- advertentie -

Bedrijf Linex Prefab failliet verklaard

Bedrijf Linex Prefab failliet verklaard

HULST - Het bedrijf Linex Prefab in Hulst is failliet verklaard. De 54 werknemers zijn ontslagen. De Middelburgse advocaat Van Boven is aangesteld als curator.

Volgens hem ging het al langer slechter met het bedrijf. "De omzet is achteruit gehold, dat is ook de enige oorzaak van het faillissement", zegt Van Boven.

Daken

Linex Prefab maakte prefab daken voor aannemers. De malaise in de bouw maakte dat het niet goed ging met het bedrijf. Curator Van Boven wil proberen of in ieder geval delen van het bedrijf een doorstart kunnen maken. "Het bedrijf was ook gericht op België. Daar gaat het minder slecht in de bouwsector dus dat geeft wat hoop. Maar er is nog niets concreet."

laatste keer aangepast:
vr 31-08-2012, 09:46


delen:

Reacties

Prefab = Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot elementen worden gemaakt, waarna deze naar de bouwplaats worden getransporteerd en aldaar worden verwerkt. Gebruik van prefab elementen (bijvoorbeeld prefab betonproducten) kan, zeker bij standaard bouwwerken, de bouwtijd versnellen in de uitvoeringsfase, maar vraagt meer tijd in de voorbereidingsfase. Alles moet namelijk goed uitgetekend zijn, zodat men in de uitvoering geen dure en tijdrovende aanpassingen meer hoeft te verrichten. Een voordeel van prefabricage kan zijn dat de elementen van hogere en constante kwaliteit gemaakt kunnen worden omdat het fabricageproces in een gespecialiseerde en gecontroleerde omgeving zoals een fabriek plaatsvindt met een beter klimaat. (bron: wikipedia)

Prefab =

Jammer dat zo'n prachtig bedrijf door de malaise in de bouw onderuit gaat. Hopelijk komt er snel een doorstart waarbij een groot deel van het personeel terug aan de slag kan.