- advertentie -

Bestuur moskee Goes wil grotere locatie

Bestuur moskee Goes wil grotere locatie

GOES - Het bestuur van de Arrahman Moskee in Goes is dringend op zoek naar een grotere locatie. Het huidige pand aan de Albert Joachimikade is te klein. Zondag kwamen op de eerste dag van het Suikerfeest zo'n 175 mensen naar de moskee. Binnen was er plaats voor 100 moslims, waardoor een deel van de gemeenschap op straat moest bidden.


Nieuwe locatie
Eerder dit jaar leek het er op dat de moskee naar een oud winkelpand aan de Zuidvlietstraat zou verhuizen. De gemeente Goes leek bereid daarvoor een vergunning te verstrekken, maar dan moest de Goese Stichting Arrahman wel een planschadeovereenkomst tekenen. Dat durfde de stichting niet aan omdat de financiƫle risico's in hun ogen te groot waren. Zo zouden omwonenden planschade kunnen eisen als hun woning minder waard wordt of wanneer ze last zouden krijgen van geluids- of parkeeroverlast.

Teleurgesteld
Het stichtingsbestuur voelt zich een beetje in de steek gelaten door de gemeente. Maar volgens de gemeente Goes is het echter gebruikelijk dat bij wijziging van een bestemmingsplan altijd een planschadeovereenkomst wordt getekend. De stichting hoopt dat er, in goed overleg met de gemeente, in de nabije toekomst toch een oplossing wordt gevonden voor dit probleem.
laatste keer aangepast:
ma 20-08-2012, 09:53


regio:
Bevelanden
delen:
De Arrahman Moskee in Goes

Reacties

Zo. Nou breekt me klomp! Zeeuwen zijn duidelijk zuunig. Wie heeft iemand om geld gevraagd? Wees niet bang en houd op met zeuren aub. Want van belastinggeld zou nooit een moskee worden gebouwd. Wat voor waarde heeft belastinggeld? Niks bij God. De islamitische gemeenschap heeft recht op een grotere moskee. Ze werken er hard voor. Ik hoop dat andere kerken het bestuur van de moskee steunen en dat er een dialoog ontstaat. En er een compromis kan worden afgesloten met de gemeente Goes. Het is ook ons recht om als bekeerde of al opgevoede moslim ons geloof te beleiden in Goes. Vrijheid heet dat. Meeste mensen zijn zo bang, omdat ze als schapen de media geloven. Dat is best verdacht he? 1 geloof zwart maken en de schuld geven van allerlei erge dingen. Amerika zit achter 11/9. En die angstcultuur is overgewaaid naar Nederland. En het lelijke is dat voor dit allemaal gebeurde in heel veel films en cartoons hints en geheime boodschappen werden vertoond met duidelijke plaatjes van het incident. Google er maar op los! Ontdek de schoonheid van Islam zelf. En van de Quran. Nooit herschreven door een mens en wonderbaarlijk. De wetenschap is er door in schock en bevestigd de wonderbaarlijke inhoud. God bless us all. Amen (Ojah dat zeggen moslims ook voor degenen die dat niet weten!)

Wat een ongenuanceerde prietpraat van mensen die anoniem reageren. Heb lef en zet je naam er onder.

Dat is een goed idee! Een kerk of iets dergelijks verkopen en het binnen en buiten een beetje verbouwen. Dat hebben ze in Rotterdam ook gedaan.

Niet toe staan, steeds meer gaat men grip krijgen, gewoon niet doen. Dan wachten ze maar inderdaad tot de eerste groep klaar is. Trap er niet in.

ik zie alleen maar "ze willen" maar als ze iets "moeten" dan durven ze het niet aan !

Wat een eisen stellen die lui. Wees blij dat wij zo tolerant zijn als Nederlanders dat wij jullie in de gelegenheid stellen om een moskee te hebben/bezitten. Met alle respect. Ik heb een voorstel: Stel een rooster samen om in ploegen te bidden, toiletruimte ontbreekt, zoals ik hoorde op de radio, huur zo'n ding bij BOELS, zet dat ding op de kade, natuurlijk een voor mannen en achteraf, in een hoekje, nauwelijks te zien, door de mannen, voor de vrouwen, bid en alles komt op zijn pootjes terecht, betaal wel alles zelf en doe geen beroep op de Nederlandse gemeenschap.

