- advertentie -

Kerk erkent seksueel misbruik Terneuzenaar

Kerk erkent seksueel misbruik Terneuzenaar

TERNEUZEN - Dave ten Hoor uit Terneuzen, slachtoffer van seksueel misbruik binnen de Katholieke kerk, heeft vrijdag een excuusbrief gekregen van het bisdom Breda. Een deel van het misbruik dat hij mee heeft gemaakt, wordt door de kerk erkend.

Hiervoor zal hij waarschijnlijk een schadevergoeding krijgen van tussen de 5500 en 7500 euro. Dave ten Hoor heeft meer misbruik meegemaakt, maar hier is geen bewijs voor gevonden. De klachtencommissie die het misbruik onderzoekt heeft categorieën waar de slachtoffers in worden ingedeeld. Categorie 5 is de categorie waar volgens de commissie het meeste misbruik heeft plaatsgevonden. Ten Hoor zit in categorie 2.

laatste keer aangepast:
za 18-08-2012, 17:45


delen:
luister fragment: 

Kerk erkent seksueel misbruik Terneuzenaar

Reacties

R.K. een bron van ergenis, duizenden kinderen zijn misbruikt maar zij wisten het niet. Een groot web van pedofielen.

Rot voor die Dave dat men zijn naam hier in het artikel zet, zo iemand heeft het al zwaar genoeg.

ik snap al helemaal niet dat het bisdom wat te zeggen of wat gevraagd wordt in deze kwestie. gewoon opsluiten al die kinderverkrachters zoals dat hoort in de nederlandse wet. of hebben katholieken gewoon totaal lak aan onze wet omdat ze zelf al god op aard spelen en gaan ze gewoon lekker door ? daar wijst alle bewijs anders wel naar.

Het bisdom heeft boter opzijn hoofd. Rooms Katholiek is een totaal verziekt geloof gemaakt door mensen. En daar lopen nog steeds mensen naar toe. Het worden er wel steeds minder, wie wil er bij een pedofiele club horen

Als ik die pret/kraaloogjes zie van die man in een jurk in Rome.

Idd. Ik ben met die vorige reacties eens, in mijn kennisenkring is het ook overkomen. Het is niet in bedragen aan te vullen laat staan het verdriet ervan. Dit is namens een lotgenoot aan mij doorgegeven. Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld, zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven, en leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade verdriet.

Daar zijn we weer goed mee! wel het leven van zovelen naar de knoppen, dit draag je je hele leven mee.

Hier komt de kerk wel erg makkelijk mee weg. Een brief en een schadevergoeding. Er zouden mensen moeten worden ontslaan, sowieso de daders(als ze nog leven / werken) alsmede iedereen die heeft geholpen dit in de doofpot te stoppen. Ondertussen wordt in kerken gepredikt dat ongelovigen in de hel komen en zeer zeker niet in de hemel, maar ondertussen jaren en jaren dit verschikkelijke misbruik wél toestaan! Er zijn een hoop mensen die niet geloven en absoluut niet zulke wrede misdaden hebben begaan, maar ze blijven volhouden dat dát de mensen zijn die niet het eeuwige leven hebben.