- advertentie -

Sail in Vlissingen Maritiem 2012 trekt veel bekijks

Sail in Vlissingen Maritiem 2012 trekt veel bekijks

VLISSINGEN - Een konvooi van historische schepen passeerde vrijdagmorgen het Kanaal door Walcheren onderweg naar Vlissingen Maritiem. De schepen trokken veel bekijks van toeschouwers aan wal en via Omroep Zeeland televisie en internet, waar de beelden van de langsvarende schepen live te zien waren.

Om de schepen, die vrijdagmorgen vroeg uit Veere waren vertrokken, door te kunnen laten, bleven de bruggen over het kanaal langer open dan normaal. Tot en met zondag zijn er allerlei activiteiten in Vlissingen op het gebied van scheepvaart.

Stadsomroeper
Bij de opening van Vlissingen Maritiem zijn ook de gedichten van de drie winnaars van de dichtwedstrijd in Vlissingen voorgedragen door een stadsomroeper.

'Boot'
In Zeeland wonende dichters konden een gedicht insturen rondom het thema ‘boot’ van maximaal vijftien regels. Vijftig mensen zonden gedichten in naar Vlissingen Maritiem, waaruit drie winnaars werden gekozen.

laatste keer aangepast:
vr 24-08-2012, 15:51


regio:
Walcheren
delen:
Veel belangstelling konvooi schepen door kanaal

Reacties

@Walcherse kijk op vlissingentv.nl daar hebben ze iets meer aandacht besteed aan Vlissingen Maritiem 2012!

De televisie"reportage" vond ik ontzettend irritant met gewoon de radiouitzending op de achtergrond. Had totaal geen behoefte om Frans Bauer of wei dan ook op de achtergrond te horen. Veel een staaltje van puur amateurisme van Omroep Zeeland. Wel een reporter bij de Olympische Spelen hebben, maar van zoiets geen behoorlijk verslag maken, onbegrijpelijk!