- advertentie -

Belgische belastingdienst duikt in mosselhandel

Belgische belastingdienst duikt in mosselhandel

BRUSSEL - De Belgische belastingdienst gaat de handel in mossels bij groothandels en restaurants extra controleren. Voor deze controles werkt de Belgische fiscus samen met de Nederlandse belastingdienst.


In een aankondiging op de website stelt de Belgische belastingdienst dat de bevoorrading door Nederlandse handelaren niet altijd op "een administratief en fiscaal correcte manier" verloopt. Bij de controles in België is gebleken dat facturen soms niet overeenkomen met de aangeleverde hoeveelheid aan mossels.

Grenscontroles
Het overgrote deel van de mossels in België is afkomstig uit Zeeland. De controleurs van de Belgische belastingdienst zullen niet alleen bij Belgische handelaren en restauranthouders op bezoek gaan, maar aan de grens ook vracht- en bestelwagens uit Nederland gaan controleren.

Uitwisselen
De Nederlandse belastingdienst voert de controles uit bij de toeleveranciers van mossels. De beide diensten gaan de gegevens van de verschillende controles uitwisselen.

'Onwaarschijnlijk'
Volgens de mosselsector is het 'zeer onwaarschijnlijk' dat bij de Zeeuwse leveranciers sprake is van zogenoemde zwarte leveringen van mossels naar België.

laatste keer aangepast:
vr 24-08-2012, 14:31


delen:
luister fragment: 

Belgische belastingdienst duikt in mosselhandel

Reacties

Ik geloof ook niet dat er zwarte handel bestaat uit de reguliere handel, maar wat ernaast hoge ogen gooit is mogelijk de schelpdierraapers en duikers waarvan hun vangst bestaat uit mosselen, kokkels, oesters, paling, kreeften enz. Ik zie soms mensen met zakken en bakken vol over de dijken slepen naar hun auto en deze hoeveelheden zijn echt niet voor eigen gebruik.