- advertentie -

Vrouw krijgt tien maanden cel voor stelen pinpassen

Vrouw krijgt tien maanden cel voor stelen pinpassen

OOST-SOUBURG - De rechtbank in Middelburg heeft een 20-jarige vrouw veroordeeld tot 14 maanden cel, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De vrouw is verantwoordelijk voor een aantal diefstallen. Ze heeft pinpassen gestolen en daar bankrekeningen mee leeggehaald.


Eén van de diefstallen vond plaats in Vlissingen. De tas van een bejaard echtpaar werd gestolen. Met de bankpas en creditcard werd vervolgens 5000 euro gepind. Op beelden van bewakingscamera's was te zien dat de vrouw en een handlanger eerst de pincode bij het echtpaar afkeken. Naar aanleiding van de beelden, die bij Opsporing Verzocht werden vertoond, is de vrouw opgepakt.

Zwanger

De hoogzwangere vrouw, zonder vaste woonplaats, werd van elf diefstallen verdacht. De rechtbank sprak haar vrij van een klein deel daarvan. Op camerabeelden van die diefstallen was, volgens de rechtbank, niet te zien of het om deze vrouw ging of niet.

De rechtbank in Middelburg noemt het 'zeer ernstig' dat de dievegge bewust oudere, kwetsbare slachtoffers uitkoos. "Het was voor deze mensen een zeer traumatische ervaring en daar heeft u niet bij stil gestaan", aldus de rechtbank.

laatste keer aangepast:
do 30-08-2012, 20:19


regio:
Walcheren
delen:

Reacties

Nounou! Gelukkig leven we in een rechtstaat. En ik mag aannemen dat de rechter het gehele verhaal gehoord heeft en daar zijn straf op gebasseerd heeft.

Ik geef toe stelen van oudjes is het laagste wat er is. Dat doe je niet en de straf is er ook naar. Terrecht. Echter we moeten niet vergeten dat de schuld van al onze armoede bij deze en vorige regering ligt. Het zal veel en veel beter gaan als de SP aan de macht komt. Alle belastingen en sociale lasten vast zetten op 5 % van je netto salaris. Dan pas is het eerlijk verdeeld en betaald iedereen naar rato.

Naar een beulkamp sturen in Siberië, als je oudjes berooft! Maar we moeten wel beseffen, dat dit gevolgen zijn van armoede/ crisis. En mensen vastzetten kort of lang is helaas geen garantie voor een veillige samenleving. Sterkte voor de slachtoffers!

Spaanse copla: Ik heb gekerfd op de deur van de rechter. In de gevangenis worden de goeden slecht en de slechten slechter.

Als je geen geld hebt voor een vakantie kan je altijd nog gaan stelen. Dan heb je tenminste gratis een vakantie!

Dat mens lacht zich rot. 10 maanden lekker verzorgd worden. Waarschijnlijk de bevalling ook volledig verzorgd zonder kosten voor haar want dat betalen wij belastingbetalers weer. Walgelijk. Niks gevangenis, laat ze maar met een bord rond haar nek met daarop: IK BESTEEL OUDE MENSEN in de platsoenendienst werken. Dan kan ze in ieder geval de bevalling betalen en als dat achter de rug is kind afnemen en madam nog eens lekker 10 jaar de gevangenis in.

Jammer dat de straf zo laag is. Dat had ruim 10 jaar moeten zijn, dan leren ze het wel af.

10 maanden gratis onderdak én gratis eten en drinken, ik denk niet dat die vrouw onder de indruk is van de straf. Ze houdt er na die 10 maanden genoeg geld aan over.