- advertentie -

Ruim 150 dode kippen en duiven in Sluis

Ruim 150 dode kippen en duiven in Sluis

SLUIS - Twee inspecteurs van de Landelijk Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hebben woensdag ruim honderdvijftig dode kippen en duiven aangetroffen bij een huis in de gemeente Sluis.


Het precieze aantal was niet te achterhalen. Een groot deel van de dieren was al in een te verre staat van ontbinding om het aantal dieren goed te kunnen tellen.

Melding
Eerder die dag was bij de politie een melding binnengekomen. Dat was voor de de twee LID-inspecteurs aanleiding om poolshoogte nemen.

Levend
Behalve de dode dieren werden in dezelfde hokken ook nog zestig levende dieren aangetroffen. Die zijn in samenwerking met de dierenpolitie en de Zeeuwse afdeling van de Dierenbescherming meegenomen en ergens anders ondergebracht.

Privéproblemen
De eigenaar, een 41-jarige man, heeft aangegeven veel privéproblemen te hebben. Daarom was het verzorgen van de dieren er volgens hem bij ingeschoten.

Dierenambulance
De man heeft vrijwillig afstand gedaan van de nog levende kippen en duiven. Die zijn met de dierenambulance naar een opvangadres vervoerd.

Proces-verbaal
De LID heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij moet deze week de kadavers opruimen en de hokken schoonmaken. De dierenpolitie ziet erop toe dat dit ook gebeurt. Daarnaast is de hulp van Maatschappelijk Werk ingeroepen om de man te helpen zijn leven weer op de rails te krijgen.
laatste keer aangepast:
do 30-08-2012, 18:38


delen:
luister fragment: 

Dierenbescherming vindt dode dieren sluis

Ruim 150 dode kippen en duiven in Sluis

Reacties

geen woorden voor!!!DIEP SCHANDALIG!!! WAS BETREFFENDE HEER OOK ZO UITGEHONGERD TOEN ZE DEZE ARME DIEREN AANTROFFEN...?DACHT HET NIET!!! PROBLEMEN HAD MENEER,DAT IS GEEN EXCUUS!!!! ALS JE IN DE TRUBBELS ZIT,TREK JE TOCH NAAR JE DIEREN!!!GEEN EXCUUS VOOR DIT BEEST VAN SLUIS,HIJ HAD OOK EEN ANDER TEHUIS KUNNEN ZOEKEN VOOR DE DIEREN!!!ZIJN STRAF KAN WAT MIJ BETREFT NIET HOOG GENOEG ZIJN!!!

Dit is een geval van animal hoarding. Animal hoarders hebben een ziekelijke drang die zich richt op het verzamelen van dieren. Sommige hoarders slapen met de dode dieren onder hun hoofdkussen of bewaren ze in hun vriezer. Het is een aandoening die niet opgelost wordt met een proces verbaal. Het aantal recidieven ligt voor wat betreft deze ziekte op bijna 100%. Deze mensen doen hun dierenverzameling de meest vreselijke dingen aan. De dieren zijn altijd de dupe. Ze laten ze verhongeren, misbruiken de dieren of mishandelen ze en ondertussen worden persoonlijke problemen aangegrepen als oorzaak. Lees mijn boek “De horror van animal hoarding”, als je meer wilt weten over deze (in Nederland nog niet erkende) psychiatrische aandoening die nog steeds niet adequaat behandeld wordt in ons land met alle gevolgen vandien voor de dieren die steeds weer de dupe zijn van dit soort mensen.

Bah, wat akelig weer! Alweer een bewijs dat het hoog tijd wordt voor een strenge en heldere wetgeving met betrekking tot dieren. Een regering die aanspoort om met respect met dieren om te gaan is ook goed voor mensen, natuur en milieu. Afgaande op het stemgedrag van de partijen in de Tweede Kamer vanaf 2010 tot nu blijkt dat het meest diervriendelijk zijn, van goed naar slecht: 1. Partij voor de Dieren (PvdD) 2. SP 3. GL 4. PvdA 5. D66 6. CU 7. PVV 8. SGP 9. CDA 10. VVD Opvallend is dat de partijen van het gedoogkabinet het slechtste scoren. Ondanks dat de Dierenpolitie in het leven geroepen is blijkt dat op vele andere aspecten met betrekking tot dieren negatief gestemd werd. Die vreselijke massale vleesindustrie (bio-industrie) is daar een voorbeeld van, waarin ieder jaar in Nederland 550 miljoen (!!!) dieren onder erbarmelijke omstandigheden opgefokt worden met overwegend genetisch gemanipuleerde soya en mais, volgepropt met antibiotica, in overvolle stallen en die met grof geweld in en uit vrachtwagens gejaagd worden voor transport, soms over meer dan duizend kilometer. Door plofkip en kiloknallervlees te blijven kopen blijft dit verschrikkelijke dierenleed in stand gehouden worden.

Weer een probleem van te weinig sociale controle. Als een mens in problemen komt, kunt je dergelijke dingen verwachten. Als er niemand over de vloer of op het erf komt en buren moeten gaan klikken, wat velen niet graag doen, kun je dergelijke zaken soms verwachten. Een huwelijk dat stuk gaat, iemand die zijn werk kwijt geraakt of een overlijden, noem maar een paar dingen. De één heeft er meer problemen mee dan en ander, maar we zijn en blijven mensen die ook wel eens hulp nodig hebben, maar dit niet graag laten merken en zoals je ziet, komt sommige hulp nog net op tijd, maar meestal ook veel te laat. Hoop dat men deze man weer op het goede pad kan helpen.

Heeft deze postduiven zeker niet meer met de opkomst van de E-meeuw.

En dan kan hij weer van voor af aan beginnen met dieren houden.