- advertentie -

De Milliano tegen proef wietteelt Terneuzen

De Milliano tegen proef wietteelt Terneuzen

TERNEUZEN - Patricia de Milliano van het CDA uit Oostburg is tegen de plannen van Diederik Samsom van de PvdA om een proef te starten met legale wietteelt in Terneuzen. Daarmee reageert ze op een uitspraak die Samsom donderdagavond deed in het radioprogramma Zeeland Kiest.

In die uitzending hekelde de PvdA-leider het huidige softdrugsbeleid. De wietpas noemde hij 'een onding'. volgens Samsom wil zijn partij al langer wiet legaliseren en past een proef met gecontroleerde wietteelt daar goed bij.


'Draagvlak'
Samsom zou Terneuzen kiezen als locatie voor zo'n experiment omdat er in die stad volgens de PvdA-leider al draagvlak voor is. Burgemeester Jan Lonink, ook van de PvdA, pleitte al eerder voor gelegaliseerde wietteelt. Samsom neemt dat voorstel nu over. Wat de PvdA-leider betreft zou de proef bij Terneuzen zo snel mogelijk na de verkiezingen moeten starten.


'Te zot'
In een reactie noemt De Milliano het plan 'te zot'. De in Oostburg woonachtige kandidaat kamerlid voor het CDA suggereert dat het puur verkiezingsretoriek is van Samsom. Het reguleren van wietteelt is volgens De Milliano sowieso in strijd met het internationaal recht.


Overlast
"De ellende en overlast in de regio die drugs met zich meebrengt, zijn enorm", aldus De Milliano. De wietpas werpt juist net nu al vruchten af, vindt zij. "Met die wietpas zijn we juist goed op weg om het allemaal onder controle te krijgen."


Gedoogbeleid
De PvdA wil het kweken, kopen en verkopen en gebruiken van wiet legaliseren en reguleren. Nu is het officieel illegaal, maar worden het gebruik, de koop en verkoop gedoogd. Maar als het De Milliano en aan haar partij ligt, komt er binnenkort een einde aan het Nederlandse gedoogbeleid. "Op korte termijn is dat onhaalbaar, maar dat is wel ons einddoel", aldus de Oostburgse CDA-kandidaat.

laatste keer aangepast:
vr 24-08-2012, 18:23


delen:
luister fragment: 

Miliano tegen proef wietteelt Terneuzen

Miliano tegen proef wietteelt Terneuzen

Reacties

Het is toch van de zotte dat ik vandaag nog zie dat een politieagent notabene thuis een hele achterplaats vol heeft staan met wiet planten en dat de overheid de queste tegen de 'thuis'teelt doorzet met diezelfde agent als ordehandhaver...

Drugspreventie is belangrijk omdat drugsgebruik leidt tot verslaving. Om jonge kinderen meer weerbaar te maken zijn preventieprogramma's belangrijk. onderdeel van preventie is het bereiken van de ouders. Ouders durven geen uitgesproken mening met hun kinderen te delen over het gebruik van drugs of zelfs over het gebruik van alcohol. " we zijn tenslotte zelf ook goed terecht gekomen" is een vaak gehoorde reactie van ouders als het onderwerp alcohol en drugs aan de orde komen in een preventie programma. Zo'n programma is Weerbaar maken van jonge kinderen,, een programma van ZonMw en de gemeentes op Goeree- Overflakkee.

Mevr. De Milliano is zo'n beetje de slimste van het CDA in Zeeland, hiervoor was dat Koppejan, dus ja,  wat moet je nu nog in twijfel trekken.

Wat Patricia de Milliano zich zou moeten afvragen is voor hoever internationaal recht ook daadwerkelijk rechtvaardig is. Al 60 jaar toont het ene wetenschappelijke onderzoek na het andere op tal van gebieden aan dat softdrugs veel minder gevaarlijk zijn als harddrugs. Wetenschappelijk onderzoek toont daarnaast aan dat harddrug alcohol, qua gevaarlijkheid niet ver van cocaïne en heroïne vandaan zit. Waar moet je dan de fout zoeken, bij een internationaal recht wat een harddrug toestaat en softdrugs verbied, of bij iemand die naar de feiten kijkt en de nodige misstanden/onrechtvaardigheid aanpakt ? Leuk dat madam er nog bij zet dat het einddoel van het CDA in deze is het gedoogbeleid op te heffen, wat in principe een goede rechtvaardige zaak kan zijn, maar of ze het CDA dan wil legaliseren of totaal wil verbieden, dat staat er niet bij. Mij lijkt verder dat het CDA, mede daar Jezus water in wijn veranderde en de overige vermeldingen van drank in de bijbel, alcohol niet snel zal verbieden en als ze rechtvaardig wil wezen, dus ook softdrugs moet legaliseren, we zitten tenslotte al sinds 1919 met een scheve situatie toen softdrugs cannabis in de opiumwet belandde, waar harddrug alcohol nimmer in gestaan heeft. Volgens de bijbel mogen we ook van alle planten van de natuur gebruik maken. Of Jezus zelf gebruikte is even de vraag, wel gebruikten zeer velen om hem heen Caneh bosom (cannabis), wat ook in het oude testament genoemd wordt. Kennelijk had hij daar weinig problemen mee, hij spreekt er nl. met geen woord over en waarom sommige christenen dat nu wel doen terwijl ze zowel wetenschap als bijbel kunnen raadplegen, begrijp ik dan ook niet.

