- advertentie -

Ambtenaren houden Stationsbrug in de gaten

Ambtenaren houden Stationsbrug in de gaten

MIDDELBURG - De bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente delen nu ook bekeuringen uit bij de Stationsburg in Middelburg. Sinds twee weken mogen auto's niet meer over de brug en gisteren is de politie begonnen met het uitdelen van bekeuringen.


Alleen voetgangers, fietsers, bromfietsers en lijnbussen mogen nog gebruik maken van de Stationsbrug. Vanmiddag stonden twee ambtenaren de kentekens te fotograferen van auto's die toch nog over de brug reden. De bestuurders kunnen een boete van 120 euro verwachten.

Scholieren
Volgens een voorlichter van de gemeente Middelburg zullen de ambtenaren, in verband met de veiligheid, vooral aanwezig zijn op momenten dat er veel scholieren over de brug fietsen.
laatste keer aangepast:
vr 24-08-2012, 18:24


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Ambtenaren houden Stationsbrug in de gaten

Ambtenaren houden Stationsbrug in de gaten

Reacties

Gewoon de stationsbrug ook voor auto's open houden. Als ik met de auto langs rij moet ik als het voor mij groen licht is. Stoppen voor fietsers en wandelaars. Die geven dus niet om rood, nee hoor gewoon door lopen of fietsen. Maar kijkt de politie daar ook naar? Nee alleen auto pesten. Gaat nu echt geld kosten voor de middenstand. Ga nu maar naar Vlissingen of Goes. Bedankt Gemeente Middelburg voor deze maatregel. Huis te koop!

Ik denk dat veel mensen uit macht der gewoonte nog steeds over het Kanaal rijden in plaats van eronder door. De afstand is misschien groter maar uit mijn ervaring is de rijtijd korter. Meestal is het rustig op de N57.

prima actie! Deze brug heeft levens veel gewonden gekost. Laat de brug dus autovrij en daardoor veiliger voor wandelaars en fietsers. Tip voor de Gemeente. Laat deze ambtenaren in burger posten.....

@ Erwin: Leg dat eens uit. Die boete voor het rijden over de brug is bijna 2x zo hoog dan die voor een parkeerboete...

De gemeente middelburg verdient 25 euro met deze bonnen en met een parkeerbon 50 euro. Dus voor het geld doen ze het niet. Ach ze kunnen natuurlijk ook gewoon de belasting verhogen. Die bussen ook weren van de stationsbrug is de beste optie. En het veiligst.

De parkeerbonnen leverden zeker niet genoeg op, dus heeft de gemeente nu een nieuwe melkkoe gevonden. Of beter gezegd: Ze melken dezelfde koe nu ook nog op een andere manier leeg! De Middelburgse wegen zullen nu nog meer dicht slibben en dat allemaal voor de veiligheid van fietsers. Fietsers die voornamelijk zelf schuldig zijn aan het in gevaar brengen van hun veiligheid door overal tussendoor te wringen en het rode verkeerslicht te negeren. Maar daar werd maar zelden op gecontroleerd!

Gewoon het kanaal dempen! Staan we nooit meer voor de brug. ;-)

Wat een flauwekul. Door deze maatregel slibben de doorgaande route's binnen de stad weer regelmatig dicht, omdat een aantal personen binnen het stadhuis denken het wiel opnieuw uitgevonden te hebben. Pure kolder, want de klok wordt weer achteruit gezet. Door de opening van het aquaduct leken de verkeersproblemen, infarcten op het tangent opgelost te zijn, maar nu komt alles weer dubbel en dwars terug. Leidt de fietsers alleen over de Schroebrug, dit is voor fietsers een veilige route en houd de stationbrug beschikbaar voor overig verkeer. Dit verbeterd de doorstroming en zal tot veiliger siutaties leiden. Politie en andere diensten kunnen dan ook doelmatiger ingezet worden, zonder dat zij een heksenjacht moeten houden.

Gewoon weer auto's toelaten. 1 richtingsverkeer om en om, dus doorstroom vanaf de Kanaalweg tot over de kruising met de Stationstraat en viceversa. Moet kunnen met de huidige techniek, hou je genoeg ruimte over voor fietsers. En hoe moeilijk is het om de lijnbus via de Schroebrug te laten rijden? Niet toch denk ik. Goed idee van die VVD'er, beter dan de PvdA-chaos die er nu is ontstaan. Verkeer staat vast tot aan de fietsenzaak op de Blauwendijk en tot voor het station op de Kanaalweg. Maar ach, het is allemaal politiek in de wereldstad Midelburg.

vanmiddag om 14.00 uur, brug is open geweest voor het vaarverkeer, bij de stoplichten van station staat een auto, klaar om linksaf te slaan ( wat ook gebeurt) de brug over richting stad. BOA's? niet gezien. Politie? niet gezien. M.a.w. het blijft voor fietsers een hachelijke onderneming op deze manier

Bussluis? Probleem opgelost lijkt mij!

Mooi werk.

Gewoon ook afsluiten voor de bussen! Kunnen ook rondrijden! En dan een paal in het midden! Klaar!!!

Hoe eenvoudig kan het zijn!