worden dan namelijk niet doorverwezen naar die organisaties als die niet betalen.

Volgens het ADRZ doet het ziekenhuis niets fout en staat het in zijn recht om de gemaakte kosten te verhalen op de thuiszorginstellingen.

laatste keer aangepast:
vr 17-08-2012, 18:23


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

ADRZ maakt bezwaar tegen verbod declaraties

Reacties

Hier word ik doodziek van, maar laat me natuurlijk níet in het ADRZ behandelen.

Wie kun je nu eigenlijk nog vertrouwen in deze verrotte maatschappij. En dan is dit ook nog een (overheidsorgaan) gewoon bij de beesten af. En terugbetalen dat geld met rente en beboeten die (oplichters). Waar gaat dit in godsnaam daar toe?