- advertentie -

Zeeuwse politici op zoek naar gevoel van Zeeland

Zeeuwse politici op zoek naar gevoel van Zeeland

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland zendt de komende weken de Zeeland column uit. Hierin gaan Zeeuwse politici op zoek naar het gevoel van Zeeland. Hoe kijken ze naar hun provincie? Welk gevoel hoort daarbij?


Donderdag staat het gevoel van VVD-statenlid Tobias van Gent centraal. Hij zoekt de kracht van Michiel de Ruyter. Als klein kind kwam hij al in Vlissingen en stond dan altijd vol bewondering te kijken naar het standbeeld op de boulevard. Daarnaast heeft hij als historicus veel interesse in de Vaderlandse geschiedenis. Michiel de Ruyter staat volgens hem ook symbool voor het Zeeuwse DNA.

Roland van Tilborg
De volgende Zeeland column wordt gemaakt door Roland van Tilborg van de SP. Die is op vrijdag 31 augustus te zien.
laatste keer aangepast:
do 30-08-2012, 16:46


delen:
Zeeland column

Reacties

Als de Zeeuwse politici nu nog naar " het gevoel van Zeeland " moeten zoeken, beginnen ze daar mijns inzien wel een beetje laat mee. Eer, U heren, zich op het pad der politiek begeeft, behoort u, uw huiswerk reeds gemaakt te hebben, en niet als verkiezingsretoriek te gebruiken. U hoort te weten wat er leeft en speelt in Zeeland, en indien u zich er nu pas voor openstelt, bent u te laat, en ongeloofwaardig ten overstaan van de kiezer!

In reactie op de vorige opmerking: de Zeeuwse politici hoeven niet nu pas naar hun Zeeuwse gevoel te zoeken hoor. Dit verzoek hebben wij van Omroep Zeeland gekregen om er een leuk item van te maken, heeft niks met verkiezingsretoriek te maken. Er is juist nadrukkelijk aangegeven dat het gaat om het persoonlijke gevoel van elk Statenlid. Deze "stagedagen" zijn door Omroep Zeeland al lang geleden geregeld, vallen nu toevallig gelijk met de verkiezingen. Ik ben het er helemaal mee eens dat politici horen te weten wat er leeft, daar zijn we ook volksvertegenwoordigers voor. Ik doe in elk geval mijn best!