- advertentie -

'70.000 bezoekers Vlissingen Maritiem'

'70.000 bezoekers Vlissingen Maritiem'

VLISSINGEN - Volgens de organisatoren heeft Vlissingen Maritiem het afgelopen weekend naar schatting 70.000 bezoekers getrokken. De vloot van maritiem erfgoed in de Vlissingse Dokhaven was nog nooit zo groot. In en om de Dokhaven meerden afgelopen weekend een kleine honderd schepen af. Daarmee overheerst - ondanks het soms tegenvallende weer - de tevredenheid.

Er was sprake van 'passend weer', volgens de organisatie. "Het zorgde voor een maritiem karakter bij ons festival", zegt Dick Schipper, voorzitter van de organiserende stichting Sail de Ruyter Zeeland.Wind
Door de harde wind moesten kleine aanpassingen in het programma gedaan worden. Zo moesten in overleg met het Schelde Coördinatiecentrum van Rijkswaterstaat de vaartochten op de Westerschelde en de Electric Sail Parade op zaterdag vanwege de harde wind worden afgelast.


Binnenhaven
Het publiek maakte echter het hele weekend dankbaar gebruik van de gelegenheid om mee te varen met schepen in de binnenhaven en buiten de zaterdag, ook op de Westerschelde. De kaarten die hiervoor te koop waren gingen als warme broodjes over de toonbank.


Generale
Schipper: "Vlissingen Maritiem van dit jaar was voor ons echt de generale repetitie voor de grote Sail in Vlissingen in 2013. Tussen de vorige Sail van 2007 en die van volgend jaar hebben we met Vlissingen Maritiem de afgelopen vijf jaren een bij Vlissingen en Zeeland passende sfeer willen realiseren rond één van de grootste attracties van onze provincie: water en schepen."


Sail 2013
"Met het jaarlijkse festival willen we een traditie in het laatste weekend van augustus op de kaart zetten waarbij we eens in de vijf jaar groots uitpakken met een Sail De Ruyter, zoals in 2007 tijdens 400 jaar Michiel de Ruyter. Die opzet is gezien het grote succes van afgelopen weekend gerealiseerd en dat biedt een goed perspectief voor de Sail in 2013."


Muziek
De binnenstad van Vlissingen werd het hele weekend gevuld met muziek en zang van vele shanty-koren en (loop)orkesten. Vijf optredens van het Nederlands Politie Orkest en de Marinierskapel vormden de ruggengraat van het muziekprogramma.


Marion van Iwaarden
De New Orpheans met Marion van Iwaarden en tal van andere optredens op het centrale podium in het Droomschip boden het talrijke publiek een groot aanbod aan muziekstijlen. De winkeliersvereniging en horeca spreken van een succesvol weekend met veel publiek en een geslaagde markt met standwerkerconcours en maritieme braderie.

laatste keer aangepast:
ma 27-08-2012, 08:58


regio:
Walcheren
delen:

Reacties

Vlissingen Maritiem was even chaotisch en onoverzichtelijk als vorig jaar! Maar het ergste was de mevrouw die zondagmiddag omriep: aan haar geraaskal over het jongetje Mathijs was geen touw vast te knopen! Was het joch gevonden of niet? Waren zijn ouders gevonden of juist niet? En daarna het zinloze gekakel over schepen die weer terug 'naar hun bestemming' gingen. Honderd keer 'behouden vaart' en ' de Oosterschelde ligt in positie' Het moet toch mogelijk zijn om in Vlissingen iemand te vinden die niet alleen maar clichè's en wartaal uitslaat. Ik hoop oprecht dat Sail de Ruyter volgend jaar minder genant en amateuristisch zal zijn!

Er was geen kip te zien daar! Vlissingen organiseert weer eens wat. Een aanfluiting voor de stad, mooie reclameborden, meer niet.

Tja , ik was er ook iedere dag (althans ging er doorheen). Weet ook niet waar ze die 70.000 gelaten hebben. Overal waren nog parkeerplaatsen vrij, en ik was op de fiets. En dat " licht " aangepaste programma, er werd alleen in de binnenhaven gevaren! En dan 2 of 3 dezelfde kraampjes met babbelaars en paling . Het geheel kwam erg saai en oubollig over. 3 of 5 mooie schepen, dan hield het wel op... Maar al had het niet gewaaid, dan konden ze ook niet met zeil, en met wind varen ze niet. Pfff, dat alles voor Michiel; Piraat van Oranje, wat zijn er veel mensen uitgebuit en gedood in de V.O.C-tijd! Is dat iets waar we nu trots op moeten zijn? Voor de kinderen was het wel leuk ja, vooral dat springkussen, maar of al die moeite en dat geld daar nu aan besteed had moeten worden? Wat mij betreft kan deze Sail en al die andere gewoon afgeschaft worden .

Dan is R toch op het verkeerde moment wezen kijken, het was te druk op het kleine stukje van vlissingen, en nu is het terrein bezet met euro shoppers drinkers en nietsnutters, die er een puinhoop van maken.

Zoals ik al zei ben ik er alle (hele) dagen geweest. 70.000 is gewoon grote onzin.... North Sea Jazz gaf dit jaar 70.00 bezoekers, bent u daar wel eens geweest dan zou u weten dat hier in Vlissingen 30.000 al een schatting aan de hoge kant is.

Ik woon om de hoek van dit terrein en het aantal dat dhr. Schipper noemt lijkt me zwaar overdreven. Ben er een aantal keren over heen gelopen en kan echt niet zeggen dat het heel erg druk was. Het was er laten we zeggen gezellig druk en er was voor iedereen wat. Je kon er lekker een ouderwets sfeertje opsnuiven, voor de kinderen was genoeg te doen. Het enige grote minpunt was echter wel het garagebedrijf dat zonodig op het terrein moest gaan staan om auto's te verkopen. Meneer Melse ga je schamen. Op een evenement wat een ouderwetse sfeer uit wilt stralen horen geen moderne auto's thuis.

Vader is de wens van de gedachte ben ik bang.... Ben er alle dagen geweest maar 70.000...... Vergeet het maar! Bij optreden Orpheans met Marion van Iwaarden was hooguit 50 man aanwezig..........