- advertentie -

Chihuahua's net op tijd gered uit auto

Chihuahua's net op tijd gered uit auto

SLUIS - De politie heeft zondag aan het eind van de middag op een parkeerplaats op het Walplein in Sluis twee chihuahua's uit een hete auto gehaald. De hondjes waren met een kort riempje aan elkaar vastgemaakt en zaten op de achterbank.


Ze lagen te hijgen en reageerden niet op kloppen op de ramen of andere geluiden. De twee voorste ramen stonden op een kier maar het was toch te warm. Ook was er geen drinkwater in de auto.

Proces-verbaal
Agenten hebben een raam van de auto ingeslagen en de chihuahua's bevrijd. In de schaduw werden de hondjes langzaam gekoeld. Even later kwam de eigenaresse bij de auto terug en het bleek dat de hondjes twee uur in de auto hadden gezeten. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

laatste keer aangepast:
ma 20-08-2012, 19:50


trefwoord(en):
auto chihuahua sluis walplein
delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

En de veetransporten, bio industrie, bontindustrie en ga zo maar zijn net zo verschrikkelijk, zoals alle dierenleed. En ook door bijv de veetransporten worden heel veel mensen verschrikkelijk boos en verdrietig en er wordt door dierenrechtenorganisatie ook hard voor gestreden om dit te verbeteren (en hopelijk zelfs ooit - in een ideale wereld- stop te zetten), maar dit bericht ging over ook 2 beestjes die aandacht verdienen en een goede behandeling. Daarom komen al die reacties.

38 graden buiten afgelopen zondag en in de auto dus al snel ruim boven de 45 graden. Onbegrijpelijk hoe dom de mensen zijn die op zo'n dag denken: Hey, weet je wat een leuk ideetje is, ik laat mijn hondjes (of kind) eens even lekker achter in de auto. Raampjes op een klein kiertje, want het waait zo lekker met deze hitte en dan ga ik zelf even 2 uurtjes lekker genieten van het buiten zijn. Briljant. :-( :-S Hetzelfde doen met die mensen, wat mij betreft.

Inderdaad super dom. Ik vind zelf dat de straf kei hoog mag zijn voor zulke mensen. Die lui zijn echt geen huisdieren waard. Egotrippers vind ik die lui.

Eh, alweer die hondjes. Hoe zit het dan met de veetransporten met dat warme weer, waar temperaturen? Zie: https://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/6652#.UDEWA4F0vH8.facebook. Dus dierenvrienden die hier reageren, dat kan wel? Of zijn kippen/ varkens etc geen dieren?

Het ergste: Die hondjes waren waarschijnlijk ook nog blij dat ze hun bazinnetje weer terug zagen.

Mag hopen dat dit ook is doorgegeven aan de dierenpolitie, daar zijn ze tenslotte voor. Volgens mij spoor je voor geen meter als je dit soort dingen doet!

Gewoon in beslag nemen die hondjes. Dat mens, nou ja mens? Zal het toch nooit snappen. Flikt het gewoon de volgende keer weer, terwijl madame achter een witte wijn zit in de schaduw. Als ik het zie sla ik voor de zekerheid alle ramen in. Ze moest zich dood schamen en mag nooit meer een huisdier hebben. Woest kan ik hier van worden.

Hoe dom kan je zijn. Ze moesten mevrouw ook maar vastbinden en in de hete zon laten zitten zonder water. Ze is de hondjes niet waard. Ze is alleen maar met haar zelf bezig. Ik wordt hier erg kwaad over. Als ik het zie sla ik de ruit ook kapot en haal het dier er uit.

Vreselijk zo iets te moeten lezen. Dit soort personen moeten op een zwarte lijst komen en nooit meer huisdieren mogen bezitten. Zelf heeft ze waarschijnlijk wel in de schaduw gezeten. Zij heeft laten zien dat ze geen dieren waard is.

Proces verbaal? Dat domme mens zelf eens een uur of 4 in de auto laten zitten. Honden zijn veel sneller verhit dan mensen aangezien zij door hun tong zweten. Als ik zie hoe warm mijn honden het al hebben onder de waaier thuis hoe warm moeten die hondjes het dan wel niet gehad hebben. Neem dan potjandorie geen huisdieren als het te lastig is om ze mee te nemen. 1 van onze honden gaat mee op vakantie, en ja, dat is wel eens lastig want je kunt zomaar een winkel in, met als gevolg dat er iemand buiten moet wachten. En nee, de hond blijft nog geen minuut alleen in de auto zitten. Dat weet je als je dieren neemt. Deze mevrouw? Die zou op een zwarte lijst moeten komen en nooit geen dieren meer mogen hebben.

Ik woon bij de Oosterschelde en de mensen die komen zwemmen bij de dijk mogen de auto op onze terrein zetten. Wanneer ik met de hond uitga en ik zie zo iets, dan sla ik ook het raampje ff kapot hoor. Zaterdag ook moest iemand iets afgeven bij iemand uit onze straat, ze wou haar huskie laten zitten in de auto, omdat ze zo terug zal zijn, maar ik heb toch ff mijn mond open getrokken dat ze de hond even mee moet meenenmen. Want dat is gewoon echt lullig voor zo'n beestje.

Zet die madamer maar 2 uur in die auto, vergeet ze het nooit meer wat ze heeft gedaan Dat is geen dierenliefde.

Als je met warme dagen even naar stad gaat of ergens, laat de beesten thuis of neem ze mee uit de auto, en als niet voor een beest kan zorgen, waarom neem je dan beesten?

Waarom neemt men een hond, waarom worden er zoveel gekweekt als mensen ze zo verwaarlozen?

Hoe dom kan je zijn, maak de bekeuringen fors duurder en neem de dieren in beslag.

Hoe háál je het in je hoofd om die hondjes twee uur lang in een snikhete auto achter te laten? Een kwartier kan al fataal zijn, zeker bij deze temperaturen. Goede actie, ruiten inslaan en hondjes eruit. Misschien moet mevrouw 't eens ervaren hoe het is om twee uur lang in zo'n auto te verblijven. De domheid en onverschilligheid regeert hier weer.

In mijn ogen gewoon poging tot doodslag. Harder optreden!

Iedere week lees je het weer en nog steeds snappen de zogenaamde dierenvrienden het nog steeds niet. Je moet geen dieren achterlaten in een snikhete auto. Als je weg wilt en je beesten mogen niet mee naar binnen, laat ze dan lekker thuis daar doe je je beest een veel groter plezier mee dan ze te laten koken in een auto.

Het wordt tijd dat huisdieren zoals katten en honden verplicht een chip dragen. Om dit te bevorderen moet een wet de dierenarts verplichten pas hulp te verlenen als ook toestemming wordt verleend voor het aanbrengen van zo'n chip. Later kan dan beter belasting worden geïnd. Uit die opbrengst kan de hip gratis worden verstrekt.

Onzin, moet de echte dierenvriend dan de kosten gaan dragen van een dierenbeul en de hondenbelastingen gaan naar de gemeente en die doet echt niets met dat geld wat de dieren ten gunste komt.

In beslag nemen die hondjes, mensen zijn nu al vaak genoeg gewaarschuwd geen dieren in auto"s te laten bij dit warme weer.

Hiervan kan ik gewoon huilen, wat voor mensen leef ik mee samen op deze aardkloot? En gewoon de hondjes weer mee naar huis zeker? Ik snap niet hoe die mensen kunnen leven met de wetenschap dat die diertjes liggen te strijden om hun leven in die hitte, lekker op een terrasje gezeten zeker? Niks waard in mijn ogen dat volk.