- advertentie -

Opvolger Peijs moet ruime ervaring hebben

Opvolger Peijs moet ruime ervaring hebben

OOST-SOUBURG - De Provincie Zeeland heeft de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koningin bekendgemaakt. De nieuwe commissaris moet aan een aantal eisen voldoen.

Zo moet er sprake zijn van ruime bestuurlijke ervaring en een goed netwerk in Den Haag en Brussel. Karla Peijs, de huidige commissaris van de Koningin, neemt op 1 maart 2013 afscheid. Zij gaat met pensioen.


Procedure

Maandag 17 september zal tijdens een speciale vergadering van Provinciale Staten de vacature voor commissaris van de Koningin naar buiten worden gebracht. Daarna start de procedure achter gesloten deuren.

laatste keer aangepast:
do 30-08-2012, 20:19


delen:
luister fragment: 

Peter Joosse over profielschets

Reacties

nieuwe graaier gezocht! Wie komt hier nog een aantal jaren de zakken flink vullen?

Hopelijk wordt het niet weer zo'n kakmadam. Want die had wel een haar in d'r neus. En liep een beetje naast haar schoenen.

Als het maar niet Verhagen wordt , ik ben er niet gerust op . Die leugenaar moeten ze nog een baantje geven .

De opvolger moet een normaal inkomen hebben en er niet "onder werktijd" ongegeneerd 1 ton bij graaien. VVD/CDA/CDA regenten zijn er al genoeg in Zeeland

Als de nieuwe commissaris kan aantonen dat hij of zij wel grotere toegevoegde waarde heeft dan mevr. K. Peijs heeft laten zien, dan moet hij of zij van wel hele goede huize komen. Iemand die het commissariaat van de Koningin niet louter als een ceremoniële functie ziet. Hopelijk ook niet iemand die iedere dag vers fruit op zijn of haar bureau wilt.

Gelukkig opgeruimd staat netjes.

Karla was een goed voorbeeld van de graaicultuur, dus geen CDA'ers of VVD'ers meer als Commissaris!