- advertentie -

Bezoekers lopen weg uit voorstelling ZNF

Bezoekers lopen weg uit voorstelling ZNF

MIDDELBURG - Bij de voorstelling 'Zeeuwen van Oranje' van het Zeeland Nazomerfestival zijn donderdagavond enkele bezoekers uit de zaal weggelopen. Aan het begin van de voorstelling wordt voetbal als religie uitgebeeld. Twee bezoekers namen daar aanstoot aan.

De première van het stuk werd opgevoerd in het Nationaal Voetbalmuseum, de Voetbal Experience in Middelburg. De basis voor het stuk is het boek "Negen Zeeuwen van Oranje" van de Zeeuwse sportjournalist Matty Verkamman.


IJsberg
Vrijdagavond is in Sas van Gent de première van een ander stuk: Boot & Berg. In dit muziektheaterstuk wordt het verhaal van de tragische scheepsramp van de Titanic vanuit het perspectief van de fatale ijsberg. Dit stuk wordt opgevoerd in het gebouw in Sas van Gent waar het Industrieel Museum Zeeland in komt.


Muziek
Vrijdagavond gaat ook het muziekprogramma op het festivalhart van start. Op het Abdijplein in Middelburg wordt het muzikale gedeelte van de programmering geopend met een concert van Miss Montreal.

laatste keer aangepast:
vr 24-08-2012, 19:11


regio:
Walcheren
delen:
Bezoekers lopen weg uit voorstelling ZNF

Reacties

Wat raar dat daar dan helemaal niets van in het item terug is te zien. Sterker nog, de reacties in het item waren nog redelijk positief. Je zou bijna denken dat de tekst er helemaal niet bij hoort. En anders vind ik de kop hier helemaal niet bij passen.

Het leukste van dit filmpje vind ik dat er op 1 minuut 20 sec. een bordje gefilmd word waar opstaat dat o.a. het maken van video-opnamen verboden is. XD

Is dat tegenwoordig ook al nieuws als 2 bezoekers de zaal verlaten?

Wat een misleidende kop. 2 christen-fundamentalisten die weglopen bij een voorstelling, is dat nieuws?

Tja, als je naar een stuk gaat dat wordt opgevoerd in een voetbalmuseum, geschreven is door een sport journalist, en het gaat over "Zeeuwen van Oranje" (dus ook voetbal) dan kun je dat verwachten toch? En nu willen ze zeker hun geld van het kaartje ook nog terug, haha.

Wat een zielige reactie van de laatste der mohrikanen! En dat in een tijd dat alle religies teruglopen en terecht!

Nogal overdreven om daar dan weg van te lopen. Je zou het bijna radicaal noemen , mensen mogen geloven wat ze willen als ze het maar niet aan anderen opdringen: dat is pas fout. Jehova's die aan de deur komen en als je lid word moet je een deel van je salaris bij hun inleveren is dat dan wel goed? Christenen die in Moslimlanden af worden geslacht omdat ze geen Moslim zijn , dat is gewoon gestoord. Als er iemand hier een moslim afslacht dan zeggen de meesten echt niet van oh het was maar een moslim he? Dan spreken de meeste mensen schande omdat het zo ver niet had mogen komen. En echte domme mensen juichen die moorden toe.

Wel 2 bezoekers liepen weg? Lachen.