- advertentie -

Inval politie in vakantiehuizen in Nieuwvliet en Oostkapelle

Inval politie in vakantiehuizen in Nieuwvliet en Oostkapelle

NIEUWVLIET - De politie heeft dinsdagochtend bij een grote drugsactie drie vakantiehuizen in Zeeland in beslag genomen. De huizen staan in Nieuwvliet en Oostkapelle. Ook in Tilburg en Udenhout zijn invallen geweest. De politie denkt daarmee een crimineel netwerk te pakken te hebben dat geld verdient met grootschalige teelt en handel van hennep.


Er is bij de in totaal 15 invallen 800.000 euro aan cash gevonden. Dat geld was onder andere verborgen in plafonds, begraven in de achtertuin en verstopt onder een kluis. Er zijn twaalf mensen aangehouden, maar geen Zeeuwen, volgens het OM.

Naast het geld en de vakantiehuizen is er bij de actie beslag gelegd op 28 bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en dure horloges. Ook is er 300 liter vloeibare amfetamine en 100 kg henneptoppen aangetroffen. Er zijn hennepkwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en munitie gevonden.

Taskforce
Het gaat om een grootscheepse gecoördineerde actie in Zeeland en Brabant, die wordt gehouden door een speciale Taskforce van de politie Midden en West Brabant, onder regie van het Openbaar Ministerie.
laatste keer aangepast:
wo 22-08-2012, 08:38


delen:
luister fragment: 

Willem van Hooijdonk van de politie Midden- en West-Brabant

twee_politieruggen_in_blauwe_jas

Reacties

Er is een onverminderde behoefte aan drugs. Hoe meer in beslag genomen wordt/onderschept, des te hoger de marktprijzen. Hetgeen weer resulteert in meer inbraken en berovingen (80 - 90 %) door drugsgebruikers, die geld nodig hebben om te scoren, waarvan de gewone burger de dupe is. Dus wat is wijsheid? Legaliseren van soft en harddrugs. Door de overheid vastgestelde prijzen (met accijns daarop, zoals bij shag, sigaretten en alcohol). Het is schijnheilig van de overheid dat tabak en alcolhol (met hoge accijnzen) die evenzeer verwoestend voor de gezondheid kunnen zijn, in ongelimiteerde hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Dit zou ook voor soft en harddrugs moeten gelden. Hoeven we ook geen tig miljard extra meer te bezuinigen, want dan gaan er heel erg veel eurietjes binnen komen. En nu kost de bestrijding alleen maar heel veel eurietjes (en blijft het toch dweilen met de kraan open).

Goed zo, aanpakken die hap.