- advertentie -

Meeste Zeeuwen tegen versoepeling ontslagrecht

Meeste Zeeuwen tegen versoepeling ontslagrecht

OOST-SOUBURG - Een meerderheid van de Zeeuwen is tegen versoepeling van het ontslagrecht. Dat blijkt uit onderzoek van het opiniepanel van EenVandaag onder 751 Zeeuwen. Zestig procent is tegen versoepeling.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 46 procent van de Zeeuwen voor het verkorten van de WW-uitkering is, tegen 42 procent tegen. Daarmee is Zeeland de enige provincie waarin een relatieve meerderheid achter de maatregel staat. 57 procent vindt het een goed plan om de werkgever de eerste zes maanden van de WW te laten betalen.

AOW-leeftijd
38 procent van de deelnemers uit Zeeland staat achter de actuele maatregel om de AOW-leeftijd geleidelijk te verhogen tot 67 jaar. Vijfitig procent wil dat de AOW leeftijd 65 jaar blijft. 38 procent zegt zelf te willen doorwerken tot het 67e jaar. Extra vrije dagen wordt genoemd als beste motivatie om langer door te werken.

Vakopleidingen
73 procent van de Zeeuwse deelnemers is het eens met de stelling ‘Vakopleidingen met goede arbeidsmarktkansen moeten goedkoper worden dan andere studies’. De grootste groep (47 procent) staat echter niet achter het door Ronald Plasterk geopperde plan om technische studies helemaal gratis te maken.

laatste keer aangepast:
za 18-08-2012, 17:43


trefwoord(en):
aow ontslagrecht ww
delen:

Reacties

Zeeuwen zijn erg verstandig, dat blijkt hieruit. Nu nog goed stemmen mensen. Een goed stemadvies van mij: stem geen D66 (fel vóór versoepeling ontslagrecht), CDA, VVD, CU en GL. 40% is overigens nog voor versoepeling. Deze mensen zijn kortzichtig en naïef. Pechtold vertelde donderdag doodleuk op Omroep Zeeland dat de Provincie Zeeland opgeheven moet worden. Dan kan er een onderwijsinstelling of iets dergelijks in het Abdijgebouw. Alsof iemand wil gaan studeren in een provincie die opgeheven is en waarvan alle ambtenaren ontslagen zijn. Zeeland zal nog meer een uithoek en een oudemensenprovincie worden waar iemand van onder de 67 jaar niet zal willen of kunnen wonen. Een doemscenario dankzij Pechtold. Zeeland, word wakker. Stem links (dus SP of PvdA of Dierenpartij). Als je tenminste nog je werk wilt blijven behouden. Dat zal deze Kunduzpartijen wakker schudden! Ze hebben geen enkele voeling met de maatschappij en met de gewone werknemer. Hun haat tegen mensen in loondienst is stuitend en zeer schokkend.