- advertentie -

Diepvriescel heeft last van de hitte

Diepvriescel heeft last van de hitte

KAPELLE - Groothandel Sligro in Kapelle heeft door de hitte moeite om de temperatuur van de grote diepvriescel op peil te houden. De temperatuur in de cel schommelt normaal gesproken tussen de min 23 en 24 graden Celsius, nu lukt het amper om de temperatuur op min 20 graden te houden. Als de temperatuur zou stijgen tot boven de min 20 graden is dat slecht voor de houdbaarheid van de diepvriesproducten.


Energiekosten
Om de gewenste temperatuur te behouden is een installatiebedrijf in de arm genomen die alles in de gaten houdt. Volgens vestigingsmanager Richard van Ruiten zijn de energiekosten voor het op peil houden van de temperatuur de laatste dagen enorm gestegen.

Thermo-overall
De werknemers hebben door de kleding die ze dragen geen last van de kou. Het personeel is uitgerust met speciale schoenen, een thermo-overall, muts en speciale handschoenen. Daarnaast dragen veel werknemers een sjaal om hun gezicht te beschermen.

Gezondheid
Volgens Richard van Ruiten hebben de grote warmteverschillen geen invloed op de gezondheid van de werknemers. Het ziekteverzuim ligt namelijk niet hoger dan bij andere locaties van de Sligro waar niet in vriestemperaturen gewerkt wordt. Dat zou te maken kunnen hebben met de weerstand die door het werken in lage temperaturen wordt opgebouwd.
laatste keer aangepast:
zo 19-08-2012, 13:40


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Diepvriescel heeft last van de hitte

diepvriescel

Reacties

Wat is dit nu weer voor een bericht als het zo warm is en de diepvries kan het niet aan, dan deugd de instalatie niet zeker weer een goekope oplossing.

@leendert, doe jij hetzelfde werk voor hetzelfde geld dan aub. Maar kou, daar kan je je prima naar kleden.

@leendert: laat ze dan vertrekken, hebben wij tenminste weer meer werk, tegen die kou kan je je kleden dus ze moeten niet klagen.

In een diepvriescel werken lijkt mij niet zo heel erg, ik kan erg goed tegen de kou en heb het ook eigenlijk nooit koud. Alleen lijk me het met dit weer niet heel erg fijn om dan 's avonds naar huis te gaan daar is het wel warm, weet je.. Dan komt de warmte wel op je af 's avonds denk ik.

Wat klagen we toch snel. Heb jarenlang met koel/vriesschepen gevaren. Merendeels vanuit de tropen waar het 's nachts nog 30 graden was. a) geen probleem om -25 te bereiken. b) Nederlanders ruimpje in en ruimpje uit voor werkzaamheden, bezweet in korte broek, er vielen nooit doden, althans niet van de kou. Rare jongens die walpiepers.

Mischien kom je met dit stoere verhaal wel in aanmerking voor een lindje?

Heb zelf bijna 40 jaar gewerkt bij een consumptie ijs fabriek in de transport en nooit verkouden of ziek geweest. Maar als je in de kouw gaat moet je ernaar kleden. Vracht lossen en laden, in en uit de diepvriescellen, bij verschillende grossiers en opslagbedrijven, overal tussen de 30 en 25 graden onder nul... Het leukste was achter de vracht wagenstaan en een deur open doen, dan valt de kou boven op je. Dat was het ergste, maar verder heb ik nooit iemand horen klagen over de kou, dus het is volgens mij niet ongezond werk, mits goed gekleed.

Volgens Richard van Ruiten hebben de grote warmteverschillen geen invloed op de gezondheid van de werknemers. Het ziekteverzuim ligt namelijk niet hoger dan bij andere locaties van de Sligro waar niet in vriestemperaturen gewerkt wordt. Dat zou te maken kunnen hebben met de weerstand die door het werken in lage temperaturen wordt opgebouwd. wat een ge*** ! Er werken alleen maar Polen en die kunnen tegen de kou, zeggen ze. Fout: de Polen die er werken moeten de diepvries in, anders kunnen ze meteen vertrekken naar hun eigen land!