Beste patricia, We hebben nu lang genoeg het 'wij zijn tegen verhaal' van jouw CDA gehoord. Jullie hebben de kans gehad iets op te lossen, dat is geprobeerd met de Wietpas en dat werkt helemaal niet. De criminaliteit neemt hand over hand toe en wietgebruik neemt echt niet af! Ik heb altijd geleerd: als iets niet werkt, werk je aan een andere oplossing die wel constructief is. Als je nu eens als nuchtere Zeeuwse eens oplossingsgericht blijft nadenken. Gewoon de realiteit onder ogen zien, dan weet je dat het beleid tot nu toe niets heeft opgebracht en het een steeds groter beroep doet op politie inzet en niet zonder gevaar! Je weet heel goed dat die wiet van nu grote troep is, gevaarlijk en het onverantwoord is om te gebruiken Zorg met anderen in Zeeuws-Vlaanderen dat er gecontroleerde cannabisteelt komt, met een keurmerk, een flinke controle op de kwaliteit en verkooppunten. Het CDA pretendeert altijd zijn verantwoordelijkheid te nemen, ze hebben geen moeite met een draai van 180 graden, dus wat houd je tegen?

Wat is de volgende stap? Een cocakwekerij? Het legaal maken van deze drugs lijkt me zeer kwalijk aangezien er al zeer veel (jonge) levens door kapot zijn gemaakt. Er zal nu vast iemand reageren met 'en alcohol dan?'. Terechte reactie maar dit 'legale' probleem lijkt me al groot genoeg. Er nog een 'legaal' probleem bij creeëren lijkt me niet wenselijk.

Uitgaande van de huidige kwaliteit van wiet en de torenhoge problemen die nu van kracht zijn, moet de politiek moet er iets aan doen. Omdat er al zoveel geprobeerd is, kan een door het rijk gecontroleerde cannabisteelt in ieder geval de kwaliteit van de wiet gewaarborgd worden. Liever cannabis dan GHB! En coca komt gewoon binnen via de import hoor en in ruim voldoende hoeveelheid. Maar ja wij weten gelukkig ook niet alles.

http://www.gemeente.nu/web/Openbare-Orde/56393/Schietpartijen-Terneuzen-... Hier...dat is te zot! Verder wil ik eraan toevoegen dat alcohol als een harddrug uit alle onderzoeken komt. Vele malen schadelijker voor de gebruiker en mensen in zijn of haar omgeving dan wiet! Onderzoeken door voor en tegenstanders van wiet! Waarom vertel je dit dan nog, mevrouw de Milliano?! Dit is geen volwassen gedrag van u, mevrouw de Milliano. U liegt. Of u zegt dingen die allang ontkracht zijn door de geschiedenis of door recente gebeurtenissen in omringende landen dus bent u niet goed geïnformeerd.

Mevr De Milliano, denk eens nuchter na en zet de verkiezingskolder even aan de kant. Zoals het nu is met die wietpas stimuleert men de illegale handel en komen er steeds meer dealers op straat. Geef u ogen en neus maar eens goed de kost. Wiet moet legaal verbouwd kunnen worden door gecontroleerde telers. Geef het vrij en open de coffeeshop weer, dan verdient de staat er ook nog wat aan en zijn we alle sores kwijt.

Dat is het mooie van het werk als politicus: je kan de regels veranderen. Het punt dat Miliano maakt dat de proef tegen het internationaal recht is gaat dus niet op.

De 'ellende' die de politicus noemt, komt in mijn ogen vooral voort uit het criminele circuit. Daartoe behoren brandgevaarlijke situaties, afpersing, liquidaties, belastingvrij handelen en handel met minderjarigen. Een legale kweek heeft die problemen niet.

Ik weet ook niet waar de politicus op doelt als ze zegt dat de wietpas de situatie 'op orde' begint te krijgen. Blijkbaar omvat zij welig tierende straathandel met bedreigingen en verkoop aan minderjarigen als ordelijk. Miliano schetst het beeld dat bij een verbod op cannabis de problemen voorbij zijn. Dat is nogal een naïef standpunt. Ruim 80 jaar prohibitie heeft er nergens in de wereld toe geleid dat drugs zijn verdwenen.

Sterker nog: in gebieden waar bijvoorbeeld de doodsstraf staat op het bezit, gebruik en verhandelen van elke hoeveelheid drugs ligt het druggebruik veel hoger dan in Nederland. Bovendien ziet de politicus het zelfbeschikkingsrecht over het hoofd. Je mag in mijn ogen in een rechtsstaat doen wat je wil, zolang je daar anderen maar niet bij schaadt. Met drugsgebruik zou je hoogstens jezelf schaden.

Als je zelfbeschadiging wil verbieden stel ik voor dat de politiek begint bij het verbieden van alle messen, schoonmaakmiddelen, verkeer, het hoofd tegen een muur bonken en een bij het CDA een zeer populaire manier van zelfvergiftiging: alcohol drinken.