Wij moslims leven niet bij de gratie in Nederland, maar zijn zoals de meeste in de jaren 60 en 70 door jullie Nederlanders hier naar toe gehaald omdat het werk jullie te veel werd. Wij vragen jullie niet onze moskee te betalen, dat kunnen wij door ons harde werken zelf wel opbrengen. Wij " zielige" moslimvrouwen kunnen onze eigen boontjes wel doppen en hebben niemand nodig om ons te bevrijden van een onderdrukkende religie.

In Marokko, Egypte en meerdere islamitische landen hebben ze ook gewoon kerken en synagoges. Bij het gebed dien je aan een tijdstip te houden (in de islam) daar kun je niet ''even'' van afwijken. Los van de asielzoekers leven er al generaties langs moslims in de Bevelanden om in te haken op je tolerantie. JIj bent niet meer Zeeuws of Bevelands dan die mensen. Die verdienen een humane plek. Net zoals jij daarvoor zou pleiten.

Twee keer bidden kan niet. Het is voor deze gelovigen een belangrijk moment. Dat doet men samen in 1 keer. Een mis verdeel je toch ook niet in twee of drie groepen? Ik vraag me werkelijk af of de kerk in mijn woonwijk en de zaal voor de jehova's getuigen een dergelijke planschadeovereenkomst hebben getekend? Als de kerken vol zitten is het positief! Wees bijvoorbeeld creatief en neem een voorbeeld aan de moslims. De aarde is van de Heer. Hoe meer zielen hoe beter. Islam staat voor vrede. Gelijkheid door samen te bidden. Afkomst en welvaart doen er niet toe. Ik wens daarom alle moslims gezegende dagen toe. Denk daar maar eens overna, want de gelovigen betalen ook belastinggeld en sparen geld om samen een grote gebedsruimte te realiseren. Dit komt er met Gods wil!

Nou ga ik toch even reageren op meneer of mevrouw bezoeker 17:51 "Dit moet niet door de belastingbetaler betaald worden" Kijk dan even naar de binnenstad van goes daar kunnen we wel geld in blijven pompen en in een nieuwe moskee niet..... Ook zij betalen belasting en ook zij moeten werken voor hun geld... ken genoeg jongens die moslim zijn en hard werken... kijk eens naar sommige goesenaren die thuis op de bank zitten en handje op houden..... Bouw een moskee in de poel en het probleem is opgelost en het is goed voor de economie en de bedrijven in de regio want die kunnen blijven bestaan... zeker gezien deze tijden.... Altijd maar die voor oordelen... net of wij goesenaars de beste zijn.... Een goesenaar

Ik ben een keer binnen geweest in dat gebouwtje... nou ik kan je zeggen dat het heel erg klein is hoor. Daarom is men jarenlang bezig geweest met het bij elkaar scharrelen van een bedrag om een pand te kunnen kopen (en dus niet op kosten van de belastingbetaler!!!!) om daar de gebeden te kunnen doen. En dit zijn gewoon burgers net zoals alle andere burgers! En de overheid is er nog altijd voor de burger! Dus men mag best wat meer noten op de zang krijgen, net zoals kerkgangers en synagoge bezoekers dat ook mogen als zij zich tekort voelen gedaan door de overheid!

Ik zou graag willen vermelden dat mensen van de arahmaan moskee zelf en zonder hulp al het geld bijelkaar hebben verzameld doormidden van giften en donaties en contributie van de leden. Dus de belastingbetaler dokt niks bij. En het pand is ook al gevonden maar nu doet de gemeente moeilijk omdat ze vinden dat de moskeegangers moeten meebetalen aan de waardevermindering van de huizen in de wijk waar de moskee gaat komen. Dat vind ik nou pas te gek voor woorden. Kerken staan leeg met honderden vierkante meters en deze mensen moeten de strijd aangaan met de gemeente notabene om maar hun geloof te kunnen uitoefenen. Ze zijn niet komen bedelen een gebedsplaats maar zorgen er zelf voor en dan met zo een argument komen. (dat ze zelf de schade betalen van de waardevermindering van de woningen in de buurt) als je die eis durft te stellen aan een gemeenschap die alleen z,n geloof wil uitoefenen dan help je niet als gemeente maar werk je tegen.

