- advertentie -

Parkeerplaats met voorzieningen een succes

Parkeerplaats met voorzieningen een succes

NIEUWVLIET-BAD - De parkeervoorziening aan de Zeedijk in Nieuwvliet-Bad is na jaren tobben een succes. Vijf jaar geleden werd met Europese subsidie en geld van de Gemeente Sluis een parkeerplaats met voorzieningen aangelegd om het parkeren in de berm terug te dringen.

Het parkeerterrein, dat in eerste instantie parkeeronthaalkamer werd genoemd, werd voorzien van een luxe toiletgebouw, een douche, kluisjes, afvalbakken en een klein cafeetje, waar je ijs en versnaperingen kan halen.


Solex
De exploitatie van deze voorzieningen kwam moeilijk op gang, Vorig jaar stak een ondernemer uit de buurt zijn nek uit en startte in de vrijstaande kiosk een verhuurbedrijf voor elektrische fietsen en solexen.


Vol
Door deze activiteiten, weten meer mensen de weg naar het parkeerterrein te vinden. Zeker op zonnige dagen staat de parkeerplaats zo goed als vol.

laatste keer aangepast:
ma 20-08-2012, 23:48


delen:

Reacties

Ja op zonnige dagen staat de parking vol, niet moeilijk. Op zonnige dagen staat heel Nieuwvliet vol, de plaatsen waar men niet moet betalen om te parkeren het eerst en de dure plaatsen het laatst, het parkeren in de berm is zeker niet terug gedwongen door het betaald parkeren. Maak de parkeerplaatsen gratis en de bermen blijven leeg. Er is veel veranderd aan de parkeeronthaalkamer (de rode vlaggen waren wel leuk, het voetbad...) maar nu is er eindelijk wat te doen op die parking, dus best wel goed dankzij deze uitbaters. Maar ik blijf het stom vinden dat een parkeerplaats in Nieuwvliet 1 euro per uur en 4 euro per dag kost. Bij minder weer was het fijn om even een koffie te gaan drinken in een strandcafe maar dit is door het betaald parkeren wel heel erg duur geworden. Eerst 2 euro in de betaalautomaat voor 2 uur dan 2.20 betalen voor een koffie! Te gek, de euro's groeien ook bij mij niet op mijn rug.

Nu nog een paar mooie camperplaatsen in Zeeland.

Kijk , nu nog een paar van deze op Walcheren. Al hoeft er dan misschien niet zoveel luxe bij. Toilet met een watertappunt, een stukje schaduw en een oplaadpunt voor de elektrische fiets en auto zou ik al heel blij mee zijn hoor. Het zal veel mensen op de "wielen" krijgen.