- advertentie -

Actie voor meer leerlingen techniek

Actie voor meer leerlingen techniek

HULST - ROC's en middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen gaan op zoek naar leerlingen voor het technisch onderwijs. Het aantal leerlingen loopt de komende jaren flink terug door de krimp in de regio. Dat zegt rector Piet de Witte van het Reynaertcollege in Hulst.


De scholen bundelen hun krachten om meer aandacht te vragen voor de technische opleidingen. Volgens de Witte is het nu al hangen en wurgen om klassen vol te krijgen. Dat gaat in de komende jaren steeds moeilijker worden door het teruglopend inwoneraantal in Zeeuws-Vlaanderen.

Vacatures
Bedrijven in de kanaalzone van Zeeuws-Vlaanderen staan te springen om technisch personeel. Er ontstaan steeds meer vacatures bij bedrijven in de industrie en logistiek. Volgens De Witte zou een Technisch Centrum een mogelijke oplossing zijn voor het probleem.
laatste keer aangepast:
ma 20-08-2012, 13:41


delen:
luister fragment: 

Piet de Witte over campagne technisch onderwijs

Reacties

Het is ook niet zo te verwonderen dat er minder animo is in deze sector, omdat het qua betaling altijd een ondergeschoven kindje is gebleven. Wanneer de beloning beter wordt, zullen er meer jongeren voor deze richting kiezen. Waarom moet iemand die achter een bureau en computer zit bijna 2 keer zoveel meer verdienen als iemand die hele dagen zijn handen vuil maakt en heel belangrijk technisch werk verricht en voor de finishing touch zorgt het met veel minder doen. Denk daar maar eens over na werkgevers van Nederland.