gezegend Suikerfeest ....aan alle moslims in Goes omstreken ,overal moge Allah jullie gebeden en vasten belonen

Dat het te klein is voor de mensen die suikerfeest willen vieren ok dat kan.Een nieuwe pand kan ook......namelijk in middelburg staat ook een half afgebouwd moskee(al sinds verleden jaar zomer vakantie niks meer aan gedaan) lijkt me groot zat toch

Ruimte zat in het Midden Oosten of Noord Afrika, hebben wij er ook geen last meer van.

dat moet niet kunnen, we zijn in nederland......ik ga hier niet belasting voor betalen!!! terwijl we er alleen maar last van hebben.!

je geeft ze een nieuwe moskee in middelburg en nu willen ze in goes ook een grotere laat ze maar lekker terug gaan naar eigenland wij zitten er niet op te wachten

Ik weet wel een plek waar ze ruimte hebben... In hun eigen land......

in Marokko is er plek zat. Ik zie het probleem niet.

Weet dat deze mensen echt wel sparen ,geloof mij mensen die hun vakantie geld hier aan besteden is geen uitzondering wens ze bij deze alle geluk toe moge hun gebeden en vasten worden beloond

Er is toch een overschot aan kerken, de kosten daarvoor zijn onbetaalbaar aan het worden. Verkoop een kerk voor een symbolisch bedrag en laat ze daar hun gang gaan.

In hun eigen land jagen ze mensen met een ander geloof weg, dus niet zeuren en blij zijn met hetgeen je hebt.

Moet niet gekker worden hier moeten de kerken sluiten omdat ze geen genoeg geld hebben en dan daar wel wat voor doen kom nou. In 2 of 3 groepen binnen halen. Of laat ze zelf maar sparen voor groter.

Belachelijk! Tis al erg genoeg dat er in M'burg zo'n afschuwelijk ding staat, en nu krijgen ze hier ook nog spatjes? Kan me héél goed voorstellen dat de waarde van je huis erg daalt als je om en nabij zo'n plek woont. Dan bidden ze maar lekker thuis, dan hoeven we ook niet naar foto's te kijken van biddende moslims op een nederlandse straat.

Hm, 60x per dag bidden toch niet voldoende misschien? Maarre, mijn huis is met verjaardagen en feestdagen ook nogal vol. En dat zijn zelfs meer dagen per jaar. Meer ruimte lijkt mij ook wel wat, bij wie moet ik daarvoor zijn?

Ik weet nog wel een lokatie waar ze mogen bouwen en de ruimte hebben. Er zijn grenzen, wij moeten geld opbrengen voor de kerk als ze nieuwbouw willen plegen of groter willen groeien! Hier wil ik dus als belastingbetaler niet aan mee betalen! Dus voor deze keer? Geert Wilders doe er wat aan!

Ben het eens met bezoeker en Frank. Dan maar in twee keer. Dus even wachten tot de eerste groep klaar is met bidden en dan de volgende groep. Maar niet op straat, is ongepast.

Haal ze maar binnen.

Niet zeuren, maar sparen voor een grotere moskee. Ik heb niets tegen geen enkel geloof, maar dit moet niet door de belastingbetaler worden betaald, maar door de gelovigen zelf te worden opgebracht. Scheiding van kerk en staat heet dat volgens mij.

Ik laat iedereen in zijn waarde, maar ik vind dat ze steeds meer noten op hun zang krijgen. Wees eens tevreden met wat je hebt en zeur niet zo.

Ja als alle kerken de grote moeten aanpassen aan een feestdag dan wordt het nog wat. De Nederlandse kerken zitten met Kerst ook vol, en daarna steeds minder. Dus gewoon jammer voor die ene keer dat het te klein is. Groet