- advertentie -

Belgen opgepakt voor inbraak in Kapelle

Belgen opgepakt voor inbraak in Kapelle

RILLAND - Op de Oude Rijksweg bij Rilland zijn vrijdagmiddag twee mannen van 25 en 29 jaar uit Antwerpen aangehouden. Ze worden ervan verdacht vrijdagmiddag ingebroken te hebben in een woning op de Lurpseweg in Kapelle.

De bewoner van het huis zag toen hij thuis kwam, een groene Renault met een Belgisch kenteken en twee mannen er in, vanuit de richting van zijn woning komen. Eenmaal binnen merkte hij dat er was ingebroken. Er was een laptop, een spelcomputer en enkele honderden euro's gestolen.

Zoekactie

De bewoner gaf het kenteken door aan de politie, die een zoekactie startte. De auto werd even later gesignaleerd op de A58. Meerdere politiewagens gingen achter de auto aan. Eerst negeerde de automobilist een stopteken, daarna stopte hij wel, maar op de linkerrijstrook. Hierdoor ontstond een file.


De twee Belgen sprongen uit de auto en vluchtten te voet richting de Oude Rijksweg. Met behulp van de politie Midden en West Brabant werd het beboste gebied afgezet, waarna snel de eerste verdachte kon worden aangehouden. Een politiehond vond even later ook de tweede verdachte. Deze man werd door de politiehond gebeten en liep diverse bijtwonden op. Hij is daarvoor in het ziekenhuis behandeld.

Onderzoek

De politie onderzoekt momenteel of de mannen voor meerdere inbraken, die de laatste dagen gepleegd zijn, in aanmerking komen.

laatste keer aangepast:
za 18-08-2012, 17:45


regio:
Bevelanden
delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

Ik ben enkele jaren geleden ook aan de beurt geweest voor bezoek door ongewenste bezoekers. Mocht de politie nog wat hulp willen hebben met ondervragen, dan wil ik best even helpen. Best jammer dat de politiehond niet naar z'n keel vloog. Heel simpel, blijft van een ander z'n spullen af. Strafmaat, 2 jaar werkkamp, om alvast een beetje te wennen aan werken voor je geld.

Sterkte voor de bewoners, maar wat goed gehandeld!