- advertentie -

Controle hondenbelasting op Tholen

Controle hondenbelasting op Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen gaat weer controleren welke inwoners van het eiland honden hebben. Controleurs gaan vanaf maandag van huis naar huis om te bekijken of er mensen zijn die wel een hond hebben, maar geen hondenbelasting betalen.


Wie een hond neemt in de gemeente Tholen moet dat binnen veertien dagen melden, maar volgens de gemeente bestaat de indruk dat niet iedereen dat doet.

Boete
Het betalen van hondenbelasting is verplicht. Hondeigenaren die geen hondenbelasting betalen, kunnen van de controleurs een boete krijgen.
laatste keer aangepast:
vr 31-08-2012, 13:57


regio:
Tholen
delen:

Reacties

Is dit geen schending van de privacy om bij mensen thuis te gaan kijken of zij een hond hebben? Gaan ze ook huis aan huis om te controleren op aanwezigheid van wietplantages, zwart geld, kindermishandeling of -misbruik, gestolen goederen, vuurwerk? Om maar een paar voorbeelden te noemen die mij heel wat ernstiger lijken.

Wat 'n geïrriteerde mensen zijn er toch! Hebben jullie allemaal niets beters te doen dan anderen te beschuldigen? Of zijn jullie werkelijk zélf zó perfect? Als ik op straat loop, zie ik overal kauwgom en sigaretten liggen. Snoeppapier, boodschappenbriefjes, de bonnetjes die je krijgt bij de bank, tankstation of de supermarkt. Lege en soms halfvolle verpakkingen van etenswaren of dranken. En idd, na een regenbui is een drolletje meestal weg, oké een paardenhoop duurt langer. Maar de 'resten' die mensen achterlaten blijven daar liggen tot ze worden opgeruimd. Dáár betalen we belasting voor. Dus hondenbelasting, GEMEENTE OPRUIMEN! Wat mij betrefd idd ook paardenbelasting. En katten doen hun behoefte niet op straat.

Nu is het wachten op fietsbelasting. Leuke opsteker voor de gemeentekas: een huis-aan-huis fietscontrole op Tholen.

Regelmatig hoor en zie je berichten van vervuiling op fietspaden door paarden. Leuk als het wat geregend heeft en je moet daar met je rolstoel doorheen. Leuk als je het ding in je gang moet parkeren. Waar blijft de paardenbelasting? Dat zal meer zooien aan de dijk zetten als die enkele klandestiene hond die men denkt te vangen. Overigens heb ik altijd begrepen dat paarden niet op fietspaden mogen lopen. Als je als gemeente hier niets aan doet, dan ook de hondenbelasting afschaffen.

Kan er ook gelijk voor de katten belasting betaald worden?

En wanneer gaan ze ook eens betalen voor katten die overal de tuinen vol schijten?

Als de gemeente net zo goed is als hier in Vlissingen hoeven ze de data-base maar na te kijken en ze weten het direct, maar misschien slippen er daar ook wel door en heb je dus ook de burger nodig die kijkt en hoort.

Waarom hondenbelasting betalen als je alsnog zelf de stront moet opruimen Doe je dat niet, kan je ook daar nog een fikse boete voor krijgen, als ze het zien. Zo gauw de hondenbelasting afgeschaft wordt, ga ik de stront van mijn honden opruimen buiten, eerder niet, want we betalen klauwen vol geld daarvoor.

Leren hoedje en jas,koper brilletje herr Flick komt aan de deur op de "tip's" van de mede burgers.

En wanneer wordt de katten-belasting ingevoerd??