- advertentie -

Recordaantal zeehonden geteld in Westerschelde

Recordaantal zeehonden geteld in Westerschelde

VLISSINGEN - Bij een zeehondentelling zijn zaterdag in de Westerschelde een recordaantal zeehonden gezien. Voor de derde keer dit jaar werd op drie plaatsen in Zeeland tegelijkertijd een telling gedaan. Dat gebeurde in de Voordelta, de Oosterschelde en de Westerschelde.


Nog niet alle cijfers zijn binnen, maar op de Westerschelde werden 120 zeehonden geteld. Dat is een record. In 2011 werden 98 zeehonden gezien, in 2009 waren dat er 80.

telling
De zeehondentellingen worden georganiseerd door vrijwilligers van de werkgroep Galgeschoor en Groot Buitenschoor (België) en de EHBZ (Eerste Hulp bij Zeehonden) regio Zuid–West.

totaal
Aan het einde van de middag zullen de totaalresultaten van de overige gebieden zijn geïnventariseerd en worden gepubliceerd.
laatste keer aangepast:
za 01-09-2012, 17:16


delen:

Reacties

Hier ter hoogte van Coudorpe zie je de zeehonden ook, m'n hond zwom er vlakbij. Dan zal er hier toch nog flink veel vis zitten, anders zou de populatie niet groeien.

Nog een keer uitdiepen, die Westerschelde zou ik zeggen.

Jammer, we hebben er nog geen voorbij zien zwemmen aan de Westerschelde. Wat jaren daarvoor wel gebeurde, soms 3 tegelijk. Maar wat niet is kan nog komen!

Op www.zeezoogdieren.org kun je een kaart vinden met heel wat punten vanwaar je bij laagwater zeehonden kunt kijken.

Ook bij Cadzand zwemt er regelmatig eentje rond in het haventje of is op het strand aan het zonnen. Laat zich graag fotograferen. Niet als het erg druk is natuurlijk. Wij hebben hem dit voorjaar voor het eerst zien zwemmen, heel druk was het op het bruggetje bij het kanaal naar Retrancement.

Leuk hoor al die zeehondjes! Als de populatie zo groeit zal daar binnenkort nog wel is wat anders op af komen, iets wat onder andere zeehondjes eet. leuk hoor!!

Heb tijdens een strandwandeling al meerdere malen een zeehond gezien. Meestal als het eb is. Ook al een keer een stel bruinvissen gezien in de monding van de Westerschelde.

Mooi dat de diertjes hier in Zeeuws-Vlaanderen te zien zijn en dat de populatie groeit. Heb er nog nooit een gezien in het wild, maar lijkt me geweldig mooi.