- advertentie -

Hangjongeren Zierikzee naar Jop in Brogum

Hangjongeren Zierikzee naar Jop in Brogum

ZIERIKZEE - Het Welzijnshuis op Schouwen-Duiveland wil een jongeren ontmoetingspunt openen in poppodium Brogum in Zierikzee. Dat moet hangjongeren van de straat houden. De jongeren ontmoetingsplek (Jop) gaat in oktober van start.


Het Welzijnshuis was al langer op zoek naar een plek waar deze jongeren terecht kunnen. In Zierikzee hangen vaak meerdere groepen jongeren rond, die overal worden weggestuurd.

Activiteiten

In Brogum kunnen de jongeren naast rustig 'chillen' ook meedoen met allerlei activiteiten die georganiseerd gaan worden, vertelt Janine Schouls van het Welzijnshuis.
laatste keer aangepast:
wo 29-08-2012, 12:59


delen:
luister fragment: 

Hangjongeren Zierikzee naar Jop in Brogum

Reacties

Nou prima idee! Als het werkt gaat het ons een hoop rommel en ook ergernis schelen. Ik hoop wel dat men in bij Brogum geen probleem maakt van enorme hoeveelheden peuken, lege verpakkingen, glas en allerlei andere vieze troep die ze achteloos achterlaten. Zorg ook voor voldoende dweiltjes, die arme kinderen hier schijnen namelijk allemaal een probleem te hebben met een overvloedige productie van speeksel wat aan de lopende band word uitgespuugd, vreemde gewoonte hoor. Ik hoop dus echt dat het werkt. Vervolgens speeltuintje even goed schoonmaken, troep in de omringende beplanting opruimen, beschadigd speelhuisje met glijbaan en bankjes herstellen en klaar zijn we. Natuurlijk ook de kougom en brandplekken nog even uit het kunstgras halen, maar dan ziet alles er ook weer piek fijn uit! Vraag die kinderen wel even hoe ze zoiets zelf graag willen hebben. Anders zou het zomaar wel eens erg rustig kunnen blijven bij de Jop. Tenslotte... we moeten niet allemaal met een boog om zo’n groep heen lopen. Continu aanspreken op hun gedrag is nodig om verandering te krijgen. En geef de politie nou ook eens gewoon de ruimte om op te treden, politie mag toch onder geen voorwaarde bang moeten zijn om waarnodig te handhaven!

Laat ik nu niet zo'n hekel hebben aan al die domme sporters. Blijkt wel uit het commentaar van Pietje bel (een achternaam schrijf je trouwens met een hoofdletter) die wil dat iedereen maar gaat sporten. net of dat geen nutteloze bezigheid is.

Hangjongeren? Gewoon verbannen naar Elba of in een opvoedings/werkkamp plaatsen. Niks hangen, zoek een sport of een hobby en doe wat, maar ga niet nutteloos rondhangen.